Annonsørinnhold

100.000 har fått bedre oversikt – har du?

Horde er en genial (og gratis!) app som gir deg bedre koll på økonomien.

FULL OVERSIKT: Forbrukslån her, kredittkort der... For å gjøre det lettere å beholde – eller gjenvinne – kontrollen, samler appen Horde alt på ett og samme sted. FOTO: Scanpix
FULL OVERSIKT: Forbrukslån her, kredittkort der... For å gjøre det lettere å beholde – eller gjenvinne – kontrollen, samler appen Horde alt på ett og samme sted. FOTO: Scanpix Vis mer

Det høres ut som en god idé; kjøpe nå og betale når lønna kommer, ekstra sikkerhet når man bestiller reiser eller handler på nett, samle noen bonuspoeng...

Det er ikke til å stikke under stol at det finnes fordeler ved å bruke kredittkort, men ingen av dem veier like tungt som den digre ulempen.

Nemlig konsekvensen av å ikke betale regningen som følger ved første mulighet. I sin helhet.

Klarer man ikke det, påløper renter. Skyhøye sådan. Snittrenten på kredittkort ligger på 18,19 %. På forbrukslån, er det tilsvarende tallet 14,98 %.

ULEMPEN: Klarer man ikke å dekke hele kredittkortregningen ved første mulighet, må man betale dyre dommer i form av renter og renters renter. FOTO: Scanpix
ULEMPEN: Klarer man ikke å dekke hele kredittkortregningen ved første mulighet, må man betale dyre dommer i form av renter og renters renter. FOTO: Scanpix Vis mer

Per i dag har nordmenn cirka 170 milliarder kroner i usikret kreditt.

For mange er den største utfordringen å holde oversikt; kanskje har man et par kredittkort i omløp, forbrukslån hos én bank og kontokreditt hos en annen. Da kan det oppleves vanskelig å ha full kontroll på hva, hvor og når til enhver tid.Frem til nå.

Alt på ett sted

Den nye appen Horde samler all usikret gjeld man måtte ha på ett og samme sted.

– Vi ønsket å bygge et forbrukerverktøy som skal gjøre den økonomiske hverdagen lettere for folk flest. En plattform som gir oversikt og kontroll, uavhengig av hvilken bank du har, sier Alf Gunnar Andersen i Horde.

❝ En plattform som gir oversikt og kontroll, uavhengig av hvilken bank du har.

Over 200.000 personer i Norge har mer gjeld enn de klarer å betjene. Hordes mål er å kunne tilby løsninger som forhindrer at tallet øker.

Dét ved å jobbe for bedre betingelser for forbrukerne. Deg og meg.

FOR ALLE: Horde fungerer uansett hvilken bank du har. FOTO: Horde
FOR ALLE: Horde fungerer uansett hvilken bank du har. FOTO: Horde Vis mer

– Vi ønsker transparente, ærlige løsninger som ikke skjuler noe med liten skrift. Tilgang til kreditt er et fundament for et velferdssamfunn, men dessverre er markedet for kredittkort og forbrukslån ganske skakkjørt. Vi vil forbedre det, fortsetter Andersen.

I appen, som funker på tvers av alle banker og kun krever én innlogging, får du altså enkelt oversikt over alle kredittkort og forbrukslån. Du kan sjekke saldo, se kredittrammer og sammenligne renter.

I tillegg har sikkerhet (naturligvis) blitt høyt prioritert av gründerne. Gjeldsinformasjonen låses opp med PIN-kode, fingeravtrykk eller Face-ID, og verken deles eller selges til andre aktører.Full oversikt, helt trygt. Vinn-vinn!

Ikke nok å klippe kredittkortet

Kanskje bruker du ikke kredittkort noe særlig, men har hatt et par-tre gjennom årene. Mange tror at det holder å klippe kortene for å «bli kvitt» dem, men den gang ei.

Disse vil fremdeles stå oppført i gjeldsregistrene, med sine respektive kredittrammer (betegnelse på hvor mye penger du har tilgjengelig på kredittkort, jour. anm.).

Ved å si opp kredittkort du ikke bruker, både sparer du eventuelle årsgebyr på kortene og unngår at ubrukt kreditt hindrer deg økonomisk – for eksempel fra å ta opp så høyt boliglån du ønsker.

Med Horde er det enklere enn noensinne å si opp kredittkort. Med ett tastetrykk i appen, sendes du til telefonens e-post-tjeneste, og herfra gjenstår det bare å trykke «send» på en allerede utfylt mail. På de bankene som ikke godtar e-post, får man opp telefonnummer og kan ringe dem direkte.

Siden lanseringen på sensommeren i fjor, har det blitt sendt cirka 190.000 kort til oppsigelse gjennom Horde.

Appen har forøvrig fått hele 100.000 brukere på like kort tid – og tallet vokser med tusener hver uke. På tide å slenge seg på?

Pssst: Horde har en ukentlig quiz i appen, og hver gang trekkes en vinner som får 1000 kroner nedbetalt på valgfri gjeld!

VINN NEDBETALT GJELD: Omlag 70.000 har tatt Hordes ukentlige «pengequiz». FOTO: Scanpix/Horde
VINN NEDBETALT GJELD: Omlag 70.000 har tatt Hordes ukentlige «pengequiz». FOTO: Scanpix/Horde Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer