Annonsørinnhold

160 000 har sjekket: Vekker oppsikt med ny tjeneste

Hordes gratis-app hjelper stadig flere nordmenn med å kvitte seg med dyr kredittkortgjeld. Nå lanserer selskapet en ny, oppsiktsvekkende tjeneste.

TA KONTROLL: Horde-sjef Alf Gunnar Andersen opplever at selskapets app gir nordmenn en aha-opplevelse rundt egen økonomi. Foto: Sven Eggebø
TA KONTROLL: Horde-sjef Alf Gunnar Andersen opplever at selskapets app gir nordmenn en aha-opplevelse rundt egen økonomi. Foto: Sven Eggebø Vis mer

– Vi hjelper folk å bli økonomisjef i sitt eget liv, sier Horde-gründer Alf Gunnar Andersen.

Først gjorde Horde det superlett for folk å sjekke hvordan det står til med egen økonomi: Hvor mange kredittkort er oppført på deg, hvor høy er renten, hva er kredittrammen på hvert kort og aller viktigst: Hvor mye skylder du?

160 000 har sjekket

Kredittkortgjeld kan være svært dyrt, med skyhøye renter, hvis du ikke betaler ned utestående beløp innen gitte frister. Via Horde-appen kvitter du deg enkelt med kredittkort du av ulike grunner ikke trenger. Det tar bare noen sekunder og er en tjeneste mange omfavner.

OVERSIKT: Her er appen som har hjulpet folk til å kvitte seg med unødvendige og dyre kort.
OVERSIKT: Her er appen som har hjulpet folk til å kvitte seg med unødvendige og dyre kort. Vis mer

– 160 000 mennesker har fått bedre kontroll på kredittkort og forbrukslån via Horde-appen. Vår plattform fungerer uavhengig av hvilken bank du har. Vi opplever at veldig mange oppdager kredittkort de ikke visste om, sier Andersen.

Horde-appen er gratis å laste ned og har langt mer å by på enn full oversikt over egne kredittkort og forbrukslån, som lastes inn under «Min gjeld» via bank-id. Under «Mine penger» får du raskt status på bruks- og sparekontoer i forskjellige banker.

Denne totaloversikten er fin å ha hvis du ønsker å tilby eller motta vennelån, et annet tilbud i appen. Et vennelån setter opp betingelser for begge parter, et hjelpemiddel for å unngå friksjon i vennskapet.

– Du slipper å sette opp et regneark for kompisen eller venninnen din, sier Andersen.

Ny mulighet overrasker

Årets største nyhet er likevel forbrukslåns-muligheten, under gjeldsoversikten. At forbruker-appen Horde kommer opp med noe slikt overrasker mange, men Andersen forklarer gjerne:

- Skal vi være helt ærlig så synes vi forbrukslån er et dårlig produkt, men for mange er det et nødvendig produkt. Om det skjer noe uforutsett, er det ikke alle som ønsker, eller har mulighet til låne opp på en bolig. Og av og til er det heller ikke lurt å bake all gjeld inn i et boliglån. Det vi gjør nå er et lite steg i riktig retning ved å fjerne unødvendige gebyrer og innføre en ny bransjestandard slik at bankene kan tilby lavere renter til gode kunder.

Han fortsetter:

- Vårt fokus er nå å gjøre det lettere for forbrukere å håndtere gjelden i ettertid. Det kan være mye å spare på å samle all kredittkortgjeld og andre forbrukslån i et samlet lån med bedre rente. Dette gjør det også lettere å håndtere gjelden.

Forskrekket etter samlivsbrudd

Andersen bruker gjerne seg selv som eksempel. Han ble forskrekket over betingelsene, da han etter et samlivsbrudd trengte forbrukslån i en overgangsperiode.

VALGFRIHET: Når det blir klart hva kredittkort koster, er det en mulighet å sjekke renten på andre alternativ.
VALGFRIHET: Når det blir klart hva kredittkort koster, er det en mulighet å sjekke renten på andre alternativ. Vis mer

– Det var mildt sagt en dårlig opplevelse. Jeg hadde god inntekt og en sikker jobb, så jeg kunne ikke fatte hvorfor renten var så høy. I tillegg var produktet lite kundevennlig, sier han.

Nå sørger Horde for gebyrfrie forbrukslån, og gjennomsnittsrenten er betraktelig lavere enn snittrenten i markedet, ifølge Gjeldsregisteret.

– En viktig forskjell skiller oss fra andre aktører. Det er at vi ikke tjener penger hvis du ikke betaler ned på lånet ditt. Vi har satt en ny bransjestandard, i at det skal være gebyrfritt. Vi er ikke i mål, men det er et steg i riktig retning, sier Andersen.

Horde-kollega Ingeborg Bern Egeland, som driver Instagram-kontoen Gjeldsfri, har liknende erfaringer med hårreisende rente på både kredittkort og forbrukslån.

– Jeg hadde makset to kredittkort der jeg skyldte til sammen 34 000 kroner, og klarte ikke å betjene dem raskt nok i forhold til den fryktelig høye renten på 29 %, sier Egeland.

MAKSET KORT: Ingeborg Bern Egeland var selv ute å kjøre økonomisk. Nå lærer hun bort tips og triks for å få en bedre økonomi. Foto: Sven Eggebø
MAKSET KORT: Ingeborg Bern Egeland var selv ute å kjøre økonomisk. Nå lærer hun bort tips og triks for å få en bedre økonomi. Foto: Sven Eggebø Vis mer

Knuser myte

Egeland ønsket mer kontroll, etter flere år med dårlig økonomi. På den veien knuste hun en myte: Det er ikke alltid en god idé å bake kredittkortgjeld inn i boliglånet.

Derfor valgte hun et forbrukslån for å kvitte seg med kredittkortgjeld, selv om hun eide bolig.

– Banken krevde et gebyr for refinansiering av boliglånet, som var høyere enn det jeg ville betale i renter om jeg samlet kredittkortene i et forbrukslån. Og hvis du betaler summen over 30 år, koster det mye mer.

Forbrukslån er stigmatisert og det er lett å tenke på deltagerne i Luksusfellen, og det med god grunn. For Egeland var nettopp den løsningen smartest og billigst, spesielt siden hun klarte å betale ned summen på seks måneder.

Dette var for to år siden. Hadde Egeland søkt via Horde-appen i dag, ville renten på forbrukslånet bare blitt på 8,5 % – og uten et eneste gebyr.

– Det var irriterende at renten var på rundt 13 % når renten på boliglånet var rundt 2 %, men å kutte renten fra 29 % til 13 % var en no-brainer, sier hun.

Via Horde-appen kan rentenivået skvises ytterligere. Det avgjøres av dine personlige opplysninger og en ansvarlig kredittvurdering.

Langt under markedsrente

Tar man utgangspunkt i Gjeldsregisteret og legger på standard gebyrer, er snittrenten i markedet ca 16 %, mens Hordes snitt er 10,1%. De håper på å kunne presse den ytterligere nedover. Når det er sagt, vil det alltid være høyere rente på et usikret lån enn et boliglån, fordi risikoen er høyere for bankene og tidshorisonten er kortere.

- Men hvis vi kan tilby lavere rente, blir det lettere å håndtere lånene. Og uten gebyrer blir det ingen byttekostnad. Vi jobber for enda lavere renter, vi vil ha bedre betingelser for forbrukerne, sier Andersen.

Når appen tas i bruk av stadig flere, øker presset på bankene for å gi nettopp bedre betingelser. Da fortsetter også løpet for å gi forbrukerne enda mer informasjon, som sikrer gode økonomiske beslutninger.

– Horde skal lage flere tjenester som gjør den økonomiske hverdagen lettere for folk!

LYKKES DU, LYKKES HORDE: Alf Gunnar Andersens Horde tjener ingenting dersom brukerne ikke klarer å betjene lånene sine. Foto: Veronika Stuksrud
LYKKES DU, LYKKES HORDE: Alf Gunnar Andersens Horde tjener ingenting dersom brukerne ikke klarer å betjene lånene sine. Foto: Veronika Stuksrud Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer