Annonsørinnhold

Da familien kom hjem fra USA ventet en overraskende regning

Hoshiar (31) og storfamilien hadde det samme problemet på hver eneste Florida-ferie.

SOLSKINNSSTATEN: Hoshiar er veldig glad i å ta med seg seg familien til Florida i USA, her med utsikt over havet. Foto: PRIVAT
SOLSKINNSSTATEN: Hoshiar er veldig glad i å ta med seg seg familien til Florida i USA, her med utsikt over havet. Foto: PRIVAT Vis mer

Hoshiar og familien fra Kristiansand har funnet sin drømmeferie: De reiser til Florida annethvert år.

Det var nettopp USA-ferien som fikk han til å melde seg, da Komplett Mobil søkte kunder med spesielle opplevelser knyttet til sitt abonnement.

Hoshiar og hans store reisefølge, voksne og barn med ulike interesser, trenger mye løpende kommunikasjonen i løpet av ferieukene i «The Sunshine State».

Utfordringer i Florida

Det skal mange sms-er, chater og anrop til for å arrangere felles måltider og utflukter for familien, når noen gjerne velger Cocoa Beach, mens andre ønsker opplevelser i SeaWorld, Busch Gardens eller Animal Kingdom.

MYE Å FINNE PÅ: Florida er et ettertraktet reisemål, men tidligere bød mobilbruken på problemer for Hoshiars familie . Foto: SCANPIX / SHUTTERSTOCK
MYE Å FINNE PÅ: Florida er et ettertraktet reisemål, men tidligere bød mobilbruken på problemer for Hoshiars familie . Foto: SCANPIX / SHUTTERSTOCK Vis mer

– Vi reiser til USA annethvert år og gleder oss alltid til det. Men tidligere har vi ofte hatt utfordringer med mobilabonnementene våre, med tanke på å holde kontakten mellom oss som er på ferie, sier Hoshiar.

Han er barne- og -ungdomsarbeider og foredragsholder, og tar selv med seg tre små barn og kone på ferien med base i en leilighet i Orlando, Florida.

Familiefaren har vært Komplett Mobil-kunde i to år, noe han jublet for med utvidelsen av med tjenesten EU+ i 2018. Det kommer vi tilbake til litt senere.

Les mer om hvilke land som inngår i EU+

– Tidligere har det vært veldig dyrt å bruke data på mobilen i USA. Det har også blitt veldig dyrt å ringe til hverandre, sier Hoshiar.

Det er ved retur til Norge familien har fått vite akkurat hvor kostbare USA-reisene er blitt.

Overraskelsesregning

– Jeg fikk en overraskelsesregning da jeg kom hjem. Den situasjonen måtte vi bare unngå å komme i på nytt. Det var derfor jeg siste gang i USA valgte å kjøpe tre amerikanske 30 dagers-mobilabonnement til familien. Vi var tre grupper i familien, sier Hoshiar.

CRUISESTED: Florida er utgangspunkt for store deler av cruisetrafikken i Karibien. Her er Hoshiar på plass på kaia. Foto: PRIVAT
CRUISESTED: Florida er utgangspunkt for store deler av cruisetrafikken i Karibien. Her er Hoshiar på plass på kaia. Foto: PRIVAT Vis mer

Kristiansanderen anslår at han betalte om lag 1200 kroner for de amerikanske SIM-kortene. Ønsket om større økonomisk trygghet rundt mobilbruken skyldtes at han også på andre reiser fikk trøbbel og skyhøye regninger.

– En gang da jeg reiste med venner ble det katastrofe, da virket ikke mobilen min i USA i det hele tatt. Og andre ganger har det blitt veldig høye regninger når vi har vært i utlandet. Jeg husker jeg sendte noen sms-er til Norge, og ble belastet for over 200 kroner.

Les mer om MaxiFlex: 15 GB til 399,- mnd

Familien reiser til Florida til april igjen, og denne gangen dropper han amerikanske SIM-kort. Han bruker mobilen som hjemme i stedet, og det kan han gjøre fordi han er Komplett Mobil-kunde.

Løp bort til kona

Det skyldes nettopp den gledelige overraskelsen fra april fjor. Da ble Komplett Mobils tjeneste EU+ utvidet med ni ekstra land inkludert i abonnementet. Nå gjelder ikke tjenesten bare EU-land, men også USA, Sveits, Serbia, Montenegro, Thailand, Malaysia, Bangladesh, Pakistan og Myanmar.

– Vi skal til USA i påsken igjen. Da jeg fikk mailen fra Komplett Mobil om at USA var inkludert, da løp jeg bort til kona og sa «nå får vi ikke det problemet igjen». Det var jubel i stua, vi trenger ikke tenke på dette lenger!

Les mer om EU+

HELE VERDEN: Hoshiar nyter godt av EU+-tjenesten og føler hele verden er inkludert. Foto: PRIVAT
HELE VERDEN: Hoshiar nyter godt av EU+-tjenesten og føler hele verden er inkludert. Foto: PRIVAT Vis mer

– Har du tipset resten av storfamilien om dette?

– Ja, jeg har sagt fra, men de andre har mobilabonnement gjennom jobben. Men jeg har en kamerat som er i USA ofte, fordi han er gift med en amerikansk dame. Han gikk rett inn og byttet til Komplett Mobil da jeg sa det til ham, sier Hoshiar.

Han har allerede nytt godt av EU+-tjenesten under en Slovakia-ferie nylig.

Hele verden

– Da brukte jeg mobilen flittig uten å få noen ekstra på regningen. Før tenkte jeg «jeg må passe meg, fordi jeg er i utlandet». Nå tenker jeg at «hele verden er inkludert», sier Hoshiar med et smil.

Han pleier aldri å bruke opp datapakkene, og nyter godt av rollover – at ubrukt data blir overført til måneden etter. Når han reiser til USA i påsken kommer han til å bruke mye data til vanlig mobilbruk og sosiale medier, pluss innlogging i nettbanken på 4G-nett - av sikkerhetsårsaker.

– Jeg kommer nok til å bruke opp det meste i USA, og kjøpe litt ekstra data. Det er godt å vite at jeg ikke får problemer. Og det blir ikke så dyrt mot prisen jeg betalte før, sier Hoshiar.

Les mer om abonnementene

Komplett Mobil:

Med et abonnement fra Komplett Mobil har du massevis av fordeler:

  • Best i test: Abonnementene våre MiniFlex og MedioFlex+ ble kåret til Best i test av tek.no i kategoriene Lite Data og Middels Data 4. desember 2018.
  • Eneste mobilselskap som inkluderer land utenfor EU i alle abonnement. I tillegg til EU kan du bruke mobilen som hjemme i USA, Thailand, Sveits, Serbia, Montenegro, Malaysia, Bangladesh, Pakistan og Myanmar.
  • Full 4G+ Telenordekning (verdens raskeste mobilnett, Ookla 2018) og et engasjert og serviceinnstilt kundeservice-team!
  • Datarollover er inkludert. Ubrukt data blir overført til neste måned.
  • Enkel og oversiktlig mobilapp som gir deg full kontroll over fakturaer og forbruk – rett på mobilen! Ingen bindingstid

Mer fra Komplett Mobil:

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer