Annonsørinnhold

Samsung

Testpilot: Galaxy Watch6 fra Samsung

– Denne gjør hverdagen enklere!

10 testpiloter prøvde Samsungs nye smartklokke, og fikk hjelp til både trening og gode søvnvaner. – Har alt en gjennomsnittsperson trenger, mener Hedda.

LÆRER MYE: – Den har levd opp til forventningene, og jeg lærer nye funksjoner ved den nesten hver dag fortsatt, forteller Mattea, som har vært en av våre 10 testpiloter. Foto: Aller Concept Store
LÆRER MYE: – Den har levd opp til forventningene, og jeg lærer nye funksjoner ved den nesten hver dag fortsatt, forteller Mattea, som har vært en av våre 10 testpiloter. Foto: Aller Concept Store Vis mer

– Utrolig mange funksjoner og muligheter!

Sabina er en av de ti testpilotene som lot seg imponere av Samsungs nye Galaxy Watch6.

– Det har vært helt supert å teste den. Jeg glad i ting som gjør hverdagen min enklere, mener Mona.

Den har hjulpet meg i hverdagen og blitt en stor oppgradering fra tidligere klokker. Jan Martin

Mattea, som har hatt en første generasjons Galaxy Watch, syntes det var morsomt å se nytt design og nye funksjoner, og Hedda satte pris på at klokka hadde alle de samme funksjonene som hennes Samsung-telefon.

– Denne gjør hverdagen enklere!

Når vi ber testpilotene beskrive Galaxy Watch6 med tre ord, er det ett ord som går igjen hos flest: Brukervennlig. Så gir de den også 9.4 av 10 mulige poeng når de blir bedt om å vurdere brukervennligheten.

Tre personer vil bruke ordet funksjonsrik, og to beskriver også klokka som rask og tøff. Ellers har testpilotene sin unike opplevelse av den allsidige smartklokka: Lærerik, fin, connected, god, multifunksjonell, innovativ, kul, effektiv, stilig, enkel, nyttig, stilren, behagelig, innholdsrik, pålitelig, elegant, moderne, gjennomtenkt, nett og lekker.

MANGE FUNKSJONER: Sabina beskriver sin Galaxy Watch6 som tøff, multifunksjonell og innovativ. Foto: Privat
MANGE FUNKSJONER: Sabina beskriver sin Galaxy Watch6 som tøff, multifunksjonell og innovativ. Foto: Privat Vis mer

Utseendet var noe flere gledet seg over. Testpilotene gir designet 9.2 av 10 mulige poeng. Selve skjermen får utrolige 9.8 poeng!

Utmerket som arbeidsverktøy

– Det jeg liker aller best er kanskje designet. Spesielt med tanke på at «Classic»-varianten har roterende kant slik som på min gamle Gear s3, forteller Krister.

– Den virker stor når man leser om den på nett, men var overraskende lett og tynn, smidig og ha på armen, synes Jan Martin.

For ham fungerte klokka også utmerket som arbeidsverktøy på jobben: Lage notater, få opp meldinger, sette alarmer, kalkulator, lese mail/whatsapp, svare kort. Han svarte også på telefonsamtaler, og fikk bare positive tilbakemeldinger på lydkvaliteten.

Det var lett å sette opp klokka til telefonen og sette seg inn i programmene via Samsungs egen app. Jan Martin

De ti smartklokkene vi sendte ut, har også fått bli med på diverse treningsøkter av ulik intensitet: Vekttrening, løping, skiturer, stepping, svømming, sykling, mølle, roing ...

SPORTY: – Jeg bruker klokken som skritteller for å se hvor mange skritt jeg har gått i løpet av dagen eller hvor mange skritt jeg har løpt i løpet av en joggetur, sier Mattea. Foto: Aller Concept Store
SPORTY: – Jeg bruker klokken som skritteller for å se hvor mange skritt jeg har gått i løpet av dagen eller hvor mange skritt jeg har løpt i løpet av en joggetur, sier Mattea. Foto: Aller Concept Store Vis mer

Remy har brukt klokka på tre skiturer:

– Fungerer helt utmerket med god registrering av puls, GPS og forbrenning. Jeg får god, detaljert oversikt etter endt økt i Smart Health-appen med pulssoner, strekning, kaloriforbrenning, høyde, vær og kart med rute (både vanlig og satellittbilde).

– Med kontorjobb er aktivitet en utfordring, sier Mona, som synes Galaxy Watch6 har gjort det enklere å spore, føre statistikk og se hvilke øvelser som gir god effekt, og hvilke som kanskje trenger økt intensitet:

Det er supert å kunne følge opp hva jeg gjør daglig, hvor lenge og hvilket utbytte jeg har av det. Mona

Bjørn synes klokka kunne ha vært strengere for hva som er god nok aktivitet:

– Jeg har stilt inn at jeg skal ha aktivitet hver time. Noen ganger holder det å rekke opp hånda, og jeg får «Bra jobbet».

Jan Martin la opp treningsrutiner og aktiviteter i Samsung Health-appen. Det fungerte sømløst, og han fikk data rett på klokka og telefonen.

TRENINGSPULS: Mattea liker at klokka viser pulsen og laster opp data fra trening og skrittelling til Samsung Health-appen, så hun får god oversikt. Foto: Aller Concept Store
TRENINGSPULS: Mattea liker at klokka viser pulsen og laster opp data fra trening og skrittelling til Samsung Health-appen, så hun får god oversikt. Foto: Aller Concept Store Vis mer

– Jeg har satt opp alt fra EKG til skjelett, muskulatur, blodtrykk, stressmåling. blodoksygen, mengde vanninntak og mer, forteller han.

Som treningsklokke gir testpilotene Galaxy Watch6 9.4 av 10 mulige poeng.

Bra samspill med mobilen

Det beste med klokka, var ifølge Remy:

– Utseende, samspill med mobiltelefon og helse-app, størrelsen, følelsen på armen og skjermen.

– Alle funksjonene! mener Sabina, og legger til:

– Likte også veldig godt at man kan prate direkte i telefonen med klokka og spille musikk med den. Det er mange muligheter for å endre design, noe som også gjorde selve opplevelsen innholdsrik.

SUPERFORNØYD: – Jeg syns egentlig alt er bra med den, jeg, sier Hedda om sin nye Galaxy Watch6. Hun liker at menyvalgene er de samme som på telefonen. Og ikke minst brukervennligheten. Foto: Privat
SUPERFORNØYD: – Jeg syns egentlig alt er bra med den, jeg, sier Hedda om sin nye Galaxy Watch6. Hun liker at menyvalgene er de samme som på telefonen. Og ikke minst brukervennligheten. Foto: Privat Vis mer

Krister liker veldig godt måten notifikasjoner vises:

– Og vibrasjonsmotoren i klokken er virkelig sterk, så man får med seg alt som skjer. Klokken er veldig god til å plukke opp at man trener, så man trenger ikke tenke på å starte manuelle økter. Den aller beste funksjonen er kanten som snurrer som gjør det ekstremt lett å navigere de forskjellige menyene!

Manuel trekker fram antall apper, og ikke minst Google Wallet, mens Bjørn har lagt sin elsk på funksjonen som gjør at telefonen blir lydløs på varsler når har har på klokka.

– Ellers er jeg veldig glad i autooppstart av forskjellig trim. Også gjør den målinga av daglig aktivitet at man går en ekstra tur for å oppnå dette.

Til tross for ALT det smarte med klokken som er supert å ha, så føles den fremdeles også som en klokke. Den passer til alt. Mona

Mattea liker at den har nye måter å måle søvn på, så hun lærer mer om hvordan kroppen oppfører seg når den sover.

– Jeg liker også den roterende rammen som gjør det veldig lett å bla gjennom sider og apper på klokken.

BRUKERVENNLIG OG ENKELT: Testpilotene satte pris på hvor godt klokka snakket sammen med telefonen. Foto: Privat
BRUKERVENNLIG OG ENKELT: Testpilotene satte pris på hvor godt klokka snakket sammen med telefonen. Foto: Privat Vis mer

Bedre søvnvaner

Mattea har brukt smartklokken for å holde oversikt over søvnen, og få tips til å forbedre søvnrutinene.

Etter en uke har jeg klart å forbedre søvnmønsteret mitt betraktelig. Jan Martin

– Jeg har flere timer med dyp søvn i løpet av natta. Det er lett å forstå appen og lese data fra telefon om søvn.

– Det er en fin måte å få hjelp til gode søvnvaner, synes Bjørn:

– Jeg fikk sjekket nesten hver dag tilbakemeldinger fra klokka og tips på hvordan jeg kan bli enda flinkere på å få god søvn. Får god oversikt over tid jeg sover, søvnfaser, blodoksygen, hudtemperatur og ikke minst om jeg snorker.

BEDRE SØVNMØNSTER: – Klokka har nye måter å måle søvn på sånn at jeg lærer mer om hvordan kroppen oppfører seg når den sover, sier Mattea. Foto: Aller Concept Store
BEDRE SØVNMØNSTER: – Klokka har nye måter å måle søvn på sånn at jeg lærer mer om hvordan kroppen oppfører seg når den sover, sier Mattea. Foto: Aller Concept Store Vis mer

På spørsmål om de vil anbefale Galaxy Watch6 til en venn, kommer det rungende klart svar fra alle de ti testpilotene: JA!

Men er det noe som kunne ha vært bedre da?

Bjørn opplevde at da klokka starta søvnmodus og satte på «ikke forstyrr» på telefonen, hendte det at «ikke forstyrr»-funksjonen ikke skrudde seg av om morgenen.

Jeg skulle ønske Samsung hadde litt flere design/farger å velge fra, men ellers er jeg veldig fornøyd. Mattea

Noen av testpilotene nevner batteritid som et forbedringspotensiale:

– Den holder cirka ett døgn, sier Sabina og kunne ønske seg noe mer.

– Men det er kanskje ikke så rart, med tanke på alle funksjonene den har!

KVALITETSKLOKKE: Manuel beskriver sin Galaxy Watch6 som brukervennlig, connected og god. Foto: Privat
KVALITETSKLOKKE: Manuel beskriver sin Galaxy Watch6 som brukervennlig, connected og god. Foto: Privat Vis mer

– Hvis man bruker kontinuerlig pulsregistrering (hvert 10. minutt) og always on-display må man fort lade daglig. Den lader heldigvis greit fort, mener Remy.

– Etter noen dager vil man oppleve att batteriet forbedrer seg betraktelig, sier Jan Martin, som har bra med batteri igjen på kvelden, og kan godt få to dager aktivt bruk ut av en lading.

Tilsammen gir testpilotene Galaxy Watch6 en score på 9.2 av 10 mulige poeng, som må sies å være særdeles bra.

Merket forbedringen

Mona elsker å kunne gå ut uten telefonen, med eSIM i klokka. Kristin, som hadde Galaxy Watch Active 2 fra før, sier hun merket godt forbedringen.

Det er en klokke man vil bli glad i og bruke aktivt. Den virker robust og sterk og tåler en støyt. Men er også elegant og passer like fint til dressen eller kjolen. Jan Martin
SØMLØST: Med en Galaxy Watch6 trenger du ikke ha med deg bankkortet eller mobilen når du skal på butikken. Foto: Aller Concept Store
SØMLØST: Med en Galaxy Watch6 trenger du ikke ha med deg bankkortet eller mobilen når du skal på butikken. Foto: Aller Concept Store Vis mer

Hedda er så glad for at hun fikk være testpilot:

– Klokka er brukervennlig, og har alt en gjennomsnittsperson trenger. tilleg har den et nydelig design, og akkurat passe størrelse. Er du Samsung-fan som meg, så vil jeg sterkt anbefale å gå til innkjøp av Samsung Watch6.

Mer om