Annonsørinnhold

Ekstrem høy strømpris i sommer – slik kutter du regningene

Strømprisen er nå like høy som i vinter. Vet du om du har en konkurransedyktig avtale?

Grafen viser hvor mye høyere strømprisen er i 2021 sammenliknet snittet for de siste fem årene.
Grafen viser hvor mye høyere strømprisen er i 2021 sammenliknet snittet for de siste fem årene. Vis mer

I vinter var det mye oppmerksomhet rundt skyhøye strømpriser og kunder som ble overrasket over sjokkartede regninger.

Normalt faller prisen på strøm kraftig på våren og om sommeren, men det har ikke skjedd i år. I mai måtte kundene i snitt ut med 60,72 øre per kilowatttime, noe som faktisk bare er to øre mindre enn det prisen lå på i januar.

Finn de billigste avtalene på Dagbladets strømtjeneste

Hvis man sammenligner med perioden 2015 til 2020, var strømprisen i mai 2021 dobbelt så høy som snittet. Juni har også startet med ekstremt høye priser til sommeren å være, og 11. juni ligger spotprisen på over 63 øre per kilowattime i store deler av landet.

I perioder med høye strømpriser er det ekstra viktig å sjekke om man har en konkurransedyktig avtale ettersom prisforskjellene gjerne er større enn normalt.

Finn markedets billigste avtaler

På Dagbladets tjeneste Strømsjekk kan du sammenligne mer enn 100 strømleverandører og finne markedets billigste strømavtaler. Tjenesten er gratis og uforpliktende og kan hjelpe deg med å spare mye penger hver måned.

Bytt kjapt og enkelt til en billigere avtale. Det eneste du trenger å gjøre, er å taste inn bostedskommune og størrelsen på boligen, så finner tjenesten frem de billigste avtalene i ditt distrikt.

Hvis du skulle å ønske bytte til en billigere strømavtale enn du har i dag, kan du gjøre det ved å trykke på knappen «Les mer» ved siden av den aktuelle avtalen på Strømsjekk. Der fyller du inn et enkelt skjema, og så tar den nye strømleverandøren seg av all jobb med å flytte avtalen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer