Annonsørinnhold

Endelig kan din bedrift dra nytte av spillverdenens kraftpakker

Gaming-PC-er ligger som vanlig lengst fremme når det gjelder grafikk og ytelse. Nå begir spill-PC-kjempen MSI seg inn i bedriftsmarkedet med noen kraftpakker av noen laptoper.

KRAFTPAKKER: Med sin nye serie bedriftslaptoper gir MSI bedriften din det beste fra gamingverdenen – på kontoret!
KRAFTPAKKER: Med sin nye serie bedriftslaptoper gir MSI bedriften din det beste fra gamingverdenen – på kontoret! Vis mer

Alle som har drevet med gaming og e-sport vet at det kreves maskinvare av høy kvalitet for å få mest mulig ut av opplevelsen. Men hvordan ser det egentlig ut i bedriftsverdenen, der hver tapte time virkelig koster penger?

MSI ble grunnlagt i Taiwan 1986 av fem ingeniører fra Sony. De fokuserte på kraftige PC-komponenter, noe som ledet dem inn i spillverdenen. Gjennom 90-tallet vokste selskapet i symbiose med populariteten til Quake, Doom og andre krevende spill.

Siden da har MSI produsert både PC-er og skjermer, og nå har komponentene endelig blitt såpass små og effektive at laptoper er i fokus.

I fjor slapp de den første arbeids-laptopen for den kreative industrien. Det gledet mange profesjonelle fotografer og art directors, som tidligere var låst inne i begrensede økosystemer der man ofte betalte for et luksusvaremerke fremfor ytelse.

HØYKVALITET: Ikke bare er de elegante, de nye laptopene MSI har laget for bedrifter. De er utstyrt med alt bedriften trenger. Og vel så det.
HØYKVALITET: Ikke bare er de elegante, de nye laptopene MSI har laget for bedrifter. De er utstyrt med alt bedriften trenger. Og vel så det. Vis mer

Tre modeller for bedriften

I 2020 har den fått selskap av tre serier med kraftige laptoper for den moderne, fleksible bedriften: Modern, Prestige og Summit. I en tid der de fleste medarbeidere forventes å kunne jobbe hjemmefra med konstante videomøter og presentasjoner, finnes det en enorm interesse for laptoper som virkelig holder mål.

Patrik Thorell er markedssjef for MSI i Norden. Han mener at stadig flere selskaper begynner å se den økonomiske verdien i å tenke kvalitet og sikkerhet når man velger utstyr.

– Jeg tenker ofte på alternative kostnader, sier han. – Hvor mye arbeidstid gir tapt når du får dataproblemer og må sitte i telefonen med en eller annen IT-avdeling?

Bare det faktum at mange bedrifter sitter på utstyr med syvende eller åttende generasjons Intel-prosessor, gjør at mange produktive timer går tapt, mener han. I de nye laptopene sitter det 11.-generasjons prosessorer.

DRØY: Batterikapasiteten i MSIs nye bedriftsbærbare gjør det mulig å ha jobbøkter på opptil 12 timer i strekk.
DRØY: Batterikapasiteten i MSIs nye bedriftsbærbare gjør det mulig å ha jobbøkter på opptil 12 timer i strekk. Vis mer

Spar penger med innebygget IT-avdeling

De nyeste komponentene lover ikke bare 20 prosent høyere ytelse – også batteritiden forlenges. Nå kan du jobbe i nesten 12 timer på en opplading.

Patrik Thorell går så langt som å hevde at det kan være på tide å skrote den tradisjonelle IT-avdelingen, når man i stedet velger å investere i skikkelig kraftig maskinvare.

– Du trenger ikke den ekstra kostnaden. Intel har utrolig god brukerstøtte som kan hjelpe deg når som helst. En fjerntilkoblet operatør kan reparere din PCs programvare over nettet. For bedriftseiere i små selskaper ligger det en enorm fordel i å kunne fokusere på kjernevirksomheten.

FRIHET: Selv om kontoret for tiden kanskje har samme adresse som hjemmet, sørger MSIs nye SUMMIT-serie av laptoper for at utstyret fungerer optimalt uansett hvor du er.
FRIHET: Selv om kontoret for tiden kanskje har samme adresse som hjemmet, sørger MSIs nye SUMMIT-serie av laptoper for at utstyret fungerer optimalt uansett hvor du er. Vis mer

Produksjonen av MSI-datamaskiner har fungert godt selv under korona-pandemien. Men med økende etterspørsel kommer i stedet en annen utfordring, sier Patrik Thorell.

– Fabrikkene kjemper selvfølgelig for å henge med, nå som alle jobber hjemmefra og innser at de trenger nytt utstyr. Vårt problem er snarere at vi går tom for produktene vi slipper.

Er du nysgjerrig på hva skikkelig kraftige datamaskiner kan gjøre for produktiviteten i din bedrift?

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer