Annonsørinnhold

Kommersiell forbrukertest av Bambusa:

Er dette Norges mest lønnsomme dugnad?

Seks ulike klubber og klasser ble bedt om å teste ut og sette karakter på dugnadssalg av bambussokker. Resultatene er inne: Seks av seks anbefaler Bambusa.

FIKK INN 50 000 MER ENN SIST: Junioravdelingen til Frisk Asker Hockey gjennomførte en Bambusa-dugnad med meget gode resultater. Fortjenesten går til de unge idrettstalentenes aktiviteter, som denne sommercampen i august. Foto: PRIVAT
FIKK INN 50 000 MER ENN SIST: Junioravdelingen til Frisk Asker Hockey gjennomførte en Bambusa-dugnad med meget gode resultater. Fortjenesten går til de unge idrettstalentenes aktiviteter, som denne sommercampen i august. Foto: PRIVAT Vis mer

Kakesalg, bilvask, lodd og doruller. Dugnader kommer i mange varianter – og når skoleklasser, idrettslag, korps eller russ trenger litt ekstra penger til et felles prosjekt, er det jo nettopp dugnad man tyr til for å nå målene.

I denne dugnadstesten er det Bambusa og bambussokker som får bein å gå på.

Er dette Norges mest lønnsomme dugnad?

Prinsippet er enkelt: Sokkene kjøpes for 100 kroner og selges videre for 200 kroner (= 50 prosent fortjeneste). Bambusa selv beskriver produktet som lettsolgt og av høy kvalitet – så la oss se om folk er enige. For å sjekke om påstandene holder mål, fikk seks skoleklasser, speidergrupper og idrettslag i oppdrag å kjøre en aldri så liten dugnadstest.

Slik fungerte testen

Dugnadstesterne bestilte og fikk tilsendt bambussokker fra Bambusa, som deretter ble solgt videre til bare føtter rundt omkring i landet.

Testerne noterte seg hvordan ting gikk underveis og satte til slutt en poengscore fra 1 til 10 på ulike kriterier som eksempelvis kvalitet og betaling (se alle kriteriene nederst i artikkelen).

En av dem som har vært svært gavmild med utdelingen av poeng over hele linja, er Frank i junioravdelingen ved Frisk Asker Hockey:

– Vi er storfornøyde. Laget satt igjen med over 150.000 kroner. Det er ikke så verst, og det er ingen tvil om at pengene kommer godt med. Jeg vil tro de aller fleste idrettslag kunne trengt dette, sier han.

Hvordan fungerer bestillingen?

På spørsmål om hvordan deltakerne opplevde prosessen med bestilling og levering, gir fem av seks toppkarakter – 10 av 10 mulige poeng, der altså. Snittscoren ender på utrolige 9,7 av 10, og er ikke noe å klage over.

Også her var Frank fra Asker veldig godt fornøyd:

– Hele prosessen var ren plankekjøring. Jeg vil spesielt trekke frem at servicen har vært helt fantastisk, sier han.

Det var flere som var spesielt godt fornøyd med service og samarbeid:

– Vi likte at oppfølgingen og serviceinnstillingen fra Bambusa var veldig god, sier Anders fra Oslo.

– Det var enkelt å bestille og samarbeidet var godt, sier Aase fra Toten.

Anne-Jorun og hennes klasse fra Karmøy ga her 8 av 10 mulige poeng:

– Det var enkelt å bestille på nett, men det tok litt tid før vi mottok prøveeskene, sier hun.

FEM PAR I HVER PAKKE: Slik er dressokkene fra Bambusa.
FEM PAR I HVER PAKKE: Slik er dressokkene fra Bambusa. Vis mer

Førsteinntrykk av produktet?

Testerne skulle også sette karakter på førsteinntrykket av forsendelsen de fikk fra Bambusa. Her ender snittscoren på hele 9,3 poeng.

– Vi ble positivt overrasket over at alle deltakerne fikk hver sin pakke med sokker, som de kunne vise fram til potensielle kjøpere. At folk fikk muligheten til både å se og ta på sokkene først, gjorde dem også enklere å selge, sier Aase fra Toten.

Ankelsokker vs. dressokker?

Bambusa tilbyr både ankelsokker og dressokker, og ba derfor testerne om å sette score på tilbakemeldingene som kom på begge typene. Dressokkene fikk 10 av 10 mulige fra alle seks, mens ankelsokkene endte med en snittscore på 9,7 (som heller ikke er verst!).

Tilbakemeldingene fra kjøperne har også vært gode.

– Sokkene var lette å selge og vi fikk utelukkende positive tilbakemeldinger på både kvalitet og passform, sier Frank.

Ingrid fra Sandefjord kan melde om at flere av sokkene ble snappet opp av selgerne selv:

– Det var noen i speidergruppa som kom for å hente flere sokker – for å kjøpe og bruke dem selv. Det var god reklame!

En annen god tilbakemelding var at sokkene var lette å selge unna. Aase fra Toten fortsetter gjerne med sokkedugnad fremfor andre dugnader i fremtiden, da kjøperne generelt var veldig positive til at produktet var nettopp sokker.

– Sokkene var lettsolgte og prisen var passelig, sier hun.

ONE SIZE: Ankelsokkene kommer som sju par og kan brukes av de fleste i familien.
ONE SIZE: Ankelsokkene kommer som sju par og kan brukes av de fleste i familien. Vis mer

Er sokkene lette å selge?

Ja, og apropos «lettsolgthet» – dette var faktisk et eget kriterium testerne skulle sette poeng på. Fem av seks gir her 10 av 10 mulige og snittet ender på 9,7.

Frank og hockeyklubben solgte så godt at de faktisk endte opp med å bestille inn flere pakker fra Bambusa:

– Alle jeg har snakket med er kjempefornøyde. Vi vurderer faktisk å bytte ut alle sokkene våre her i heimen også, de er så bra, sier han.

Bare Charlotte og hennes klasse i Oslo nøyer seg her med 8 av 10 poeng for lettsolgthet, men trekker frem koronautbruddet som årsaken:

– Det er en veldig spesiell tid. Flere av selgerne sa at kunder vippset dem penger og ba dem sette sokkene igjen på døra. Men korona til tross, vi hadde faktisk en elev som klarte å selge hele 75 pakker med sokker og samlet inn 15.000 kroner uten å anstrenge seg!

Hvordan gikk oppgjør og betaling?

Når det er snakk om dugnad, kan oppgjør og utbetalinger by på utfordringer for enkelte klasser og lag. Heldigvis gikk det fint med alle testerne, som alle seks gir denne posten 10 av 10 mulige poeng.

Frank er fortsatt svært positiv:

– Det gikk som med resten av prosessen: Perfekt!

Charlotte og klassen måtte be om betalingsutsettelse på grunn av korona-utfordringer, men lar ikke det legge en demper på poengsummen:

– Betalingsutsettelse gikk helt knirkefritt. Vi er veldig fornøyd med kommunikasjonen rundt dette, sier hun.

DUGNADSLEVERING: Ungdomsskoleklassen fra Toten fikk en stor levering, med kasser med sokker og skjema for å holde orden på salg. Foto: PRIVAT
DUGNADSLEVERING: Ungdomsskoleklassen fra Toten fikk en stor levering, med kasser med sokker og skjema for å holde orden på salg. Foto: PRIVAT Vis mer

Bambusa vs. andre dugnader?

Det er få som har så god erfaring med dugnader som nettopp klasser og lag, og testerne er derfor godt kvalifiserte til å sammenligne denne dugnaden med andre de har gjennomført tidligere. Dommen: Fire av seks mener Bambusa er overlegent best i test.

– Det er ikke snakk om så stort volum, som med for eksempel dopapir. Og det er ikke usunt, som med kjeks. Alle trenger sokker, så det er en relativt enkel ting å selge – også til de som bare ønsker å støtte et godt formål, sier Charlotte.

Anders er godt fornøyd og har allerede bestemt seg for å kjøre på med en ny runde Bambusa-dugnad.

– Dette er den tredje dugnaden vi kjører – tidligere har vi prøvd oss på kakesalg og lys. Vi hadde god erfaring med begge disse, men Bambusa var enklere med hensyn til bestilling, utlevering og retur.

Aase, Ingrid, Anne-Jorun og Frank har også allerede nå bestemt seg for at det blir flere dugnader med Bambusa-sokker.

– Vi tjente inn 50.000 kroner mer enn sist gang vi hadde dugnad, så dette er noe vi tenker å gjøre en gang i året, sier Frank.

Og siden vi allerede er inne på fortjeneste – som var en egen poengpost – svarer seks av seks at dette har vært positivt:

– Altså, vi selger for 200 og tjener 100 kroner per pakke – det er jo en fantastisk margin! sier Frank.

LETTSOLGT: 8. klasse-kontakt Aaase sier de som kjøpe Bambusa-sokker bare hadde positive ting å si.
LETTSOLGT: 8. klasse-kontakt Aaase sier de som kjøpe Bambusa-sokker bare hadde positive ting å si. Vis mer

Det beste med Bambusa?

Etter endt dugnad kan hele seks av seks skrive under på at sokkene er av god kvalitet. Seks av seks trekker også frem at fortjenesten var en innertier. Men flere trekker også frem den praktiske biten med størrelse som noe positivt – rett og slett at det er fint at sokkene ikke tar så stor plass:

– Man selger noe de fleste folk trenger. Sokkene er fint pakket inn og lette å ta med seg. Produktet er ikke minst av god kvalitet – og det føles bra å selge noe nyttig, sier Charlotte.

Sist, men ikke minst – det kanskje viktigste spørsmålet: Kan Bambusa anbefales videre til andre?

(trommevirvel)

Seks av seks svarer et rungende «JA» – sammen med 10 av 10 mulige poeng.

Det må vel kalles en vel gjennomført dugnadstest!

Er dette Norges mest lønnsomme dugnad?
Er dette Norges mest lønnsomme dugnad?
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer