Annonsørinnhold

Er du lei av at oppvasken ikke er tørr?

Her er de beste tipsene for best - og tørrest - oppvask.

OPPVASKMØTE: De færreste av oss synes det er morsomt å vaske opp. Heldigvis finnes det maskiner som gjør både vaske- og tørkejobben.
OPPVASKMØTE: De færreste av oss synes det er morsomt å vaske opp. Heldigvis finnes det maskiner som gjør både vaske- og tørkejobben. Vis mer

Vasker ikke maskinen din helt tørt? Må du gå over oppvasken med et kjøkkenhåndkle før du rydder servise og glass på plass igjen? Det kan være flere grunner til det:

1) Du vasker mye plastikk

På slutten av et vaskeprogram varmer maskinen ofte vannet opp til 60-70 grader. Siden plastikk ikke holder så godt på varmen som serviset, er plasten ofte fuktig når du skal ta ut oppvasken. Heldigvis gjelder ikke dette alle oppvaskmaskiner.

2) Du har plassert oppvasken uklokt

Plassering av oppvasken kan gi resultater på tørkeresultatet, da en eventuell fordypning kan samle vann og skape ekstra damp i maskinen. Sørg for at maskinen står godt og ikke kan vippe, at alle kar står med åpningen ned, og at deler som har hvelving eller fordypninger står på skrå, slik at vannet kan renne ut.

Er du lei av at oppvasken ikke er tørr?

3) Du åpner døra til oppvaskmaskinen for tidlig

Endelig ferdig! Oppvaskmaskinen din gir deg et lite pip om at nå er den klar. Det betyr ikke at du burde løpe bort og åpne døra. Vent heller en liten stund, så varmen får lagt seg i maskinen. Det vil ikke bare gi deg en tørrere oppvask. Du kan også unngå at varm/fuktig luft skaper fuktskader på kjøkkenbenken din.

Råd mot vond lukt

  1. Fjern matrester.
  2. Hold maskinen ren innvendig.
  3. Tøm og vask filteret.
  4. Skru løs spylarmene og skyll dem godt.
  5. Kjør renseprogram, samt avkalkningsprogram.
  6. Etter vask, la døren på oppvaskmaskinen stå på gløtt

4) Maskinen din har ikke Zeolith®-tørking

Zeolith®-teknologien som mange av Bosch-maskinene har, har to store fordeler: Den sparer strøm - og tørker bedre. Kulene i maskinen er basert på det naturlige mineralet zeolitt. Disse kulene omdanner fuktigheten som er igjen fra vasken i oppvaskmaskinen til varme, og varmen bidrar til å tørke oppvasken helt tørr.

TØRT OG GODT: Teknologien basert på zeolitt-mineralet er kjent for å tørke ekstra godt, også plastoppvask. Perfekt for småbarnsfamilier!
TØRT OG GODT: Teknologien basert på zeolitt-mineralet er kjent for å tørke ekstra godt, også plastoppvask. Perfekt for småbarnsfamilier! Vis mer

5) Du velger «feil» innstillinger

Hurtigprogram kan mange ganger være praktisk, men dersom man ønsker optimalt tørkeresultat, bør man unngå hurtigprogrammene. For best tørkeresultat anbefaler man også å bruke oppvaskmaskinspulver og glansmiddel separat. PS! Mange maskiner har også et tilvalg for «ekstra tørk» som kan stilles inn i innstillingene, ta en kikk i bruksanvisningen og se om det er et alternativ på din maskin.

Se også: Best i test

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer