Wilfa Probaker er kjøkken- og bakemaskinen «alle» har ventet på, og entusiasmen var stor blant ivrige lesere som ville teste vidunderet.
Våre fem utvalgte, godt over snittet bakeinteresserte testpiloter har mange godord å si, og nederst i artikkelen kan du se hvilken score de ga den totalt:
– Det beste med Wilfa Probaker er at den er skikkelig god på det den gjør. Den er enkel å bruke, lett å styre hastigheten på, den er sterk og stødig og har ikke tusen andre ekstradeler eller unødvendige fjollete finesser som tar opp plass i kjøkkenskapet, sier Elise.
Wilfa Probaker gir ekte bakeglede! Elise

– Elter deig som ingen andre
– En maskin med større seriøsitet for baking, ikke bare et smykke til kjøkkenet, men først og fremst kraft i elting, og pisking. Står mye mer stødig på benken, og blir ikke varm, sier Heidi fornøyd.
Spinnende eltekrok kombinert med spinnende bolle ga et utrolig godt resultat på brøddeigene. Simen
Henning sier den var «en drøm å lage pizzadeiger med».
– Wilfa Probaker elter deig som ingen andre kjøkkenmaskiner jeg har prøvd, mener Elise.
Førsteinntrykket da de fikk den, får nesten toppscore av alle: 9.6 av 10 mulige poeng. Designet får 8.8:

Lett å plassere
– En overraskende smal maskin med fint design som ikke tar opp altfor mye plass på kjøkkenbenken. Enkelt å legge til flere ingredienser på grunn av den korte armen og tyngden gjør at den ikke flytter på seg under bruk, sier Simen.
Henning er også fornøyd, ikke minst med hvor stødig den står:
– Det er et stort pluss at den ikke bygger så mye i høyden, den er ganske kompakt til å ha så stor kapasitet. Det gjør at den er lettere å plassere etter bruk.

Elise derimot, synes kanskje den er litt stor og har en noe hard linje i designet, og ønsker seg en miniversjon i spreke farger:
– Det ser litt ut som en mannemaskin, hvis det er lov å si? Jeg elsker min Wilfa Probaker, men hadde den vært litt rundere i kantene designmessig og kom i flotte farger …
– Den står utrolig stødig på kjøkkenbenken, selv på høy hastighet. Designet er rent og enkelt, synes Heidi.
Wilfa Probaker er utstyrt med dobbeltvisp, fleksivisp og spiralkrok. Vi ba testpilotene fortelle om sine erfaringer med alle tre.

Fin til majones, krem og smør
– Veldig fin til majones, krem og smør og vaffelrøre, melder Simen om dobbeltvispen, selv om den ikke var testpilotenes favorittverktøy.
– Vispen fungerer godt, men kan lage litt lyd. I hvert fall sånn jeg fikk montert den, sier Camilla.
Heidi synes den fungerer «veldig bra»:
– Det er lettere å føle at man visper fløten jevn, det er ikke slik at det som er innerst i bollen og tettest på vispen blir til krem fortere enn det i kantene.

Høyere kvalitet
Camilla lot seg imponere av flexi-vispen:
God utforming som får med seg alt i bollen, og jobber godt med kremen. Flexi-vispen er av langt høyere kvalitet enn tidligere kjøkkenmaskiner jeg har brukt. Mikser selv små mengder raskt og godt.
Heidi fikk seg en positiv overraskelse:
– Flexi-vispen fungerer veldig bra! Jeg var skeptisk til hvordan den skulle erstatte K-vispen fra min Kenwood som jeg har vært veldig begeistret for, men synes ikke dette var noe problem overhode, tvert imot. Ostekremen til gulrotkaka min ble luftig og lett.
Men ingen gjorde så kraftig inntrykk på våre testpiloter som spiralkroken.

– Det er denne jeg har brukt mest og den som utgjorde den store forskjellen fra tidligere maskiner jeg har brukt. Liker utformingen og at bollen roterer. En drøm å lage pizzadeig, spesielt høyt hydrerte i forhold til tidligere, sier Henning.
Wow. Denne elter som en helt! Aldri har jeg fått mer smidig deig. Deigen slipper lett kroken også, lett å rengjøre. Elise
Camilla stemmer i:
– Spiralkroken er helt fantastisk. Kraftig og utformet på en måte som gir skånsom og god elting. Langt høyere kvalitet enn tidligere kjøkkenmaskiner jeg har brukt.
– Deigene ble flotte, fine og smidige hver gang, relativt raskt, og uten at deigen ble for varm. Relativt liten temperaturutvikling er et kjempepluss spesielt ved surdeig, mener Simen.
Hurramegrundt for en krok! Prøvd med både enkel, dobbel og trippel deig, og ingen av delene er en utfordring. Den er lett å sette i maskinen, lett og ta ut, deigen fester seg ikke til den, og den er lett å rengjøre Heidi
Alle testpilotene unntatt én ble inspirert til å bake mer og lager mer mat, vil anbefale maskinen til vennene sine og kjøpe maskinen til rabattert pris etter testen.

Stabil maskin
Den som ikke ville beholde den, ønsket seg en mulighet for å kunne bygge på med melkvern eller pastamaskin for å øke bakeopplevelsen.
– Fantastisk kvalitet på maskinen. Et must på kjøkkenbenken for alt fra hipsterbakere til storfamilier. Dette er en langt med stabil maskin enn f.eks. KitchenAid eller Kenwood Major, mener Camilla, og legger til:

– Den lager mindre støy, bollen og kroken gjør at deigen kan eltes lenge uten å gå for mye opp i temperatur, og den gjør det lett å lage gode deiger med gamle norske kornsorter.
Hun synes det aller beste ved maskinen, er «veldig skånsom elting med stor kapasitet på maskinen ».
Foreløpig den beste av kjøkkenmaskiner jeg har prøvd. Henning
– Den danker med letthet ut Kenwood og KitchenAid! Stor og god bolle, sølevernet sørger for at det ikke spruter mel eller væske over kanten, og at små barnefingre ikke ender oppi mikseren når mor får hjelp på kjøkkenet, roser Elise.

– Det er fantastisk at bollen snurrer med eltekroken, sier Heidi.
Jeg elsker min Wilfa Probaker Elise
Til sammen gir testpilotene Wilfa Probaker 9.2 av 10 mulige poeng.