Annonsørinnhold

Etter hårtransplantasjon: Dette bør du vite

Hårtransplantasjon høres kanskje drastisk ut. Selv om en hårtransplantasjon ikke er like dramatisk som det kanskje høres ut, er det fortsatt noen ting du må være bevisst på etter inngrepet.

MIDT I OSLO: Pasientene tas godt i mot i lokalene til Skandinavisk Hårinstitutt på Frogner i Oslo.
MIDT I OSLO: Pasientene tas godt i mot i lokalene til Skandinavisk Hårinstitutt på Frogner i Oslo. Vis mer

Hårtap er noe mange utsettes for i løpet av livet, og både kvinner og menn kan av ulike grunner miste hår eller ha dårlig hårvekst.

Det er i mange tilfeller helt normalt, men dessverre er det mange som opplever at hårtapet blir en psykisk belastning. Hårtap er et tabubelagt tema for mange, som kan bli veldig sårt å snakke om.

Hårtransplantasjon – ikke like drastisk som det høres ut

De som ønsker å behandle hårtapet, vil helst at det gjøres på en diskret måte. I dag finnes det flere behandlinger mot hårtap, og hårtransplantasjon er en av disse.

• Hårtransplantasjon menn: Se før- og etter-bilder

Hos Skandinavisk Hårinstitutt i Oslo har de utført over 10 000 hårtransplantasjoner, og har lang erfaring med denne typen behandling. Til tross for at en hårtransplantasjon kan se noe smertefullt ut, er det ofte stikkene fra bedøvelsen som gjør mest vondt.

Man skulle kanskje tro at man må sykmeldes i flere uker etter en slik operasjon, men det er altså ikke tilfelle. Du må ta det med ro, men du blir ikke sengeliggende.

NOE UBEHAG: En hårtransplantasjon innebærer ikke lang sykmelding.
NOE UBEHAG: En hårtransplantasjon innebærer ikke lang sykmelding. Vis mer

Etter behandlingen

De første dagene etter en hårtransplantasjon kan pasienten oppleve kløe og nummenhet på de transplanterte områdene, i tillegg til litt hevelse i pannen. Denne går som oftest ned etter 2-6 dager. Hvis ikke er det lurt å kontakte lege.

Så lenge må du ta det med ro

En hårtransplantasjon tar normalt mellom 2,5 til 7 timer, alt ettersom hvor mye hår som skal transplanteres. Etter en lang og intens behandling sier det seg selv at kroppen, og ikke minst hodet trenger hvile.

Noe ubehag er vanlig dagene etter behandlingen. Dette er helt normalt ettersom kroppen begynner å restituere, og gro igjen de transplanterte områdene. For best mulig resultatet er det viktig at du er forsiktig med områdene som er berørt av hårtransplantasjonen.

For å være mer konkret anbefaler vi at du tar det med ro de to første ukene etter en slik behandling. I dette ligger det at du for eksempel ikke bør være i fysisk aktivitet med høy intensitet eller som krever mye av deg. Du kan gå turer, men ikke anstreng deg.

Les mer: 27 års erfaring og 10 000 fornøyde pasienter

Dette kan du gjøre etter behandlingen

Om du har en stillesittende kontorjobb kan du være tilbake i arbeid etter kun et par dager. Dersom du er i en mer aktiv jobb, kan det hende du trenger litt mer tid enn det. Uavhengig av dette blir du altså ikke sengeliggende etter behandlingen, men du må naturligvis ta hensyn til at kroppen skal leges, noe som krever at du tar det litt mer med ro enn vanlig.

ETTERPÅ: Hos Skandinavisk Hårinstitutt får pasientene slappe av i en egen suite.
ETTERPÅ: Hos Skandinavisk Hårinstitutt får pasientene slappe av i en egen suite. Vis mer

Resultater etter transplantasjonen

Sår rundt implantatene vil som regel forsvinne rundt 12 dager etter behandlingen, som følge av groprosessen. Hårfolliklene får et sjokk etter operasjonen når de er i søvnfasen. På grunn av dette vil håret i de transplanterte områdene falle ut rundt tre måneder etter inngrepet. Når denne fasen slutter vil nytt hår begynne å vokse ut.

Nyt håret etter 12 måneder

Omtrent 12 måneder etter operasjonen vil du kunne nyte ditt nye hår. Hvis transplantasjonen er gjennomført riktig, skal håret kunne vokse resten av pasientens liv.

Hvis du lurer på om hårtransplantasjon kan være noe for deg, så kan du ta kontakt med Skandinavisk Hårinstitutt for å bestille en uforpliktende konsultasjon. I samråd med hudlege finner dere ut om dette er en behandling som kan passe for deg.

Mer om