Annonsørinnhold

Gebyrfri Visa:

Fikk 5000 kroner tilbake etter ferier: – Veldig overrasket

Et lite kredittkort kan gjøre sommeren litt enklere, tryggere og billigere. Det har både Thor Egil og Espen erfart via Gebyrfri Visa fra Santander.

USA-REISER: Thor opplevde at hotellbestillingene i USA virkelig gjorde utslag da han sjekket. Til venstre en strand ved Oceanside Pier i California. Foto: SCANPIX/SHUTTERSTOCK / PRIVAT
USA-REISER: Thor opplevde at hotellbestillingene i USA virkelig gjorde utslag da han sjekket. Til venstre en strand ved Oceanside Pier i California. Foto: SCANPIX/SHUTTERSTOCK / PRIVAT Vis mer

– Jeg ville se hvor mye det har blitt, og ble veldig overrasket!

Det sier Thor Egil fra Sveio. Han har Gebyrfri Visa fra Santander og ble oppfordret til å sjekke hvor mye han har «spart» på fordelsprogrammet Kickback i kredittkortet.

Kickback betyr at folk som Thor Egil betaler med kredittkortet når han bestiller for eksempel hotell til ferier, og at han senere får penger tilbakeført til kortet. Hos mer enn 300 kjente butikker, som Nelly, Hotels.com og CDON.com, får han inntil 15 % cashback på nett.

– Jeg fikk nesten 5000 kroner tilbake, det kom mest fra hotellbestillinger. Bare privat, ikke jobb, sier Thor Egil.

Drypper inn penger

– Er det en strategi du bruker bevisst med Gebyrfri Visa?

– Ja, når hotell-nettsider tilbyr åtte prosent tilbake, så blir det en god del. Vi har familie i USA, og da har det blitt mange turer dit og jeg har bestilt for flere. Det har blitt gode utbetalinger med årene, sier vestlendingen.

Han tar med seg kona og sine to voksne barn på reiser, og opplever at han gjerne får hver tiende hotellnatt uten kostnad. Det er i tillegg til Kickback-summene – som månedlig tilbakeføres automatisk til kredittkortet uten at han løfter en finger.

Les mer: Alt om Kickback og trygg netthandel

– Det er god grunn til å utnytte Kickback, når du reiser mye. Jeg ble overrasket da jeg så tallene fra 2014 til 2019. Jeg visste at de store turene ga noe, men det drypper inn på det jevne uten at jeg tenker på det, sier Thor Egil.

Han ser på kredittkort-bruken som en slags sparing. Etter at Thor Egil fortalte familien om den store Kickback-summen, gikk sønnen hans rett inn på nettet og bestilte et eget Gebyrfri Visa-kort.

REISER LANGT: I 2020 ble det Norgesferie på Sveio-familien, vanligvis flyr de til USA for å besøke familie. Bildet viser en strand i San Diego. Foto: NTB / SHUTTERSTOCK
REISER LANGT: I 2020 ble det Norgesferie på Sveio-familien, vanligvis flyr de til USA for å besøke familie. Bildet viser en strand i San Diego. Foto: NTB / SHUTTERSTOCK Vis mer

– Han var rask med å logge seg inn. 5000 er mye penger. Det er en jobb å sette av 5000 til seg selv, men det har jeg gjort i en god femårsperiode, sier vestlendingen.

Helt gebyrfritt

Gebyrfri Visa er som navnet tilsier helt gebyrfritt. Det betyr at så lenge du betaler regningen når den forfaller, kan du bruke kortet uten at det koster deg en krone.

Dermed kan du utnytte de mange fordelene i kortet – helt uten kostnad.

Les mer: Fordelene ved Gebyrfri Visa

Thor Egil er en av dem som prøver å unngå å betale renter.

– Så lenge det er midler i boet er det vinn-vinn for meg, sier han.

Foran årets sommerferie vet ikke familiefaren fra Sveio hvor han skal tilbringe ferien, men hvis det blir hotellbestilling vet han hvilket kredittkort han skal benytte.

– Ja, selvfølgelig. Dette forringer ikke produktet, du får det samme hotellrommet. Du får bare penger som ramler inn etterpå, sier han.

INGEN BÅT-REISE: På grunn av koronaen kom Espen og familien seg aldri til Hirtshals med ferge sist sommer. Foto: NTB / SHUTTERSTOCK
INGEN BÅT-REISE: På grunn av koronaen kom Espen og familien seg aldri til Hirtshals med ferge sist sommer. Foto: NTB / SHUTTERSTOCK Vis mer

Danmark-ferien i vasken

Heller ikke Espen bosatt på Skotterud vet hva sommeren bringer, annet enn at han og familien mest sannsynlig havner på Norgesferie.

– Er det noe jeg har lært, så er det at jeg skal bruke kredittkortet når det gjelder bestilling av reiser, sier Espen.

Denne lærdommen ble heldigvis ikke kostbar, også takket være familiefarens Gebyrfri Visa-kort som inkluderer reiseforsikring. I fjor var nemlig planen en ferie til hans kjære Danmark. Men så kom koronaen og familien kunne plutselig ikke reise likevel.

– Det var båten til Hirtshals, vi skulle på sommerferie tur/retur Danmark, med bil og hele pakka. Det var hele familien. Så lot reisen seg ikke gjennomføre.

Ifølge Santanders reiseforsikringspartner har 46 prosent av skadesakene under koronaen handlet om nettopp om avbestilling av reiser

PASSER PÅ: Espen fra Skotterud utenfor Kongsvinger fikk bruk for sitt Gebyrfri Visa-kort både da flyselskapet gikk konkurs og da båtreisen ikke kunne gjennomføres. Foto: PRIVAT
PASSER PÅ: Espen fra Skotterud utenfor Kongsvinger fikk bruk for sitt Gebyrfri Visa-kort både da flyselskapet gikk konkurs og da båtreisen ikke kunne gjennomføres. Foto: PRIVAT Vis mer

– Jeg fikk penger tilbake etter bare tre-fire dager, sier Espen.

Han visste at når du bruker Gebyrfri Visa, får du en inkludert reiseforsikring dersom du betaler minst 50 % av transportkostnadene med kortet – denne forsikringen gjelder både i Norge og i utlandet.

Mange har som Espen flere forsikringer, som kan være unødvendige.

– Vår erfaring er at mange er dobbeltforsikret og tror at det ikke holder med kredittkortforsikringen, sier Anna Berndtsson Head of Brand i Santander.

HEAD OF BRAND: Santanders Anna Berndtsson opplever at flere kredittkort-kunder er dobbeltforsikret, mange unødvendig.
HEAD OF BRAND: Santanders Anna Berndtsson opplever at flere kredittkort-kunder er dobbeltforsikret, mange unødvendig. Vis mer

Flyselskap konkurs

At det lønner seg å bruke kredittkortet til reiser fikk Skotterud-mannen en forsmak på allerede et par år tilbake. Også den gangen skulle han reise til Danmark, med fly til Billund rett ved fornøyelsesparken Legoland.

Men før han rakk å dra til flyplassen kom kontrabeskjeden. Flyselskapet gikk konkurs og tur/retur-avgangene hans var strøket. Heldigvis hadde han betalt med Gebyrfri Visa.

– Jeg booket billettene fem måneder i forkant, men i mellomtida gikk de konkurs. Det gikk veldig greit å få pengene tilbake. Jeg fylte ut et skjema via Santander på nett, og henviste til transaksjonene. Så fikk jeg pengene refundert etter to-tre uker, sier Espen.

– Etter det har jeg bare fortsatt å bruke kredittkortet. Jeg føler meg tryggere!

Hvem er Santander: Les mer!

Opptil 25 prosent

Som Thor Egil er Espen oppdatert på rabatter og Kickback han kan motta ved å bruke Gebyrfri Visa til netthandel og bestillinger.

Espen kjenner også til fordelsprogrammet Dealpass, som gir opptil 25 prosent rabatter på hundrevis av spisesteder, hoteller, butikker, nettbutikker og kulturopplevelser i Norge.

FORDELSPROGRAM: Betaler du måltider med Gebyrfri Visa kan du få rabatter via Dealpass. Foto: SANTANDER
FORDELSPROGRAM: Betaler du måltider med Gebyrfri Visa kan du få rabatter via Dealpass. Foto: SANTANDER Vis mer

I løpet av et normalt år anslås det at Dealpass brukes ved 10 000 restaurantbesøk. Norsk reiseliv og fornøyelsesparker opplever mest økt bruk.

Jeg bruker det, og jeg får Kickback via flere nettbutikker, sier Espen.

Denne sommeren har ikke Espen og familien bestilt ferie ennå, på grunn av usikkerheten rundt pandemien. Men han utsetter ikke bestillingene fordi han er redd for å miste penger på kansellerte reiser eller overnattinger.

– Vi bare drøyer til vi ser hva som er mulig, vi vil unngå skuffelser for barna. Sannsynligvis blir det Norgesferie, sier Espen.

Da vet han at reiseforsikringen også gjelder i Norge, bare minst halvparten av reiseutgiftene betales med Gebyrfri Visa – som for eksempel drivstoff, ferje og overnatting.

Les mer: Alt om forsikringene

Hvis du leier bil i sommer, får du inkludert egenandelsforsikring dersom du betaler leiebilen med Gebyrfri Visa. Da dekkes egenandelen inntil 20 000 kroner dersom du skulle være uheldig med leiebilen. I 2019 registrerte Santanders forsikringspartner 69 leiebilsaker.

– Vi tror mange ikke er klar over denne dekningen, sier Santanders Head of Brand.

Flere gode forsikringer

Et Gebyrfri Visa-kort gir deg også tilgang til flere andre gode forsikringer, som helseforsikring gjennom Vertikal Helse. Du får en rabattert pris på denne forsikringen om du har kredittkort fra Santander, og den kan tegnes for ett eller flere familiemedlemmer.

VIDEOKONSULTASJON: En helseforsikring kan gi deg videokonsultasjon med lege. Foto: NTB / SHUTTERSTOCK
VIDEOKONSULTASJON: En helseforsikring kan gi deg videokonsultasjon med lege. Foto: NTB / SHUTTERSTOCK Vis mer

Denne sikrer deg rask behandling dersom noe skulle skje, og inkluderer dessuten videokonsultasjoner med lege – slik at du alltid har rask og enkel tilgang til en norsk lege gjennom mobilen, uansett hvor du befinner deg.

Med Geybyrfri Visa kan du også tegne en egen advokatforsikring, som sørger for juridisk hjelp dersom du skulle ha behov for det, ID-tyveriforsikringen beskytter deg dersom noen skulle stjele identiteten din – og betalingsforsikringen gir deg trygghet i at gjelden din håndteres dersom du skulle bli sykemeldt eller arbeidsufør.

Gebyrfri Visa: Ditt neste kredittkort

20 års aldersgrense. Priseksempel: Eff.rente 23,4 %, 15 000, – o/12 mnd, kostnad kr. 1.780. Totalt kr. 16.780

Mer om