Annonsørinnhold

Fjerner opptil 20 ganger mer plakk på tennene

Tannlege: - Det er åpenbart en god investering å anskaffe seg elektrisk tannbørste.

GENIAL OG EFFEKTIV: Philips Sonicare Prestige er et toppvalg innen elektriske tannbørster.
GENIAL OG EFFEKTIV: Philips Sonicare Prestige er et toppvalg innen elektriske tannbørster. Vis mer

Vi har lært fra barndommen av at vi skal pusse tennene både morgen og kveld. Men hvordan bør man egentlig pusse for å få best mulig resultat? Og hva er best av elektriske og manuelle tannbørster?

Vi tok en prat med tannlege Carl-Henrik Gullaksen hos Dentalia Tannlegesenter. Han forteller at det er klare fordeler ved å bruke en elektrisk tannbørste.

- Vi ser at bruk av manuelle tannbørster er vel og bra, men kan dessverre etterlate flere skader gjennom lite skånsom og misforstått skrubbe-atferd. Vi ser at elektriske tannbørster etterlater færre slike skader, i tillegg til å fjerne mer belegg på en mer effektiv måte, sier tannlege Carl-Henrik Gullaksen.

Tannlege Gullaksen påpeker også at det er gjort flere studier som viser at mengden bakteriebelegg er redusert med bruk av elektrisk tannbørste, sammenlignet med manuelle børster.

EKSPERT: Carl-Henrik Gullaksen, tannlege hos Dentalia Tannlegesenter, ser helt klart fordelene med elektriske tannbørster sammenliknet med manuelle.
EKSPERT: Carl-Henrik Gullaksen, tannlege hos Dentalia Tannlegesenter, ser helt klart fordelene med elektriske tannbørster sammenliknet med manuelle. Vis mer

Skånsomt og effektivt

Elektriske tannbørster fra Philips Sonicare, er supre alternativer om du ønsker å gå fra manuell tannbørste til elektrisk. De kan fjerne opptil 20 ganger mer plakk på tennene (avhengig av hvilken modell du velger), i tillegg til å gi deg et sunnere tannkjøtt på få uker.

- Elektriske tannbørster med sensor for tid og trykk er å anbefale, slik at faren for overbelastning blir varslet. Dette kombinert med en høyfrekvent vibrasjon på pussehodet, gir mer effektfulle pussebevegelser enn hva som er mulig å oppnå med manuell tannbørste, sier Gullaksen.

Sonicare-tannbørstene bruker sonisk teknologi som skaper mikrobobler for bedre rengjøring mellom tennene, og kommer med sensorer som også sier fra om du pusser for hardt, for kort eller for lenge. Noen modeller kommer også med Philips Sonicare-appen som registrerer pussestilen din, og gir deg personlig veiledning.

Les mer om elektroniske tannbørster fra Philips Sonicare her

EGEN APP: Philips Sonicare-appen forteller deg akkurat hvor lenge du bør pusse, hvilke områder du har glemt og om du pusser for hardt.
EGEN APP: Philips Sonicare-appen forteller deg akkurat hvor lenge du bør pusse, hvilke områder du har glemt og om du pusser for hardt. Vis mer

Gullaksen forteller videre at elektriske tannbørster med lademulighet er å foretrekke. Dette er mer bærekraftig og bedre for miljøet. Han mener også at brukervennlighet bør vektlegges høyt.

- Prøv å unngå elektriske børster med alkaliske batterier (AAA og AA), de må byttes og blir lett utsatt for fuktighet og går i stykker. Velg heller mulighet for oppladning av selve tannbørsten. I tillegg er et reiseetui med USB-ladning helt genialt, sier Gullaksen.

LADER I ETUIET: Philips Sonicare Prestige lader selv om den ligger i reiseetuiet.
LADER I ETUIET: Philips Sonicare Prestige lader selv om den ligger i reiseetuiet. Vis mer

- Andre ting man bør legge vekt på er brukervennlighet, håndtakets utforming og design, at børsten er lett og ligger godt i hånden er en forutsetning, samt at den er lett å rengjøre, fortsetter han.

Her kan du lese mer om Philips Sonicares elektriske tannbørster

USB-lading: Reiseetuiet til Philips Sonicare Prestige kommer med integrert USB-inngang og ladekabel. På denne måten kan du enkelt lade tannbørsten uansett hvor du er.
USB-lading: Reiseetuiet til Philips Sonicare Prestige kommer med integrert USB-inngang og ladekabel. På denne måten kan du enkelt lade tannbørsten uansett hvor du er. Vis mer

Unngå disse pussetabbene

I utgangspunket skal man pusse til det blir rent, og en gyllen regel er i to minutter. Likevel er det fort gjort å pusse for hardt med manuelle tannbørster. En elektrisk tannbørste som Philips Sonicare Prestige pusser ideelt.

- Det er åpenbart en god investering å anskaffe seg elektriske tannbørste som sier fra når du pusser for hardt. I tillegg bør du bruke en myk børste og en tannkrem som inneholder fluor, men ikke for mye slipemidler, sier Gullaksen.

Videre sier Gullaksen at noen kun pusser utsiden av tennene, altså det som er synlig. Andre pusser bare tyggeflatene. Dette bør man unngå, og det er med andre ord viktig å pusse alle tennene for en god tannhygiene.

Fjerner opptil 20 ganger mer plakk på tennene

- Vi erfarer dessverre fortsatt dårlig skolering og systematikk på dette feltet. Som en konsekvens av dette ser vi en rekke ringvirkninger, der folk påstår de pusser tenner flere ganger om dagen, men har flere skader på grunn av dårlig renhold, mens andre har skader på grunn av for mye pussing, med stor slitasje på tannkjøtt og tenner, sier Gullaksen.

- Elektrisk tannbørste har her heldigvis medvirket til en positiv utvikling, avslutter Gullaksen.

Les mer om elektroniske tannbørster fra Philips Sonicare her

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer