Annonsørinnhold

Snart premiere på «Long Shot»:

Følg Mausunds første eFotballag i ny Dagbladet-serie

Da a-laget ble lagt ned i 2015 var det slutt på stappfulle tribuner, vafler og kaffeprat på legendariske Varden Stadion på Mausund. Syv år senere er det igjen fotballfeber på fiskeværet – takket være ny teknologi og et celebert støtteapparat.

STØTTESPILLERE: Amalie Snøløs, Ståle Solbakken og Arkan Resul er med i Long Shot.
STØTTESPILLERE: Amalie Snøløs, Ståle Solbakken og Arkan Resul er med i Long Shot. Vis mer

Etter 44 fantastiske sesonger, 232 mål, 435 fotballspillere, 9 trenere – og et ukjent antall tusen liter kaffe og vaffelrøre – var det slutt for fotballen på Mausund da a-laget spilte sin siste kamp på Varden stadion i april 2015.

Eller?

TAKTIKKPRAT: Pauser mellom kampene hører med. Tiden kan brukes til å legge taktikk.
TAKTIKKPRAT: Pauser mellom kampene hører med. Tiden kan brukes til å legge taktikk. Vis mer

I den nye Dagbladet-serien «Long Shot» som har premiere 3. oktober tropper influenser, gamer, fotballspiller og programleder Amalie Snøløs opp på Mausund for å starte øyas aller første eFotball-lag.

Solid støtteapparat

Med seg på laget har hun Arkan Resul, FIFA-proff og kaptein på eFotballandslaget, som Mausund-lagets nye trener. Uten å røpe for mye kan vi også si at også landslagstrener for det «fysiske» herrelandslaget i fotball, Ståle Solbakken, dukker opp i løpet av serien!

«NYE» MAUSUND: Jørgen Hilmarsen og Øystein Watz Halse spiller FIFA på Ullevaal stadion. Trener Arkan Resul følger med.
«NYE» MAUSUND: Jørgen Hilmarsen og Øystein Watz Halse spiller FIFA på Ullevaal stadion. Trener Arkan Resul følger med. Vis mer

Gjennom en lokal audition blir Mausund-laget etablert i første episode, og det er her vi blir kjent med «Long Shots» virkelige stjerner: Øystein Watz Halse (25 år) som er lærer på Mausund skole og Jørgen Hilmarsen (32 år) som jobber på Mausund Feltstasjon.

Det er disse spillerne vi følger gjennom seriens tre episoder. Her blir det oppturer og nedturer, hard trening, overraskelser, lærdom, mestring, glede og samhold – alt det fotballen kan gi.

– Det er en opplevelse å ta med seg resten av livet, sier Jørgen Hilmarsen.

Keeperen fikk rett

- Hvem vet, kanskje vi sees igjen til kamp på Varden en gang i fremtiden? Og husk, for Mausunds glade gutter går solen aldri ned.

LANGT UT I HAVGAPET: Mausund er Frøyas største fiskevær, og det første øysamfunnet i Norge med 5G.
LANGT UT I HAVGAPET: Mausund er Frøyas største fiskevær, og det første øysamfunnet i Norge med 5G. Vis mer

Det sa styreleder og keeperlegende i Mausund IL, Joar Johansen, etter a-lagets siste kamp i 2015. Det viser det seg at Johansen var en vis og klok mann, for nå oppstår Mausund IL på nytt – denne gang som eFotballag.

- Vi ønsker å forlenge fotballhverdagen fra den tradisjonelle og over til den digitale. eFotball bidrar til å skape fotballglede, drømmer og fellesskap til alle, også de som av ulike årsaker ikke spiller tradisjonell fotball, sier André Nygren Østbø, ansvarlig for eFotball i NFF, som samarbeider med Telenor om «Long Shot»-serien.

DIGITAL FOTBALL: - Vi ønsker å forlenge fotballhverdagen fra den tradisjonelle og over til den digitale, sier André Nygren Østbø, ansvarlig for eFotball i NFF.
DIGITAL FOTBALL: - Vi ønsker å forlenge fotballhverdagen fra den tradisjonelle og over til den digitale, sier André Nygren Østbø, ansvarlig for eFotball i NFF. Vis mer

- Da vi hørte at Mausund stod uten lokalt fotballag ønsket vi å blåse liv i fotballen på øya igjen. Mausund fikk nylig 5G fra Telenor, noe som gir helt nye muligheter – som for eksempel å starte et helt nytt fotballag, sier Petter Svendsen, sponsorsjef i Telenor.

• LES OGSÅ: Da 5G kom til øya

Spiller over 5G-nettet

Gjennom Telenors samarbeid med Salmar fikk hele Mausund full 5G-dekning allerede i 2021, og det er nettopp mulighetene i det nye mobilnettet som gjorde at idéen om å etablere et eFotballag på øya oppstod. Laget skal nemlig spille FIFA-kampene sine på Playstation over det nye 5G-nettet. «Luftens fiber» byr på vanvittige responstider, og gjør det mulig å spille online overalt hvor du har dekning – noe du kan lese mer om her.

5G-MAST: Det er denne masten som sørger for lynrask 5G-dekning på Mausund.
5G-MAST: Det er denne masten som sørger for lynrask 5G-dekning på Mausund. Vis mer

- Når vi spiller online over 5G kan vi bare dele 5G fra mobilen til Playstation. Det funker veldig bra, sier Mausund-spiller Øystein Watz Halsen.

Trener Arkan Resul kan bekrefte. Som profesjonell FIFA-spiller lever han av å være hakket kjappere enn motstanderne sine:

STJERNER: Øystein Watz Halse og Jørgen Hilmarsen er de nye stjernene på Mausunds fotballhimmel.
STJERNER: Øystein Watz Halse og Jørgen Hilmarsen er de nye stjernene på Mausunds fotballhimmel. Vis mer

- De gangene jeg har hatt problemer med fibernettet mitt, så har jeg brukt 5G for å spille kampene mine. Den første gangen ble jeg overrasket over hvor god responsen var, og siden har det reddet meg flere ganger, sier han.

• LES OGSÅ: Slik virker gaming på 5G

Spørsmålet er; kan fotballen virkelig komme tilbake til Mausund ved hjelp av 5G? Og hvordan vil det gå i kampen mot erkerivalen Frøya i den store finalen? Vil det bli fulle tribuner? Og vil det engasjere lokalsamfunnet?

Det får du vite om du ser «Long Shot», som har premiere på Dagbladet TV 3. oktober.

SE FØRSTE EPISODE HER!

Mer om