Annonsørinnhold

Vinylkutter:

Genialt verktøy for alle kreative sjeler

Har du noen gang ønsket å sette ditt eget design på klærne dine? Eller kanskje lage personlige bordkort, etiketter og klistremerker? Vi viser deg hvordan – helt enkelt og veldig gøy!

Genialt verktøy for alle kreative sjeler

Hobbyaktiviteter, "lifehacks" og såkalte «DIYs» går som virale farsotter på sosiale medier. Enten du liker å lage trykk til klær, personlige invitasjoner eller for eksempel veggdekor, så er mulighetene mange. Med vinylkutter fra Kreativshop.no blir jobben nå enda enklere – det er kun fantasien som setter grenser for hva du kan lage!

Kreativshop.no er en nisjebutikk som ble åpnet av Marianne Nedregård i 2016. Med et stort engasjement for vinylkuttere og vinyl ble hobbyen endelig til virksomhet, og nå er de seks ansatte fordelt på både nettbutikk og en fysisk butikk i Ålesund.

– Vi har stor interesse for det vi selger, som er alt fra vinylkuttere, vinyl, varmepresse, symaskiner, stoffer og tilbehør – alt som den kreative kan tenke seg, forteller Marianne.

Besøk Kreativshop.no her og la deg inspirere!

Vinylkutter: Med denne maskinen kan du sette et personlig preg på tingene dine.
Vinylkutter: Med denne maskinen kan du sette et personlig preg på tingene dine. Vis mer

Elektronisk kuttemaskin

Men hva er egentlig en vinylkutter, lurer du kanskje fortsatt på?

– Maskinene kan brukes til å kutte ut vinyltrykk til klær, dekaler til bil, papirer og andre tynne materialer, sier Marianne.

– Skal du for eksempel gifte deg eller har en konfirmant hjemme, er maskinene helt geniale med tanke på invitasjoner og bordkort, da du får muligheten til å sette ditt unike preg på det du lager. Også er det jo så enkelt!

Marianne forklarer at fremgangsmåte kan variere ut ifra hva man skal lage, men at dersom man tar utgangspunkt i trykk på tekstil, starter man med å lage et ønsket design i et program som følger gratis med maskinen. Deretter sender man motivet over til maskinen, som videre enkelt kutter det ut for deg.

– Når maskinen er ferdig med å kutte, fjerner du vekk alt som ikke skal være med på trykket. Da vil du sitte igjen med selve motivet som festes på plagget med press og varme – enten med en varmepresse eller et strykejern.

Les mer om vinylkuttere her

Så enkelt: Med vinylkutter på plass blir jobben lekende lett - la designeren i deg endelig titte frem!
Så enkelt: Med vinylkutter på plass blir jobben lekende lett - la designeren i deg endelig titte frem! Vis mer

Stort utvalg for kreative hoder

Kreativshop.no tilbyr en rekke ulike hobbyartikler for alle som liker å skape noe unikt og eget. For deg som er nysgjerrig og kunne tenkt å investere i en vinylkutter, har Marianne tre forskjellige maskiner som hun anbefaler: Cricut Maker 3, Siser Juliet og Siser Romeo.

Cricut Maker 3

Denne maskinen kan kutte mange materialer – alt fra stoff, papir, vinyl, lær og mye mer. Du kan også velge mellom 13 tilgjengelige verktøy for å klippe, skrive, gravere og prege. Det vil si at du kan skjære tykkere materialer som mosegummi og tynt treverk, samt rissing i metall og akryl. Maskinen kan enkelt kobles opp mot app på nettbrett og telefon.

Kjøp Cricut Maker 3 her

Cricut Maker 3: Denne vinylkutteren er godt egnet til hobbybruk, og tar ikke stor plass i hjemmet.
Cricut Maker 3: Denne vinylkutteren er godt egnet til hobbybruk, og tar ikke stor plass i hjemmet. Vis mer

Siser Juliet 30 cm

Dette er en hybrid mellom proffkutter og hobbykutter, med det beste fra to verdener! Maskinen bruker Siser sitt eget designprogram: Leonardo Design Studio. Programmer fungerer på PC og Mac, men ikke Chromebook. Den har også kamera, og er raskere og mer stillegående enn sine konkurrenter.

Kjøp Siser Juliet her - nå med 14% rabatt!

Siser Juliet: Vinylkutteren for deg som ønsker å lage noe eget og unikt!
Siser Juliet: Vinylkutteren for deg som ønsker å lage noe eget og unikt! Vis mer

Siser Romeo 60 cm

Hils på storebroen til Siser Juliet, nemlig Siser Romeo! Denne maskinen kutter opp til hele 60 cm, slik at du kan lage enda større motiver enn tidligere. Ellers er den svært stillegående, og har de samme funksjonene som Siser Juliet.

Kjøp Siser Romeo her - nå med 14% rabatt!

Siser Romeo: Med denne maskinen kan du kutte dobbelt så store motiver som med Siser Juliet.
Siser Romeo: Med denne maskinen kan du kutte dobbelt så store motiver som med Siser Juliet. Vis mer

Fornøyde kunder

En av Kreativshop.no mange fornøyde kunder er Grechen Cruz fra Asker. 44-åringen er opprinnelig skredder fra Cuba, men flyttet til Norge tilbake i 2006. Grechen forteller hun alltid har vært glad i å feire og stelle i stand til bursdager, og at hun ble tipset om Kreativshop.no da hun skulle hjelpe en venninne med å lage kaketopper til en fest.

– Etter mye research endte jeg opp med å bestille Cricut Maker – og jeg er så utrolig fornøyd!

– Maskinen er utrolig enkel å jobbe med og man kan jo lage alt mulig. Jeg ble fort inspirert til å utfordre meg selv og kreativiteten, så nå lager jeg alt av tilbehør og dekor til både barnebursdager og konfirmasjoner.

Kreativ sjel: Grechen har alltid vært flink med håndarbeid og elsker å planlegge bursdager.
Kreativ sjel: Grechen har alltid vært flink med håndarbeid og elsker å planlegge bursdager. Vis mer

Grechen har en egen Instagram-konto der hun deler hyppig tingene hun lager med følgerne sine. Her tar hun også imot bestillinger fra privatpersoner, og skreddersyr løsninger etter kundens behov.

– Jeg lager alt fra scratch etter ønske fra kunde. Det kan være alt fra skilt og bannere, til popcornbokser og piñjataer. Når kunden har godkjent designet jeg har foreslått, sender jeg motivet videre til maskinen som kutter det ut for meg. Forarbeidet kan ta litt tid, men Cricut Maker gjør selve jobben fort. Det sparer meg for mye tid!

Temafest: Det er kun fantasien som setter grenser for hva du kan lage! Her med Cricut Maker.
Temafest: Det er kun fantasien som setter grenser for hva du kan lage! Her med Cricut Maker. Vis mer

44 år gamle Rune Havnerås fra Kragerø er også en av Kreativshop.no sine trofaste kunder. Han startet opprinnelig med trearbeid og tredreiing for noen år siden, men fikk med tiden behov for et verktøy som kunne ta seg av de små, viktige detaljene. Etter litt research på internett kom han over vinylkutterne Siser Juliet og Siser Romeo. Rune valgte å kjøpe dem begge.

– Jeg fikk lyst til å prøve ut muligheten, og fant fort ut at en vinylkutter kunne brukes på flere områder. Etter å ha sendt bilder til venner og bekjente, fikk jeg en del forespørsler om å lage alt fra skilt, bildekor, og trykk til klær.

Anbefaler vinylkutter: Rune er svært fornøyd med Siser Juliet og Siser Romeo som han bruker daglig.
Anbefaler vinylkutter: Rune er svært fornøyd med Siser Juliet og Siser Romeo som han bruker daglig. Vis mer

Rune forteller at det ikke er stort som skiller maskinene, men at Siser Romeo har en større kuttebredde. Han bruker Siser Juliet til etikettskjæring, sublimering og HTV og Siser Romeo til vinyl og HTV.

– Siser Romeo kan kutte opptil 60 cm, og er nok favoritten med tanke på mitt bruk til htv, dekor og dekaler. Når det er sagt er begge maskinene semiproffe, og skjærer raskt ut det man ønsker med høy hastighet og minimalt med støy.

– Nå om dagen går det mest i dekor, etiketter og HTV, og maskinene er like lette å bruke for nybegynnere som de litt mer viderekomne.

Kjøp vinylkutter fra Kreativshop.no her

Eget design: Med vinylkutter fra Kreativshop.no lager Rune egne motiver som han trykker på klær.
Eget design: Med vinylkutter fra Kreativshop.no lager Rune egne motiver som han trykker på klær. Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer