Annonsørinnhold

Ambi Climate

Lavere strømregning er bare én av fordelene med denne smarte dingsen for varmepumper

Med Ambi Climate Mini gjør du varmepumpa di mer intelligent – enten det er på hytta eller hjemme.

GODT INNEKLIMA: En liten dings kan gjøre en stor forskjell på energiforbruket ditt og komforten din.

GODT INNEKLIMA: En liten dings kan gjøre en stor forskjell på energiforbruket ditt og komforten din.

Vis mer

Stadig flere nordmenn velger å varme opp boligen sin eller hytta si med luft til luft-varmepumper. Med den teknologiske nyvinningen Ambi Climate Mini blir hverdagen enklere, inneklimaet mer behagelig og strømforbruket bedre for både kloden og lommeboka. Den har også en uovertruffen AI-teknologi, men mer om den lenger ned i saken.

– Med den tilhørende appen på telefonen din kan du kontrollere innstillingene på varmepumpa di uansett hvor du måtte befinne deg, forklarer Anthony Asquin, markedsdirektør i Ambi Climate.

Teknologi-nyheten, som kom på det norske markedet på tampen av fjoråret, kombinerer to trender som blir stadig mer aktuelle for oss nordmenn: Varmepumpe og smarthjem.

Bare i 2019 ble det solgt over 100.000 varmepumper her til lands. Over 35 prosent av norske husholdninger bruker smarthjem-enheter i større eller mindre grad i 2021, og dette forventes å øke til 60 prosent innen 2025.

LITEN OG SMART: Bak det slanke og stilige designet ligger smart teknologi som gjør at brukerne enkelt kan styre varmepumpa med smarttelefonen, sette opp regler, mønstre, timere, geostyring og stemmekontroll. Slik kan du få den optimale varmen og komforten hjemme mens du minimerer bruken av varmepumpa og unngår unødig forbruk.
LITEN OG SMART: Bak det slanke og stilige designet ligger smart teknologi som gjør at brukerne enkelt kan styre varmepumpa med smarttelefonen, sette opp regler, mønstre, timere, geostyring og stemmekontroll. Slik kan du få den optimale varmen og komforten hjemme mens du minimerer bruken av varmepumpa og unngår unødig forbruk. Vis mer

Ambi Climate Minis fordeler er ikke bare at den er en smart kontroll. Dens avanserte Comfort AI Assistant gjenkjenner og lærer mange ulike faktorer som spiller inn. Resultatet? En automatisert hjelper som intuitivt kjenner dine komfort-preferanser, og som konstant overvåker og tilpasser varmepumpa eller airconditionen for å øke din komfort og spare energiforbruket.

Enkelt å koble opp

– Må jeg ha et smarthjem for å bruke Ambi Climate Mini?

– Absolutt ikke, det holder med en mobiltelefon, forsikrer Anthony Asquin, på videochat fra Hongkong.

SMART OG ENKELT: For de fleste varmepumper tar det bare sekunder å koble opp Ambi Climate Mini.
SMART OG ENKELT: For de fleste varmepumper tar det bare sekunder å koble opp Ambi Climate Mini. Vis mer

– Men den gjør varmepumpa di smart, selv om den kanskje er 5 eller 10 år gammel. Er den på denne lista over verifiserte varmepumper, tar det fem sekunder å sette opp koblingen.

– Og hvis den ikke er på lista, null stress! Så lenge den har en fjernkontroll med LCD-skjerm, kan de kobles sammen!

Aldri mer kald hytte

Fordelen ved å kunne kontrollere varmepumpa si fra hvor som helst, er særlig stor med tanke på hytteliv. Glem å starte vinterferien i en gjennomfrossen hytte, med denne kan du bruke telefonen din til å angi temperaturen før ankomst, så får du god og varm hyttekos fra du går over dørstokken.

SMART HYTTE: Med Ambi Climate Mini holder hytta akkurat den temperaturen du ønsker deg når du kommer fram.
SMART HYTTE: Med Ambi Climate Mini holder hytta akkurat den temperaturen du ønsker deg når du kommer fram. Vis mer

Til forskjell fra vanlige fjernkontroller for varmepumper kan du med Ambi Climate Mini styre oppvarmingen når og hvor du vil – fra senga, fra skisporet, fra bilen eller fra den andre siden av jordkloden.

– Du kan få perfekt temperatur når du kommer fram til hytta, og det samme kan du få når du kommer hjem til boligen din igjen – uten å sløse med strømmen, forteller Anthony Asquin.

Stemmestyrt inneklima

Du trenger ikke engang taste noe på telefonen din. Med stemmeassistenter som Siri, Alexa eller Google, kan du styre varmepumpa håndfritt.

– Du kan også bruke geo-lokalisering, som automatisk setter av og på dine preferanser basert på hvor hvilke GPS-koordinater telefonen din befinner seg på. For eksempel, når du er mer enn 500 meter unna skrur varmepumpa seg av, når du er mindre enn 500 meter unna, skrur den seg på.

STEMMEKONTROLL: Du kan personalisere stemmekontrollen din, for eksempel kan du du si «Siri, på tide å gå i dvale!»
STEMMEKONTROLL: Du kan personalisere stemmekontrollen din, for eksempel kan du du si «Siri, på tide å gå i dvale!» Vis mer

Skåner miljøet

Noen ganger må vi som forbrukere betale litt ekstra for å skåne miljøet. Men det hyggelige med å kutte ned på strømforbruket er at det også er godt for økonomien.

– Ambi Climate Mini gjør at du kan bruke varmepumpa mer effektivt, noe som øker komforten uten å sløse med energien, sier Anthony Asquin.

Ideen bak kan Ambi Labs-gründeren Julian Lee takke hunden sin for. Han ville at hunden skulle ha det så bra som mulig i leiligheten hans mens han var på jobb – uten at airconditionen sto på hele dagen.

MARKEDETS SMARTESTE: Ambi Climate Mini kan gjenkjenne mønstrene og preferansene dine - og optimalisere inneklimaet deretter.
MARKEDETS SMARTESTE: Ambi Climate Mini kan gjenkjenne mønstrene og preferansene dine - og optimalisere inneklimaet deretter. Vis mer

Avansert AI-teknologi

Den avanserte Comfort AI Assistant-funksjonen tar også i bruk kunstig intelligens (AI, Artificial Intelligence) på en imponerende måte, om du vil tegne abonnement for det.

Comfort AI Assistant leverer mer enn bare temperaturkontroll. Den overvåker og responderer på et større helheltsbilde. Etterhvert som temperatur, fuktighet, vær og sollys endrer seg gjennom dagen, vil den automatisk og med stor nøyaktighet tilpasse varmepumpe-innstillingene dine, og alt du merker, er konsistent komfort.

– Om partneren min har en annen personlig profil med andre preferanser enn hva jeg har, så balanserer kontrollenheten våre behov, sier Anthony Asquin, som ikke bare har én, men to Ambi Climate Mini selv hjemme – en for soverommet og en for stua.

Kollegaen Feon Chan skyter inn:

EKSPERTER: Anthony Asquin og Feon Chan jobber begge for Ambi Climate. Og har selvsagt den smarte dingsen i sine hjem.
EKSPERTER: Anthony Asquin og Feon Chan jobber begge for Ambi Climate. Og har selvsagt den smarte dingsen i sine hjem. Vis mer

– Jeg husker som barn at broren min og jeg krangla om fjernkontrollen på airconditionen. Her trenger ingen å krangle. Ambi Climate Mini er som en fredsmekler som finner en løsning som er bra for begge.

INTELLIGENT: Når sola skinner inn på vinduet på soverommet ditt om morgenen, «forstår» Ambi Climate Mini hva som skjer og tilpasser automatisk varmepumpa deretter.
INTELLIGENT: Når sola skinner inn på vinduet på soverommet ditt om morgenen, «forstår» Ambi Climate Mini hva som skjer og tilpasser automatisk varmepumpa deretter. Vis mer

Så enten du vil ha mer oversikt og vil nerde masse over varmepumpe-bruken din, eller om du absolutt ikke vil tenke på det, er Ambi Climate Mini et smart valg!

Mer om