Annonsørinnhold

Lynrask surfing på norgesferie: Disse skjulte perlene har 5G-dekning

Denne sommeren er sjansen stor for at du kan surfe, strømme og game med superfart når du er på reisefot. I hvert fall om du legger turen til disse feriedestinasjonene rundt om i Norge.

HVALER: Alt er lagt til rette for lynrask feriesurfing på Hvaler.
HVALER: Alt er lagt til rette for lynrask feriesurfing på Hvaler. Vis mer

- Innen første halvår 2024 skal hele mobilnettet vårt være oppgradert til 5G, og vi er godt i gang. Når fellesferien går av stabelen vil jeg anslå at rundt halve befolkningen dekkes av siste generasjons mobilnett, sier markedssjef for dekning i Telenor, Ole Andreas Ræstad.

Det er gode nyheter for alle som velger norgesferie i år, mener han.

Samme muligheter borte som hjemme

Ole Andreas Ræstad mener 5G-utbyggingen bidrar til å dekke et av de viktigste behovene til norgesferierende nordmenn i 2022:

- Det er en selvfølge at vi tar med mobiltelefon og nettbrett på ferie, og vi forventer å ha samme muligheter borte som hjemme. Med 5G-nettet – og det utbedrede 4G-nettet! – er du sikret fantastisk kapasitet og gode opplevelser også når du er på farta.

DEKKER BEHOV: - Med 5G-nettet har du samme tilbud på ferie som du har hjemme, sier Ole Andres Ræstad.
DEKKER BEHOV: - Med 5G-nettet har du samme tilbud på ferie som du har hjemme, sier Ole Andres Ræstad. Vis mer

- Dermed er det null problem å jobbe litt underveis for eksempel, hvis du absolutt er nødt til det. Barna kan fritt strømme filmer og serier i baksetet, og du kan sende feriebilder og videoer til venner og familie på rekordtid, sier Ræstad.

Sjekk dekningen der du bor eller dit du skal på ferien

4 skjulte ferieperler med 5G-dekning

Flere populære feriedestinasjoner rundt om i landet dekkes allerede av nyeste generasjons mobilnett. Her er en rekke spektakulære reisemål som kan skryte av 5G-dekning fra Telenor:

1. Finnøya (Møre og Romsdal)

Omkranset av store og små holmer og skjær ligger vakre Finnøy ytterst på Romsdalskysten. Tidligere et fiskemottak og handelssted, men i dag et populært og ettertraktet overnattingssted og utgangspunkt for mektige naturopplevelser. Tips: Sjekk ut Finnøy havstuer som tilbyr overnatting, pub, badeland, havrafting, guiding på Ona og maritime matopplevelser.

2. Evje (Agder)

Landskapet i Setesdal varierer fra flate bygder til vilt og vakkert høyfjell, og helt ved inngangen til dalen – kun en times kjøretur fra Kristiansand – finner du Evje! Evje er det største handelssenteret i Setesdal og er kjent for tallrike aktiviteter. Alt fra rafting, klatring, padling og gokart – til roligere aktiviteter som fisking, bading og vandring. Tips: Dra på skattejakt i Mineralparken, en garantert suksess for både store og små!

3. Henningsvær (Nordland)

Lofoten har blitt superpopulært de siste årene, og ikke uten grunn! Henningsvær er et av de mest besøkte tettstedene i Lofoton, og en ypperlig plass for deg som vil oppleve et ekte fiskevær, tusle mellom butikker, gallerier og kafeer, eller prøve deg på fartsfylte aktiviteter til sjøs eller fjells. Tips: En ekte lofottorsk jeg er, for jeg er født i … nettopp! Fisk din egen lofottorsk med Henningsvær Havfiske.

4. Mausund (Trøndelag)

Ingen fjordarm, bukt, vidde eller fjelltopp blir glemt når Telenor bygger ut neste generasjons mobilnett.

Fiskeværet Mausund i Trøndelag, flere nautiske mil fra fastlandet, var faktisk et av de første stedene i Norge med 5G-dekning. Der står Anne Sofie Botnan ved Havna kafé klar til å ta imot årets første sommergjester:

GLEDER SEG: Anne Sofie Botnan gleder seg til å ta imot årets feriegjester. På Havna kafé byr hun på nydelig mat og god atmosfære.
GLEDER SEG: Anne Sofie Botnan gleder seg til å ta imot årets feriegjester. På Havna kafé byr hun på nydelig mat og god atmosfære. Vis mer

- Vi forventer storinnrykk av turister, fiskere – norske og utenlandske – gjennom hele sommersesongen, og jeg merker allerede pågangen fra folk som vil booke kaféen til selskaper og arrangementer, sier hun.

Hun anbefaler besøkende å booke overnattingsplass i god tid. To av de mest populære er Gårdsøybrygga og Mausundgløtt.

Festivaler, sjøsprøyt – og 5G!

Botnan er glad for at mausundværingene var blant de første i landet som fikk 5G-dekning:

- Det kommer til nytte både hjemme og på jobb. Sønnen min bruker det mye til å spille FIFA på nett, mens jeg selv har kasseapparat og lignende koblet til 5G-nettet.

- Feriegjester setter også pris mulighetene 5G-nettet gir. En veldig fin bonus ved siden av hovedgrunnene til at de kommer hit, smiler hun.

MAGISK: Mausund er bare én av mange fantastiske plasser langs norgeskysten som allerede dekkes av 5G fra Telenor.
MAGISK: Mausund er bare én av mange fantastiske plasser langs norgeskysten som allerede dekkes av 5G fra Telenor. Vis mer

Her er kafé-eierens tre beste tips til hva du bør gjøre som turist på Mausund:

o Øyhopping! Med ATBs sommerpass kan du reise fra øy til øy og oppleve hele den magiske skjærgården.
o Festival og spel! Sommerens høydepunkter på Mausund er Ut i havet-festivalen (7. til 9. juli) og Oda fra havet-spelet (1. til 3. juli). Ta også en tur innom Trøndelag Kysthistoriske Museum.
o Dra på fisketur! Besøke et fiskevær uten å fiske? Niks. De fleste overnattingsplassene har båter til utleie – eller du kan reise dit med din egen.

Flere populære feriedestinasjoner med 5G-dekning

- Vi jobber på spreng for å bygge 5G-dekning på populære ferie- og fritidssteder, og det begynner å se veldig bra ut nedover sørlandskysten og på Østlandet, sier Ræstad og lister opp typiske sommerdestinasjoner som har dekning innen ferien:
o Sarpsborg
o Arendal
o Kragerø
o Færder (Nøtterøy/Tjøme)
o Larvik
o Moss
o Sandefjord
o Tønsberg
o Frogn
o Hvaler
o Råde

Er det 5G-dekning der du skal på ferie? Sjekk dekningskartet her

FÆRDER: Idylliske Færder er én av flere populære feriesteder med full 5G-dekning.
FÆRDER: Idylliske Færder er én av flere populære feriesteder med full 5G-dekning. Vis mer
Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer