Annonsørinnhold

SAMSUNG QLED-TV - DET BESTE BILDET

Samsung QLED-TV har fantastiske bilder. Her får du vite hvorfor.

Samsung QLED-TV har et fantastisk bilde takket være kvantebrikker.
Samsung QLED-TV har et fantastisk bilde takket være kvantebrikker. Vis mer

Å kjøpe TV er for mange en investering som skal vare i mange år. Innimellom skjer det teknologiske fremskritt som gjør at TV-en du akkurat hadde kjøpt blir gammeldags over natten. Det skjedde da farge-fjernsynet kom på 70-tallet og da flatskjermene på begynnelsen av årtusenet utkonkurrerte billedrørs-apparatene. Ekspertene er samstemte i dommen over Samsungs serie av QLED-TV: Den har et supert TV-bilde.

Samsung QLED-TV - et kvantesprang

Hvis du er opptatt av godt bilde når du kjøper din neste TV, skal du huske å spørre om skjermen består av kvanteprikker. Svaret skal være ja. Kvanteprikker er nanopartikler som endrer farge når lys passerer gjennom dem. Disse kan vise én milliard fargenyanser. TV-en du har i dag kan sannsynligvis vise inntil 16 millioner fargenyanser.

De siste ti årene har alle TV-produsenter vært opptatt av at skjermen skal ha høy nok oppløsning. SD, HD Ready og Full HD og 4K. En videre utvikling til 8K vil sikkert komme, men allerede nå er skjermenes oppløsning så høy at øynene ikke lenger vil legge merke til en forbedring. Det betyr ikke at skjermene ikke kan bli bedre, og her kommer kvantebrikker inn i bildet. Det kvantebrikker gjør er at de gjør lyskonverteringen i skjermen din veldig mye mer effektiv, noe som gjør at det grønne gresset blir grønnere, den blå himmelen blir blåere, og det svarte blir svartere.

Da Samsung QLED TV i januar ble vist frem for første gang, fikk et samlet pressekorps bakoversveis. Samsung QLED TV brukte kvantebrikkene på en måte som mange hevder er et kvantesprang for TV-bildet. Skjermen er ekstremt lyssterk, med inntil dobbelt så høy lysstyrke som fjorårets toppmodell fra Samsung - og heller ikke den var noen sinke.

Så hva er egentlig QLED?

Kort fortalt: Det står for Quantum dot Light Emitting Diode, og det er en skjermteknologi som ikke krever baklys, slik LCD-skjermer tidligere har trengt. Fordelene ved dette er mange: Det gir høyere lysstyrke, bredere fargespektrum, mer presise farger og bedre kontraster. En annen fordel er at Samsungs serie av QLED-TV bygges ekstremt tynne. Når da Samsung har tatt all elektronikken ut av skjermen og plassert de i en egen boks, med bare én signalkabel - kalt "Invicible connection opp til skjermen. I boksen plugger du så alt av tilbehør, DVD, spill, TV-mottaker, og så går det bare én kabel - ved siden av strømkabelen - opp til TV-en. Det gjør at du kan henge TV-en veldig tett inntil veggen. Samsung har selvfølgelig et eget veggfeste for dette.

Innsynsvinkelen er også vesentlig forbedret, noe som gjør at du kan sitte skråere på skjermen, uten at kvaliteten forringes.

Derfor: Vil du ha et TV-bilde som gir et bilde som bortimot overgår virkeligheten, bør du passe på at det står QLED på din neste TV.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer