Annonsørinnhold

Slik bytter Dag Otto til piggdekk på kun 30 sekunder

Det geniale dekksystemet lar deg raskt og enkelt tilpasse sykkeldekket etter vær- og føreforhold.

GJORT PÅ 1-2-3: Å bytte til eller fra piggdekk er lekende lett med reTyre sitt modulære dekksystem og glidelåskonsept.
GJORT PÅ 1-2-3: Å bytte til eller fra piggdekk er lekende lett med reTyre sitt modulære dekksystem og glidelåskonsept. Vis mer

For noen år siden vakte det norske selskapet reTyre oppsikt med sine nyskapende piggdekk som trekkes utenpå sykkelhjulet ved hjelp av en glidelås.

Konseptet kalles for modulære sykkeldekk, og gjør det superenkelt for helårssyklister og mosjonister å bytte dekk i en fei. På den måten blir ikke syklingen stoppet av isete veier, snøbyger eller andre uforutsette værfenomener.

reTyre er en flott innovasjon som gjør helårssykling enklere og tryggere, uten at du trenger å kunne mye om sykkel Dag Otto Lauritzen

Her kan du lese mer om reTyre

Mektig imponert

Vi tok en prat med én av Norges fremste eksperter på sykling - selveste Dag Otto Lauritzen. Som en viktig ambassadør for sykkelsporten, er Lauritzen opptatt av at folk skal kunne sykle hele året.

SYKKELEKSPERT: Sykkelveteranen, Dag Otto Lauritzen, roser reTyres dekkonsept opp i skyene, og er selv en flittig bruker.
SYKKELEKSPERT: Sykkelveteranen, Dag Otto Lauritzen, roser reTyres dekkonsept opp i skyene, og er selv en flittig bruker. Vis mer

– Når du kommer deg ut og sykler, så kobler du ut fra alt annet stress, sier Dag Otto Lauritzen.

Sykkelveteranen forstår likevel at det kan være utfordrende å være helårssyklist i et land som Norge. Nettopp derfor ble han så imponert og positivt overrasket etter å ha brukt sykkeldekkene fra reTyre med den unike unik zip-on teknologien.

reTyre er en flott innovasjon som gjør helårssykling mer tilgjengelig for alle. Med en gang det kommer litt snø eller is, så tar jeg bare på reTyre-piggdekk, forteller Lauritzen.

Ønsker du å komme i gang med helårssykling? Klikk her

FORT GJORT: Om det plutselig skulle bli isete, er det en enkel sak å sette på piggdekk. Systemet egner seg utmerket til den voksende gruppen av El-syklister som bruker sykkelen som transportmiddel
FORT GJORT: Om det plutselig skulle bli isete, er det en enkel sak å sette på piggdekk. Systemet egner seg utmerket til den voksende gruppen av El-syklister som bruker sykkelen som transportmiddel Vis mer

Det er ikke bare Lauritzen som er fornøyd med dekkonseptet. Sykkelmerkene Buddy og Elife er så imponerte over reTyre, at de har inngått partnerskap. I tillegg distribueres reTyres produkter til en rekke land over hele verden.

Enklere blir det ikke

Så hvordan fungerer egentlig dekkene? Det modulære dekksystemet består av et basedekk som fungerer utmerket som sommerdekk. Dette er klargjort med det smarte glidelåssystemet zip-on.

På basedekket fester du ønskede skins, altså dekkoverflater med glidelås. Her kan du velge mellom fire ulike mønster, og skinsene monteres eller demonteres på under ett minutt!

Usikker på hvilken dekkoverflate som passer ditt bruk? Klikk her

LEKENDE LETT: Med det smarte glidelås-systemet, tar du enkelt av og på piggdekkene når du trenger det.
LEKENDE LETT: Med det smarte glidelås-systemet, tar du enkelt av og på piggdekkene når du trenger det. Vis mer

Med andre ord, du slipper lange ventetider på verksted når piggdekk-sesongen starter og slutter. Du trenger heller ikke å måtte sykle rundt på piggdekk når du faktisk ikke trenger det.

– Dekkene tas av og på sykkelen på kun 30-40 sekunder. Plutselig har du piggdekk! Du kan også like enkelt ta dem av igjen, og heller kjøre med slick-dekk når du kommer på asfalten for mindre rullemotstand, forteller Lauritzen.

Bestill reTyres helårspakke med piggdekk her

ULIKE DEKKOVERFLATER TIL ULIKT UNDERLAG: I tillegg til basedekket kan du velge mellom flere dekkoverflater, avhengig av hvilket underlag du skal sykle på.
ULIKE DEKKOVERFLATER TIL ULIKT UNDERLAG: I tillegg til basedekket kan du velge mellom flere dekkoverflater, avhengig av hvilket underlag du skal sykle på. Vis mer

Perfekt for norske forhold

Det var først etter han ble introdusert for reTyre at Dag Otto reflekterte over hvilken rolle dekket har for sykkelopplevelsen i hverdagen.

– Gjennom en lang sykkelkarriere har jeg sett mange innovasjoner på sykkelen, men jeg hadde aldri tenkt spesielt nøye over hvilken rolle dekket har for sykkelopplevelsen i hverdagen, før nå. Jeg anbefaler alle å komme seg ut på hjul med reTyre. Da kan du sykle i all slags vær. Supert for formen og supert for miljøet, avslutter han.

Alle produktene er fra reTyre er utviklet over lang tid, og med fokus på norske forhold med salt og skitt. Glidelåsen er laget av rustfritt stål (grade 316), og er utviklet i samarbeid med SINTEF for å tåle norske forhold, med forsterkede elementer og TPU beskyttelse. Produktet er designet slik at glidelåsen er beskyttet av posisjon, i tillegg til at rotasjonen ved bruk sørger for noe selvrenselse.

Dag Otto har snakket med eventyrer Aleksander Gamme om glidelås som konsept, og dens kritiske funksjon i hans ekspedisjoner.

Bestill piggdekk fra reTyre til årets vintersesong her

ANBEFALER RETYRE: Dag Otto Lauritzen anbefaler piggdekk fra reTyre til alle. Da kan man sykle i all slags vær, og sykkelhverdagen blir langt enklere.
ANBEFALER RETYRE: Dag Otto Lauritzen anbefaler piggdekk fra reTyre til alle. Da kan man sykle i all slags vær, og sykkelhverdagen blir langt enklere. Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer