Annonsørinnhold

Dyr strøm i vinter:

Slik leverer to menn strøm til tusener

—Svært sannsynlig at din strømavtale er mye dårligere!

IKKE LOKKETILBUD: Som det første strømselskapet i Norge viser Klarkraft frem alle priser - og gir deg oversikt over hva du faktisk betaler som strømkunde, og de har naturligvis etterskuddsfakturering. Her er deres to ansatte: Haakon Dyrnes og Ørjan Hanssen.
IKKE LOKKETILBUD: Som det første strømselskapet i Norge viser Klarkraft frem alle priser - og gir deg oversikt over hva du faktisk betaler som strømkunde, og de har naturligvis etterskuddsfakturering. Her er deres to ansatte: Haakon Dyrnes og Ørjan Hanssen. Vis mer

Haakon Dyrnes og Ørjan Hanssen var som strømkunder flest; de forsto ikke hva de egentlig betalte for. Da de gikk strømregningene i sømmene fant de noe som i dag kan spare deg for mange, mange penger.

— Vi så masse kompliserte tall og begreper det var vanskelig å forstå hva egentlig var for noe, sier Klarkraft-sjef Haakon Dyrnes.

—Ikke bare det, betingelsene endret seg stadig til det verre, og vi oppdaget mange tullete tilleggsprodukter som forsikringer og høye påslag for å dekke strømleverandørenes høye kostnader med mange ansatte og store selgerkorps.

Resultatet? Unødvendig høye regninger for kundene. Dette bestemte duoen seg for å gjøre noe med, og startet sitt eget strømselskap, Klarkraft, et selskap som skulle forenkle strømmarkedet og gjøre det mer transparent.

Så enkelt bytter du til Klarkraft

KJEMPEDYRT: Høye strømpriser og kaldt vær gjør vintermånedene tøffe for mange. Foto: NTB scanpix
KJEMPEDYRT: Høye strømpriser og kaldt vær gjør vintermånedene tøffe for mange. Foto: NTB scanpix Vis mer

—Vi ønsket å være en trygg leverandør av strøm, en leverandør det er enkelt å komme i kontakt med, og hvor det er lett å se og forstå hva du betaler for. Samtidig skulle vi levere strømmen til en lavere kostnad enn alle andre.

I dag har de én strømavtale, ingen fordyrende mellomledd og kun to ansatte, som er nettopp, Haakon og Ørjan.

—Strøm er jo strøm. Det er egentlig ganske enkelt, og det viser vi ved å levere det til mange tusen kunder hver måned med to ansatte. Omtalene våre på bytt.no er beviset på at det fungerer, sier Dyrnes.

At de opererer med kun én strømavtale begrunner Klarkraft-sjefen slik:

—Vi forstår ikke hvorfor mange har både fem og ti avtaler på strøm— strøm er strøm, et helt generisk produkt!

Bytte til Klarkraft? Det tar cirka ett minutt!

UTFORDRER: Klarkraft har bare to ansatte og stort kundefokus. — Ingenting er dyrere enn misfornøyde kunder, sier Haakon Dyrnes i Klarkraft. Her sammen med Ørjan Hanssen, Kundefokusert produktsjef.
UTFORDRER: Klarkraft har bare to ansatte og stort kundefokus. — Ingenting er dyrere enn misfornøyde kunder, sier Haakon Dyrnes i Klarkraft. Her sammen med Ørjan Hanssen, Kundefokusert produktsjef. Vis mer

—Er Klarkraft billigere enn andre strømselskaper, og hvordan kan dere i så fall være det?

Vi er blant de aller billigste og et viktig poeng: Vi har en avtale som ikke endrer seg. Det finnes lokketilbud og kampanjer med lavere pris enn oss, men disse er ikke ment å vare. Grunnen til at vi klarer å holde prisene lave over tid er fordi vi, i motsetning til mange andre strømselskaper, bare har to ansatte og derav veldig lave kostnader. Vi har heller ingen kostnadskrevende ledd som telefon- og gateselgere, for eksempel! Og vi har en heldigital og automatisert leveransekjede. Faktisk mener vi at vi har bransjens laveste kostnader! Vår margin er kun 35 kroner per måned per kunde, og påslaget på 0,5 øre/kWh er kostnaden vi har for å handle og levere strøm til kundene våre.

Dette er halvparten av det som er vanlig for lavprisselskapene, som ofte krever 1 øre/kWh. Vi tror ikke det er mulig å drive et selskap med noe særlig lavere margin enn de 35 kronene vi tar per måned.

Ønsker du deg billigere, oversiktlige og forståelige strømregninger? Bytt til Klarkraft her.

SPAR PENGER: Hvorfor betale høye påslag når det koster 0,5 øre/kWh å levere strøm til deg? Strøm er tross alt bare strøm! Foto: NTB Scanpix.
SPAR PENGER: Hvorfor betale høye påslag når det koster 0,5 øre/kWh å levere strøm til deg? Strøm er tross alt bare strøm! Foto: NTB Scanpix. Vis mer

—Hvorfor skal forbrukerne velge Klarkraft over andre strømleverandører?

—Det er billig, trygt, oversiktlig, og vi er lette å komme i kontakt med – Klarkraft skal være et sted det er enkelt å være strømkunde. Nå er ikke strømmen billig noen steder i disse dager. Spotprisen er markedsstyrt og sterkt påvirket av blant annet krigen og gassituasjonen i Europa. Heldigvis dekker strømstøtten 90 % av strømprisen over 87,5 øre/kWh inkl. mva. Det vi fokuserer på er å holde kostnadene nede slik at påslaget som kommer på toppen av spotprisen til kunden er minimal. Vi tror på lave kostnader for å kunne levere et rimelig produkt over tid.

—Vi har forstått det slik at dere er, godt over snittet, opptatt av kundene deres, hvorfor er dere det?

—Det stemmer! Mange sier vi setter kunden i sentrum, på nivå til at det har blitt en floskel, men vi gjør det faktisk. Vi mener det er betydelig kommersiell verdi i god kundebehandling. Ingenting er dyrere enn misfornøyde kunder, så vi forsøker å gjøre det motsatte. Det har fungert godt så langt.

Her kan du sjekke gjennomsnittlig spotpris for siste måned – og sjekke om strømavtalen du har i dag faktisk er god. Eller om det er på tide å bytte til en strømleverandør du kan stole på.

Les mer om Klarkraft her.

Bytt til Klarkraft her, det tar ett minutt.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer