Annonsørinnhold

Slik starter du ditt eget eFotballag

eFotball blir stadig mer populært, og i Dagbladet-serien «Long Shot» følger vi opp- og nedturene til Mausund ILs første digitale fotballag. Her er oppskriften for deg som ønsker å starte ditt eget lag.

PROGRAMLEDER OG TRENER: Amalie Snøløs og Arkan Resul har bidratt til å skape fotballfeber på Mausund.
PROGRAMLEDER OG TRENER: Amalie Snøløs og Arkan Resul har bidratt til å skape fotballfeber på Mausund. Vis mer

Gjennom de tre episodene i Dagbladet-serien «Long Shot» følger vi programleder Amalie Snøløs og Arkan Resul, kaptein på det norske eFotballandslaget, når de starter opp et helt nytt eFotballag på fiskeværet Mausund.

Serien viser hvordan eFotball kan skape idrettsglede, samhold og stemning på samme måte som tradisjonell fotball. Se bare her:

Klipp fra finalen mot Frøya

Mausund-spiller Øystein Watz Halse har følgende råd til deg som vil følge i hans fotspor:

- Det beste tipset jeg kan gi er å finne en parter eller et lag som har de samme målsetningene som du har. Enten om det er å bli så bra som mulig i FIFA eller om det er for å spille turneringer på gøy. For min del kan jeg innrømme at gleden min med FIFA forsvinner litt når det blir altfor mye alvor eller for seriøst, sier han.

LAGKAMERATER: Jørgen Hilmarsen (32) og Øystein Watz Halse (25) representerer Mausund i den nye Dagbladet-serien.
LAGKAMERATER: Jørgen Hilmarsen (32) og Øystein Watz Halse (25) representerer Mausund i den nye Dagbladet-serien. Vis mer

- Elsker å spille Fifa

En som alltid er klar for en runde FIFA eller Call of Duty – uansett hvor hun er – er influenser og gamer Amalie Snøløs, som er programleder og mentor i Dagbladet-serien «Long Shot». Hun hadde selvfølgelig også med seg sin Playstation til Mausund, langt ute i havgapet.

– Jeg tar alltid med meg Playstationen min, uansett hvor jeg drar. eFotball er noe av det gøyeste jeg vet, og jeg elsker å spille FIFA med venner. Jeg har spilt masse over 5G på fjellet, og har blant annet leid en hytte som kun har 5G-nett tilgjengelig. Det var null problem, ingen forsinkelser – noe som er viktig når jeg spiller for eksempel FIFA og Call of Duty.

FIFA-ENTUSIAST: Influenser Amalie Snøløs er programleder for serien «Long Shot», hvor FIFA, fotballglede og 5G er i fokus.
FIFA-ENTUSIAST: Influenser Amalie Snøløs er programleder for serien «Long Shot», hvor FIFA, fotballglede og 5G er i fokus. Vis mer

Fotballglede til enda flere

- eFotball er et veldig godt alternativ for deg som opplever at den tradisjonelle fotballen er for seriøs, men som fortsatt ønsker å være aktiv i et fotballmiljø, supplerer André Nygren Østbø.

- Det er flere grunner til at NFF satser på eFotball, sier André Nygren Østbø, ansvarlig for eFotball i Norges Fotballforbund.

DRØMMER: - eFotball bidrar til å skape fotballglede, drømmer og fellesskap, sier André Nygren Østbø, ansvarlig for eFotball i NFF.
DRØMMER: - eFotball bidrar til å skape fotballglede, drømmer og fellesskap, sier André Nygren Østbø, ansvarlig for eFotball i NFF. Vis mer

- Vi ønsker å forlenge fotballhverdagen fra den tradisjonelle og over til den digitale. Vi ønsker å tilby fotballglede, drømmer og fellesskap til alle, også de som av ulike årsaker ikke spiller tradisjonell fotball. I tillegg til dette ønsker vi å gi utøverne den anerkjennelsen de fortjener, samt et ekstra fokus på å legge til rette for jentedeltakelse i eFotballmiljøet.

Enkelt å starte lag

Østbø forteller at det er enkelt å starte et eFotballag. eFotballen er organisert på samme måte som tradisjonell fotball, og ved å registrere eFotballaktivitet på efotball.no er du i gang.

- Jeg vil anbefale klubber som starter opp å gjennomføre et klubbmesterskap i eFotball for å kartlegge interessen, og hvem som er de ledende eFotballspillerne lokalt, tipser han.

GARDEROBEN: Endelig henger det drakter i garderoben til Mausund IL igjen, syv år etter at A-laget spilte sin siste kamp.
GARDEROBEN: Endelig henger det drakter i garderoben til Mausund IL igjen, syv år etter at A-laget spilte sin siste kamp. Vis mer

For ungdom som ønsker å spille organisert eFotball kan det være lurt å kontakte klubbledelsen og foreslå eFotball som en aktivitet.

- Vi vet om klubber hvor det er spillerne selv som har tatt initiativ til å starte opp med eFotball, hvor klubben tidligere har vært innom tanken, men ikke har visst hvem de rette til å ta tak i det skulle være. Klubben vil trenge utstyr som konsoller, skjermer, bord, stoler, kontrollere og spill, sier han.

• LES OGSÅ: Derfor har Amlie Snøløs alltid med seg Playstation i bagasjen

NM med over 2000 spillere

eFotball har blitt en ny måte å konsumere fotball på, noe som også styrker den generelle fotball-kunnskapen og interessen for fotball. André Nygren Østbø understreker at eFotball i stor grad er ment som et supplement til, og ikke istedenfor vanlig fotball, men at det absolutt er rom for deg som virkelig ønsker å satse seriøst:

- Vi har gjennomført fire Norgesmesterskap i eFotball, og det blir selvsagt et femte kommende sesong. Totalt sett har vi engasjert over 2000 spillere bare gjennom NM. Norsk Toppfotball har ar-rangert 4 sesonger av eSerien (ligasystem i eFotball for klubber i Eliteserien og OBOS-ligaen), og vi har spilt over 100 landskamper siden oppstarten. Vi har per i dag 170 registrerte eFotballklubber, og dette er et tall som stadig går oppover, sier han.

Det arrangeres noen enkeltturneringer som er åpne for alle, uansett om man er med i en klubb eller ikke. Men for å kunne konkurrere i eSerien eller NM må du være med i en klubb.

IDYLL: Helt ytterst på trøndelagskysten vokser unge mausundværinger opp i fantastiske omgivelser – uten at det går på bekostning av mobildekningen!
IDYLL: Helt ytterst på trøndelagskysten vokser unge mausundværinger opp i fantastiske omgivelser – uten at det går på bekostning av mobildekningen! Vis mer

Og for å lykkes?

- Det er en forutsetning å være i god fysisk form, ha godt kosthold og være mentalt sterk for å bli virkelig god i eFotball, sier Østbø, og avslutter:

- Dersom du trenger hjelp med å starte opp med eFotball, gjennomføring av klubbmesterskap, eller hva som helst annet, er det bare å kontakte oss! Tiden for å starte med eFotball er perfekt ettersom FIFA 23 ble lansert 1. oktober!

• Har du ikke sett «Long Shot» ennå? Se første episode her

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer