Annonsørinnhold

Testet bilabonnement fra Fleks: Her er dommen

Ingen forhåndsinnskudd, bytting av bil, ingen bindingstid og pausing av abonnement er noen stikkord på hvorfor begge testpilotene anbefaler bilabonnementet.

FLEKS: Med Fleks betaler du bare en månedspris, og alt er inkludert i prisen. Foto: Fleks

FLEKS: Med Fleks betaler du bare en månedspris, og alt er inkludert i prisen. Foto: Fleks

Vis mer

Med rentehevinger og økte priser på både mat, strøm og drivstoff, er det mange som har blitt mer økonomiske. Ikke alle ønsker lenger å låse penger i et større billån, eller sette av penger til innskudd av leasingbil.

Vi lot derfor to ivrige lesere få teste bilabonnementet til Fleks - Norges største bilabonnement. Det eneste vi ville ha i gjengjeld var deres ærlige tilbakemelding.

Fleks har blitt et meget populært alternativ til å eie eller lease bil i Norge. De tilbyr nemlig et abonnement hvor du abonnerer bil for en fast sum i måneden - helt uten innskudd i forkant. I tillegg kan du bytte bil når du ønsker, eller pause abonnementet om du for eksempel skal på en lenger ferie. Dette gjør at man totalt sett bruker mindre penger på bil i året.

Konklusjonen etter testingen var enstemming: Begge testpilotene anbefaler Fleks bilabonnement til venner og familie.

Fleks virker som en veldig lett tilgjengelig og bra tjeneste for de som ønsker et enkelt og risikofritt bilhold. Testpilot Ola-Thomas

Karakter 9,6 av 10

Totalsnittet for Fleks bilabonnement endte på imponerende 9,6 av 10 mulige poeng. Se alle karakterene, samt tomler opp og ned, helt nederst i artikkelen!

EGEN APP: Med Fleks får du en egen app som lar deg ha full oversikt over abonnementet. Foto: Fleks
EGEN APP: Med Fleks får du en egen app som lar deg ha full oversikt over abonnementet. Foto: Fleks Vis mer

Fleks bilabonnement kommer med en egen app som lar deg ha oversikt og kontroll. Vi spurte testpilotene hva de syntes om denne, og om den var informativ og enkel i bruk. Der fikk vi et rungende ja! Testpilot Ola-Thomas hadde dette å legge til:

- Appen er fin og oversiktlig, men kunne også ha inneholdt mer informasjon og detaljer å dykke ned i. Noen tekster kan misforstås, som for eksempel det rundt tilbakelevering, sier Ola-Thomas.

Testpilot Kjetil derimot, hadde ingenting å utsette på appen.

- Den er enkel og selvforklarende, sier Kjetil.

Karakter på appen ble totalt 9 av 10 mulige.

Les mer om Fleks: Første måned gratis

Testet bilabonnement fra Fleks: Her er dommen
Fleks gir en fleksibilitet dersom behovene endrer seg underveis. Testpilot Kjetil

Solid utvalg av biler

Bilparken til Fleks er stor, og det finnes biler for enhver smak. Testpilot Ola-Thomas, som startet testen med en Jaguar I-Pace, var spesielt fornøyd:

- Veldig bra utvalg av forskjellige biler til ulike behov! Både i størrelse og kapasitet. Det fantes mange alternativer med elbil, hybrid og biler med firehjulstrekk. Det ble derfor vanskelig å velge, sier han.

Testpilot Kjetil startet testen med en Kia Ev6, og var også imponert over utvalget.

- Nå fikk ikke jeg velge første bil på samme måte som en betalende kunde, men de har fine biler og godt utvalg, sier Kjetil.

Karakter på utvalget av biler ble totalt 10 av 10 mulige.

Det var en super følelse å sette seg inn i helt ren og klar bil med nybilfølelsen, og bare kjøre av gårde etter kun et par minutter. Testpilot Ola-Thomas

Her kan du lese mer om Fleks bilutvalg

SOLID BILPARK: Fleks dekker bilbehovet til alle.
SOLID BILPARK: Fleks dekker bilbehovet til alle. Vis mer

Hjemlevering og bytte av bil når man trenger det

Fleks finnes i Oslo, Bergen, Stavanger og i Trondheim. De tilbyr hjemlevering på Østlandet, og ellers i landet må man foreløpig hente bilen selv. I tillegg tilbyr Fleks bytte av bil om man trenger det - uten ekstra kostnad.

Du kan for eksempel ha en bybil i hverdagen og bytte til en større SUV når vinteren kommer. Dette var noe vi ønsket å teste, og testpilotene fikk bytte bil halvveis gjennom testperioden.

- Dette er helt suverent! Bilbehovet kan endre seg gjennom året og med skiftende livssituasjoner, og denne Fleks-ibiliteten er gull verdt, sier testpilot Ola-Thomas.

Testpilot Kjetil likte også denne servicen.

- Dette gir en fleksibilitet dersom behovene endrer seg underveis. Det gir også en praktisk og økonomisk trygghet, sier han.

Karakter på bytting av bil fikk totalt 10 av 10 mulige.

Testet bilabonnement fra Fleks: Her er dommen

Så hva syntes testpilotene om henting og levering av bilene? Gikk alt etter planen?

- Jeg hentet bilen kontaktløst første gang. Alt var som forventet, og jeg fikk god informasjon på forhånd om hvilken bil det var, hvor den sto og hvordan jeg kunne låse opp og ta den i bruk. Dette fungerte helt smertefritt og det opplevdes som veldig enkelt og effektivt! Det var en super følelse å sette seg inn i en helt ren og klar bil med nybilfølelsen, og bare kjøre av gårde innenfor et par minutter, sier Ola-Thomas.

Kjetil hentet også bilen kontaktløst med appen:

- Alt virket som det skulle, og ingen andre personer enn meg var involvert, sier Kjetil.

Karakter på henting av bil ble totalt 10 av 10 mulige.

Splitter ny bil til jul? Null kroner første måned

FORNØYD TESTPILOT: Ola-Thomas var godt fornøyd med fleksibiliteten på bilabonnementet. Foto: Fleks
FORNØYD TESTPILOT: Ola-Thomas var godt fornøyd med fleksibiliteten på bilabonnementet. Foto: Fleks Vis mer

Kan pause abonnementet om man ønsker

En annen tjeneste Fleks tilbyr sine kunder, er at man kan pause abonnementet om man for eksempel skal på en lenger ferie. En fin løsning som sparer deg for penger. Dette rakk vi ikke å teste, men vi spurte likevel hva testpilotene syntes om denne servicen. Vi starter med Kjetil:

- Det er alltid greit å bare betale for bruken du har, og det er med på å bedre økonomien i regnestykket, sier Kjetil.

Ola-Thomas syntes også at denne tjenesten er smart.

- Det å kunne pause abonnementet ved lengre fravær hjemmefra er kjempebra! Både for kundene som da slipper å ha kostnader til bilhold når de ikke trenger bil, men også for miljøet, sier han.

Karakter på å kunne pause abonnementet fikk 10 av 10 mulige.

BYTTE ELLER PAUSE: Fleks tilbyr bytte av bil eller pause av abonnementet. Foto: Fleks
BYTTE ELLER PAUSE: Fleks tilbyr bytte av bil eller pause av abonnementet. Foto: Fleks Vis mer

Til slutt kunne testpilotene si hva de måtte ha på hjertet. I tillegg til at Fleks bilabonnement stod til forventningene, kunne de si følgende:

Kjetil: - Det er fint at du ikke binder deg for 3 år som andre selskaper forlanger. Det er også smart med mulighet for bytte av bil. Jeg tror mange blir litt «skremt» av prisene, så det kan være fornuftig å forklare prisene på en bedre måte enn det Fleks gjør i dag. Og hva med en ordning for å betale inn et enkeltinnskudd for en lavere månedspris?, kommenterer Kjetil.

Ola-Thomas: - Jeg har nok sagt det meste! Alt i alt synes jeg Fleks virker som en veldig lett tilgjengelig og bra tjeneste for de som ønsker et enkelt og risikofritt bilhold, sier han.

- Det er også en stor fordel sammenlignet med tradisjonell leasing. Det å kunne bytte bil og pause abonnementet i tillegg til null etableringskostnader, avslutter Ola-Thomas.

Her kan du lese mer om bilabonnement fra Fleks

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer