1200 km i Nissan Leaf: Del 1

Unge Stølen legger ut på Autofil-historiens største elbiltest - tur-retur Vestlandskysten i Nissan Leaf! Første etappe: Fra Oslo til Indre Sogn på en dag...

Fra Oslo til Indre Sogn på en dag i elbil - er det mulig? Foto: Stein Inge Stølen
Fra Oslo til Indre Sogn på en dag i elbil - er det mulig? Foto: Stein Inge Stølen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det høres kanskje ut som galskap, men i teorien er dette fullt mulig. Autofils utsendte skal altså kjøre 120 mil på ei langhelg uten hjelp av forbrenningsmotor. Alt skal gå på strøm! Men de av dere som har undersøkt de tørre fakta, vet at Nissan Leaf bare har en rekkevidde på maks 160-170 km før den må lades opp. Og ladinga tar mellom 8 og 12 timer. Hvordan kan dette gå på ei langhelg?
Vel, her er redningen: Hurtigladere!

Det har seg slik at ildsjelen Arnfinn Rustberggard ved Gol Auto har spadd opp fra egen lomme for å skaffe Nissan-forhandleren distriktets aller første hurtiglader. Det betyr at hvis Stølen kommer til Gol, kan han lade opp batteriet til 80% kapasitet på bare en halv time. Genialt!

Men mellom Oslo og Gol er det mer enn 190 kilometer med slak oppoverbakke. Den siste hurtigladeren før Gol, er på Sandvika. Ved å toppe opp her, kortes distansen mellom hurtigladerne til rundt 175 kilometer. Fortsatt et par mil for mye... her må sjåføren finne på noe lurt underveis!

Se del 2 her!


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer