1983: Årets nye veteraner

Billig forsikring og minimal årsavgift gjør 1983-bilene til attraktive kjøp. Aldri før har veteranbiler vært så velbygde, pålitelige og velkjørende.

Golf II vokste 30 cm i forhold til forgjengeren og solgte i bøtter og spann. Nå blir gjenlevende eksemplarer svært attraktive på veteranmarkedet. Foto: Volkswagen
Golf II vokste 30 cm i forhold til forgjengeren og solgte i bøtter og spann. Nå blir gjenlevende eksemplarer svært attraktive på veteranmarkedet. Foto: Volkswagen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

1983 var ikke året for de store sensasjonene, og spesielt Tyskland hadde tynt med nyheter. Men lytt til hode og hjerte! Her finnes det biler som fortjener et evig liv.

Dette er veteranreglene:Ifølge lovverket defineres en bil som veteranbil fra og med første januar i det året som er 30 år etter bilens produksjonsår. Disse slipper unna med en årsavgift på 415 kroner i tillegg til langt gunstigere forsikring enn andre biler. Med andre ord kan du eie et stykke bilhistorie som i utgangspunktet koster lite å kjøpe, med minimale driftsutgifter. Av og til er det kjekt å være bileier i Norge..!

Volkswagen Golf II

Første Golf fra 1974 målte bare 3,7 meter, og solgte svakt i Norge. Toer’n fra 1983 vokste til 4 meter, hadde mye bedre plass, og steg pent på salgslista. Fabrikken sto selv for designen, selv om Giugiaros stil ble beholdt. Tre- og femdørs er valget, cabben fortsatte nemlig som før, og stasjonsvogn fantes ikke.

GTI er selvsagt mest attraktiv, selv om den lettere forgjengeren var sprekere. Som veteran er Golf II ytterst kurant. 6,3 millioner ble bygget fram til 1992, og massevis av biler gjør lang og tro tjeneste. Kjøp ikke den første og beste, men den mest strøkne! Eller alpe-versjonen Country 4x4 Syncro …

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer