280 hk og firehjulstrekk i Golf VII

Neste generasjon Golf blir vist for internasjonale journalister i disse dager. Samtidig tester de også en ny R-versjon. Dette blir en ekte versting...

Firedobbel eksos på en Volkswagen Golf? Her lukter det krefter... Foto: Lehmann Photo Syndication
Firedobbel eksos på en Volkswagen Golf? Her lukter det krefter... Foto: Lehmann Photo Syndication Vis mer

For ti år siden var 280 hk og firehjulstrekk noe du stort sett fant i gateregistrerte rallybiler som Subaru Impreza WRX STi og Mitsubishi Lancer Evolution. Det råeste du fikk med Golf-emblem, var en R32 med 240 hestekrefter (senere 250) fra en diger og tung 3,2-liters V6-motor. Resultatet var en relativt rask, men likevel udynamisk konebil takket være egenvekten på over 1500 kilo. Den hadde med andre ord ingenting å stille opp med i forhold til de japanske rally-rakettene.

Det hele endret seg i 2009, da de lanserte Golf R med 270 hk i en innpakning som veier 100 kilo mindre enn R32. Null-til-hundre gikk plutselig unna på rundt fem og et halvt sekund, noe som på godt norsk kan kalles grisefort. I dagens stadig mer øko-orienterte bilhverdag var det nok mange som trodde at forrige R skulle bli den siste Golfen med slike GTI-knusende krefter. Men neida.

Her kan du se "vanlige" Golf VII som nylig ble vist i Berlin...

Så hva vet vi egentlig om bilen på bildene? Som vanlig når det kommer til spionbilder, svært lite. Men noen interessante tall har lekket ut: Den vil få minst 280 hestekrefter, firehjulstrekk (såklart) og en lynrask DSG-kasse. Regn med 0-100 godt nede på femtallet og notorisk stanging på turtallssperra i 250 km/t.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer