Alfa Romeo 159 vs BMW 318: Kunst eller håndverk?

Dette er to av de mest kjøreglade stasjonsvognene på markedet. Forhjulsdrift møter bakhjulsdrift, design møter teknikk: Hvilken skal du velge?

Redaksjonen er uenig. Stein Inge Stølen (til venstre) foretrekker italiensk eleganse, mens Knut Arne Marcussen (til høyre) går for tysk technik. Foto: Autofil
Redaksjonen er uenig. Stein Inge Stølen (til venstre) foretrekker italiensk eleganse, mens Knut Arne Marcussen (til høyre) går for tysk technik. Foto: Autofil Vis mer

Vi er helt splittet innad i redaksjonen. Den ene velger Bayern uten å blunke, mens den andre heller mot støvellandet. Her skal vi prøve å veie bilene opp mot hverandre på en fornuftig måte, uten å la følelsene spille for mye inn.

Sjekk hva du får for den gamle bilen din!

Noe som så klart er umulig når det er snakk om autofile biler. Det er jo nøyaktig følelsene som regjerer både ved kjøp, bruk og salg av disse stasjonsvognene. Hvis du er ute etter en fornuftig og bekymringsfri familiefrakter, kjøp en Toyota Avensis.

Disse bilene appellerer derimot til en helt annen kjøpegruppe. De kan riktignok befinne seg i samme livssituasjon som Avensis-eieren, med hus, fast jobb og en smårolling eller to. Men de nekter å gi slipp på lidenskapen for biler.

Fornuft og følelser i harmoniDette er med andre ord duellen for de virkelig autofile. Heldigvis er det fullt mulig å ivareta lidenskapen uten å ruinere seg fullstendig. Det er i alle fall disse stasjonsvognene gode eksempler på. Begge er utstyrt med effektive og utslippsvennlige dieselmotorer, som likevel leverer nok trøkk til å sikre kjøregleden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer