BMW M3 (1993)

De har hver sin plass i grombilenes ”hall of fame” og er noe av det mest spennende du kan legge vantene på. Best av alt – nå får du dem til under 300 000 kroner.

Foto: Autofil
Foto: Autofil Vis mer

M3 er en av spydspissene i BMWs sportslige M-serie. Den inntok arenaen i 1986, basert på det daværende E30-karosseriet av 3-serie. Under panseret satt en 2,3-liters rekkefirer på 196 hester. Den ble satt i produksjon kun for å tilfredsstille homologeringskrav så BMW kunne stille i asfaltracing i WTCC. Alt var trimmet, så den var mer ekstrem enn vanlig 3-serie.

Produksjonen opphørte med ny 3-serie i 1991, men to år etter sto ny M3 klar. Da med 3-liters sekssylindret motor på 286 hester. 0–100 gikk på 5,4 sekunder og toppfarten var 250 km/t (brutalt på den tiden!). Modellen var tilgjengelig som både sedan, coupé og cabriolet. I 1996 økte volumet til 3,2-liter og den fikk 321 hester.

Produksjonen stanset i 1999, og ny M3 kom i 2001. Bakhjulstrekk med nær 300 hester og vinterføre er en utfordrende kombinasjon. Men M3’en er forbausende enkel å kontrollere og skyvet er rått hele veien fra under 2000 omdreininger til nærmere 7000. Fartsressursene er enorme! Rekkesekseren låter helt herlig. Dette er pur kjøreglede, og den duger selv etter nesten 17 år på baken.

InteriørVår bil er en coupé og er dermed ikke noe du sleper med deg familien i. Men du har brukbar bakseteplass. Interiøret ellers er typisk 3-serie. Vi lar oss imidlertid imponere over to-soners klimaanlegg på en 93-modell. Bøttestolene på testbilen er naturligvis ikke originale.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer