De 10 beste GTI-kjøpene

Har du ikke pengene til å kjøpe en ny morobil, finnes det et stort utvalg på bruktmarkedet. Der kan du gjøre rene GTI-kupp!

Med mye krefter på forhjulene må gummien ofte gi tapt i friksjonskampen. Foto: Autofil
Med mye krefter på forhjulene må gummien ofte gi tapt i friksjonskampen. Foto: Autofil Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er få ting vi setter mer pris på enn små, billige, sportslige biler. Det er den klassiske kinderegg-tanken: Rimelig i innkjøp, praktisk, relativt økonomisk i drift, men også motor og kjøreegenskaper som virkelig piffer opp hverdagskjøringen.

Hvorfor ikke alle kjører rundt i en GTI, er for oss et mysterium. Men det betyr at det er flere igjen til oss autofile. Så sett deg ned og drøm deg gjennom denne listen over Autofils favoritt-GTIer på bruktmarkedet...

VW Golf GTI

Førstegenerasjonen var i produksjon fra 1976 til 1983, og har allerede vært et ettertraktet samlerobjekt. Et pent eksemplar går gjerne for 50 000 kroner og oppover. Generasjon to og tre begynner å møte hverandre prismessig og er tilgjengelig fra under 10 000 kroner og oppover. Hvert eksemplar må vurderes individuelt. Fjerdegenerasjon kom i 1998 og er tilgjengelig fra under 50 000 kroner. Generasjon fem kom ved slutten av 2004, og ble den første GTI som kunne leveres med DSG-girkasse. Du får den fra 150 000 kroner.Sjette generasjon kom i 2009. Større, raskere, mer avansert og mer komfortabel enn tidligere. Du kan finne eksemplarer fra rett under 300 000 kroner. Vær nøye med å finne en bil som gjerne har litt ekstrautstyr som p-sensorer, ryggekamera, bi-xenon og kanskje adaptivt understell … Nå har syvende generasjon GTI kommet, og det gjør sitt til at prisene på sjette generasjon vil være mer prutbare. Med en toppfart på 240 km/t, og en akselerasjon fra 0–100 km/t på 6,9 sekunder, får du en særdeles kvikk og underholdende GTI-bil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer