Den manglet bare en ting... Nå har den fått det!

Det er få luksusbiler som kan måle seg med Jaguar. XJ og XF har faktisk blitt så bra at vi bare føler det mangler en ting for å gjøre bilene perfekte: Firehjulstrekk. Men nå har britene hørt oss. Velkommen, Jaguar 4X4!

Slik har du aldri sett en Jaguar XJ før... Takket være firehjulsdrift-teknologi hentet fra Land Rover kan Jaguar-eiere nå komme heeeelt fram til hytta. Foto: Jaguar
Slik har du aldri sett en Jaguar XJ før... Takket være firehjulsdrift-teknologi hentet fra Land Rover kan Jaguar-eiere nå komme heeeelt fram til hytta. Foto: Jaguar Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jaguar og Land Rover har knyttet seg sammen til et selskap. Dette gjør at veien til et ordentlig firehjulstrekksystem plutselig er særdeles kort for Jaguar. Systemet er basert rundt Jaguars 3-liters V6-bensinmotor på 340 hk, og er koblet til ZF sin 8-trinns automatkasse med en ny fordelingskasse i bakkant.

Se video av Range Rover Evoque i vår bakketest mot BMW X1 og Audi Q3 her!

Bakhjulstrekk ved vanlig kjøringTraksjonen er først og fremst ment å komme fra bakhjulene, derfor er bilene bakhjulsdrevne under normale forhold. Når så føret blir dårligere, og grepet mindre, vil kreftene automatisk fordeles mellom hjulene, for å sikre best mulig grep til enhver tid. Det vil si at grepet går fra 5:95 (fordeling foran/bak) til 50:50 på en brøkdel av et sekund.

Lite som avslører driftenDet er selvsagt også gjort en haug med andre nødvendige forbedringer, inkludert nye motorfester, drivknuter, differensialer, demperfester, eksosanlegg og støyskjerming av senterdiffen.18 måneder med knallhard testing i arktiske strøk er gjort for å sikre at systemet fungerer prikkfritt, og for at bilene har den styrefølelsen og den fjæringen man forventer av en Jaguar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer