Eksklusive stasjonsvogner: Nå tilgjengelig for 200 000!

Her har du to av markedets beste premium-stasjonsvogner i mellomklassen. Godt design, fine kjøreegenskaper og passende luksuspreg er nå blitt rekordbillig. Men hva bør du passe på?

Både Audi A4 2,0 TDI og Mercedes-Benz C220 CDI er nå tilgjengelig for rundt 200 000 kroner.  Foto: Knut Arne Marcussen
Både Audi A4 2,0 TDI og Mercedes-Benz C220 CDI er nå tilgjengelig for rundt 200 000 kroner. Foto: Knut Arne Marcussen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stasjonsvogn er favoritten til de fleste nordmenn, og de er også blant de mest attraktive bilene på bruktmarkedet. Har du drømt Audi A4 eller Mercedes C-klasse, men ikke helt hatt råd til noen av dem, er det nå du bør fatte håp. For får du begge til Golf-penger. Dette er dessuten biler du gjerne kan snu deg etter på gaten eller finne på å ta en ekstra omvei på turen hjem kun for å kjøre litt ekstra.

Sjekk hva du får for den gamle bilen din!

Audi A4 Avant etterfulgte Audi 80 Avant i 1995. Da skulle premiumjakten intensiveres og Audi har gradvis jobbet på for å bygge opp A4 til å bli sidestilt med BMW 3-serie og Mercedes C-klasse. Etter hvert som utviklingen har gått og nye modeller er kommet til, har Audi A4 blitt stadig større, penere og bedre. I 2008 kom tredje generasjon, som er bilen vi her tester, og i fjor fikk den en liten facelift. Vår bil har en nedtunet 2-liters dieselmotor på 120 hester. Den yter 290 Nm ved 1750 omdreininger, gjør 0-100 på 11,2 sekunder og har toppfart på 197 km/t.

Foto: Knut Arne Marcussen
Foto: Knut Arne Marcussen Vis mer

Les hele brukttesten av Audi A4 2,0 TDI Avant her...

Bak rattet er A4 en veldig trivelig bil for sjåføren. Det førersentrerte dashbordet er innbydende og det hele ser og føles veldig eksklusivt ut. En ting å merke seg er hva slags utstyr bilen er spekket med. Det har nemlig mye å si på følelsen innvendig og hva du faktisk får for bilen når du en gang skal selge. Bagasjerommet tar 490 til 1430 liter, noe som passer greit for en familie på fire.

Foto: Knut Arne Marcussen
Foto: Knut Arne Marcussen Vis mer

Vi har plukket våre 12 favoritter i dagens bruktmarked..!

Mercedes C-klasse er luksusbilen i mellomklassen som nå er tilgjengelig til en meget gunstig pris. Den kom som stasjonsvogn først i 1996. Vår bil er tredje generasjon og den kom i 2007. I 2011 fikk den en forsiktig facelift. Et solid inntrykk av sterk kvalitet og overlegen komfort er blant C-klassens fremste egenskaper. Testbilen har en noe sterkere motor enn A4’en. En C220 CDI T med hele 170 hk. Toppfarten er 219 km/t og 0-100 går unna på 8,5 sekunder. Dreiemomentet er hele 400 Nm ved 2000 omdreininger.

Foto: Knut Arne Marcussen
Foto: Knut Arne Marcussen Vis mer

Utfyllende brukttest av C-Klasse 220 CDI kan du lese her!

Et stilrent, solid og tungt inntrykk hersker over interiøret i C-klassen. Materialbruken ligger på et høyt nivå. Takhøyden i baksetet er en tanke bedre enn i A4, ellers er plassen omtrent lik. Også her lønner det seg å finne en bil med mye utstyr ettersom det har mye å si for hva du får igjen når du en gang skal selge. Bagasjerommet tar i mot alt fra 485- til 1500 liter.

Foto: Knut Arne Marcussen
Foto: Knut Arne Marcussen Vis mer

Her er de beste bruktbilene med 4x4!

Det er et litt urettferdig utgangspunkt denne gangen siden det er en vesentlig forskjell i motoren på de to bilene. Ser vi bort fra det, heller vi mot Audi A4 Avant. Mercedesen er solid, slitesterk og luksuriøs. Men Audien har kanskje et litt mer moderne uttrykk både på innsiden og utsiden.

Vi går for Ingolstadt..!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer