Frankfurt 2013: Gamle stjerner blåses til liv

En av årets viktigste bilmesser er i gang. Den røde tråden denne gang er som forventet el-drift og hybrid-biler. Men vi får også se mange gamle autofile helter i ny drakt.

Audi har et nytt tøft konsept kalt Sport Quattro. Det bygger videre på Quattro-konseptet fra 2010. Med 700 hk innabords er det bruk for velfylte hjulbuer.  Foto: Stein Inge Stølen
Audi har et nytt tøft konsept kalt Sport Quattro. Det bygger videre på Quattro-konseptet fra 2010. Med 700 hk innabords er det bruk for velfylte hjulbuer. Foto: Stein Inge Stølen Vis mer

Måkevingedører har blitt den store messe-klisjeen. En konseptbil SKAL ha måkevingedører, virker det nesten som. Men aldri før har vi sett så mange produksjonsklare modeller med fiffige dørløsninger; det kan nesten virke som om måkevingene endelig finner veien til noenlunde hverdagslige biler.

Fyrrige biler er inMen det er ikke bare dørløsningene som fascinerer i Frankfurt. Her er det innovative drivlinjer, co2-fattige utslipp og elektrisitet som er hovedmenyen. Men det trenger ikke å bety at fremtiden ser kjedelig ut. Tvert imot, nå tyter det ut autofile konseptbiler og produksjonsmodeller som aldri før. Noen av disse er miljøvennlige. Andre er absolutt ikke det. Men samtliger pirrer de autofile nervene.

Som for eksempel det nye Sport Quattro-konseptet fra Audi; et 700-hesters råskinn som nikker anerkjennende til bestefar Ur-Quattro. Volvo klinker også til med et 400-hesters coupé-konsept med sterke Volvo P1800-gener. Subaru har allerede vist sitt WRX-konsept ved tidligere messer, men her får vi for første gang se den i levende live. Og dette ser rått ut.

Monza-konseptet er et etterlengtet friskt pust fra Opel som vi håper bærer frukter på produksjonslinjen og både Porsche og BMW puster liv i gamle superbil-stjerner. Porsche 918 er en klar arvtaker til Le Mans-monsteret Porsche 917, mens BMW i8 kan spores tilbake til den opprinnelige M-bilen, BMW M1.Her er disse og andre autofile høydepunkter fra messen...

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer