Fredric Aasbø utfordrer Block med heftig film

10-åring får sitt livs biltur med Los Angeles som lekegrind.

RIDE OF THE LIFE: Filmen handler om ti år gamle Dillon får drømmen sin om en tur med en drifter oppfylt. Foto: PAPADAKIS RACING
RIDE OF THE LIFE: Filmen handler om ti år gamle Dillon får drømmen sin om en tur med en drifter oppfylt. Foto: PAPADAKIS RACING Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

2014 har vært et sinnssykt år for Fredric Aasbø. Etter å ha vært på pallen flere ganger i tre verdensdeler, har han endelig vunnet en hel serie i utlandet.

Han vant Formula Drift Asia med Team RS-R der han kjører en V8-motorisert Toyota GT86.

- Nå er jeg så utrolig glad. Å vinne en Formula Drift-serie har vært min drøm i ti år, fortalte han da.

LES OGSÅ: Kenneth Moen kjørte Lysgårdsbakken på tvers.

- Vi har kjørt i Thailand, Australia og to ganger i Japan i år, og har vært på pallen på alle fire rundene. Bilen blir bare mer og mer sinnssyk, med godt over tusen hestekrefter og masse veigrep. Her er det bare å jobbe videre mot neste års første verdensmesterskap i drifting!"

SE DEN HELRÅE VIDEOEN HER!

Eller her om du ikke får den opp på linken over.

På tampen av 2014 ble han også kåret til årets idrettsnavn blant 100 nominerte i VG-sporten.

Rå film i LA

Men han rekker andre ting også. Tidligere i høst møtte vi han på Huntington Beach i California. Da hadde han et surfebrett under armen.

SERIE-VINNER: Etter mange ganger på pallen verden over, smakte det godt å dra inn totalseier for Formula Drift Asia.
SERIE-VINNER: Etter mange ganger på pallen verden over, smakte det godt å dra inn totalseier for Formula Drift Asia. Vis mer


- Det er et paddleboard, forklarer Fredric, og forteller at det er blitt hans nye lidenskap. Jeg skriver av utstyret på firmaet ettersom det er å anse som balansetrening, gliser han.

Men det er ikke bare det han driver med i USA. Han har nemlig vist sine kunstner i en feit film.
Sjekk denne verdensrekorden i drifting.

I BALANSE: Aasbø rekker å kose seg litt i USA også. Paddleboardet gir balansetrening men mest moro. Foto: FRED MAGNE SKILLEBÆK
I BALANSE: Aasbø rekker å kose seg litt i USA også. Paddleboardet gir balansetrening men mest moro. Foto: FRED MAGNE SKILLEBÆK Vis mer


- Vi har akkurat lagd en ny film her i LA. Den er spilt inn i de tørrlagte akvaduktene, du vet de betongstøpte vannløpene som noen ganger ser ut som elver. Historien i filmen handler om en liten gutt som drømmer om å få kjøre en driftingbil, og hvordan det ser ut inne i hodet til gutten når han fantaserer om nettopp dette. Det var en sykt morsom opplevelse, fortsetter en ivrig Fredric.

- Det er mer liv i de øde akvaduktene enn man skulle tro. Noen steder kommer det kjempestore vannrør ut av sidene, og der bor det faktisk folk inni. Det samme under broene. Folk dukket opp fra de rareste stedene mens vi kjørte, og fra rørene stakk det ut et hode her og et hode der.

Slik ble filmen til

Dette begynte med at Teamshef Stephan Papadakis og Fredric snakket om å bruke løpsbilen til noe annet enn "bare" løpskjøring.

- Da kom ideen om en video der vi ga en drifting-fan "the ridealong of his life". Dette var noe som klikket umiddelbart hos meg fordi jeg vet hvor mange som spør oss om å få sitte på, og som drømmer om å gjøre det vi er så heldige å få gjøre. Dette føltes som den rette måten å gi publikum en smake av hvordan det føles!

Ingen Gymkhana-kopi

Ken har gjort en utrolig god jobb med å drifting, herjing eller "hooning" inn i media.

- Vi hadde vel rundt 5% av budsjettet hans. I Gymkhana-filmene er det den verdenskjente rallyføreren Ken Block og bilene hans som er heltene. I vår film ville vi at Dillon, 10-åringen som får sitt livs kjøretur, skulle være i fokus. Vi vil inspirere alle tenåringer til å aldri slutte å drømme og ta sjansen når den byr seg!

Stort for en gutt fra Ski
- Jeg har alltid drømt om USA og spesielt California helt siden jeg så Baywatch som guttunge, og for en fyr fra Ski i lille Norge var det ganske stort å få være med på dette. Å stå linet opp med løpsiblen midt i downtown Los Angeles i en av de historiske Terminator-scenene, men sola går ned, og du har radiokontakt med LAPD, som forteller deg "Alright kid, she's all yours"... Det er en ganske fet følelse.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer