Avdekking av Volvo Consept Coupé:

Friske takter fra Volvo

Volvo viser et helt nytt designspråk i Frankfurt med Consept Coupé.

Consept Coupé viser vei for Volvos fremtidige designspråk i følge designsjef Thomas Ingenlath
Consept Coupé viser vei for Volvos fremtidige designspråk i følge designsjef Thomas Ingenlath Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Inspirasjonen skal ha vært Volvo P1800 fra 60-tallet, men mange av designtrekkene må forventes og dukke opp på fremtidige modeller. Første bil ut blir trolig XC90 og deretter V70. Vi gleder oss allerede.

Klassiske deisgngrepDesignsjefen Thomas Ingenlath har tidligere jobbet hos Audi og Wolksvagen, og det er brukt mange de samme trekkene for å fremheve Volvo. Stor pompøs grill, maksimert Volvo-logo og massiv bruk av kromlister i interiøret. Et annet forankringspunkt for Volvo er å fremheve det skandinaviske. Det skal være rene linjer, enkelt, få knapper og elegant, som i moderne møbler. Bilen virker stor og eksklusiv, men er faktisk ikke lenger enn 4,5 meder, hele 20 cm kortere enn Mercedes E-klasse Coupé.

Volvos nyeste modulMed Consept Coupé viser Volvo også sin nye fleksible plattform «SPA» som vil ligge til grunn for alle nye modeller. Volvo er hemmelighetsfulle når det kommer til fremtidige motorer og teknikk, men avslører at den tverrstilte firesylindrede bensinmotoren har både turbo og kompressor, og er plassert langt ned i motorrommet. Konseptbilen er selvfølgelig en Plug in-hybrid der bensinmotoren drar forhjulene og en elmotor drar bakhjulene. Til sammen skal totaleffekten være rundt 400 hester og 600 Nm. Med slike sifre flørter man mer med luksusmarkedet enn familiesegmentet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer