Garanti-oversikt: De billigste er best, de dyreste verst

Nybilgaranti, rustgaranti, lakkgaranti: Hvem tilbyr hva, og hvilket bilmerke har de beste garantibestemmelsene? Vi fikk oss mange overraskelser da vi satte sammen denne oversikten...

Hyundai tilbyr nå den beste garantien på markedet, med 7 års nybilgaranti inntil 200 000 kilometer og 7 års gratis veihjelp. Foto: Stein Inge Stølen
Hyundai tilbyr nå den beste garantien på markedet, med 7 års nybilgaranti inntil 200 000 kilometer og 7 års gratis veihjelp. Foto: Stein Inge Stølen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

5 års garanti ble standarden for de fleste bilmerker i Norge for to år siden. I ettertid har kampen om de beste vilkårene vært sterk. Kia var først ute allerede i 2007, og for ikke lenge siden fulgte Hyundai etter.

Norges beste garantiMen de stopper ikke der: Alle Hyundai-eiere kan glede seg over hele 7 års gratis veihjelp på toppen av den vanlige nybilgarantien, som også gjelder opp til hele 200 000 kilometer. Dette gjør at Hyundai i dag tilbyr Norges klart beste vilkår. – Dette er en meget attraktiv garanti som varer to år lenger og er sterkere enn gjeldende forbrukerkjøpslov. Vi har stor tro på våre produkter og derfor innfører vi det vi mener er Norges beste nybilgaranti, sier Tom Normann, president i Hyundai Motor Norway.

Må gi bedre rettigheter enn kjøpsloven– Vi er kjempefornøyd med alle som utvider garantitiden på bilene de selger, sier seniorrådgiver André Fimreite i NAF. Han understreker at folk må være klar over sine rettigheter som forbrukere.

– Forbrukerkjøpsloven gir deg reklamasjonsrett inntil fem år, og bilimportørene kan ikke kalle det en garanti om ikke det gir deg bedre rettigheter enn hva lovverket sier. Hyundais betingelse er at du må følge bilens vedlikeholdsprogram. Det sier ikke noe om at det må følges på deres merkeverksted, noe som i så fall ville vært i strid med EUs gruppeunntaksbestemmelser som skal sikre fri konkurranse. Men det er forståelig og legitimt at importørene krever at forbrukeren skal følge et serviceprogram, sier Fimreite.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer