Her viser mesterdrifteren hvordan det EGENTLIG skal gjøres

Vi motorjournalister får kjøre mye bil. Det trenger likevel ikke å bety at vi er flinke til å kjøre bil. Da er det greit å få eksperter som Fredric Aasbø til å vise oss hvor skapet skal stå!

TÅKEBANKER: Så mye røyk kommer det ikke fra en standard Toyota GT86. Fredric Aasbøs monster-Toyota har en Supra-motor med 650 hk og 870 Nm på hjula... Foto: Stein Inge Stølen
TÅKEBANKER: Så mye røyk kommer det ikke fra en standard Toyota GT86. Fredric Aasbøs monster-Toyota har en Supra-motor med 650 hk og 870 Nm på hjula... Foto: Stein Inge Stølen Vis mer

Det er ikke hver dag vi får lov til å bruke opp masse gummi under Toyota-lanseringer. Men siden GT86 ble vist for første gang tidligere i år, har mye endret seg. Nå har endelig Toyota fått en morrobil i stallen, og motorjournalister både her til lands og internasjonalt lovpriser den lille råtassen. Med 200 hestekrefter, bakhjulsdrift, lav egenvekt og økonomi-dekk hentet fra Toyota Prius, er det ikke mye som skal til før bilen plutselig logrer med rumpa.

Og her er litt av problemet: til tross for å kjøre mye bil, er ikke motorjournalister nødvendigvis utstyrt med kjøretalentet til racerbilsjåfører. Så når Toyota inviterer media til å prøvekjøre GT86 på Ringbanen ved Gardermoen, kan alt skje. Og det gjør det.

PANG!Bare en drøy time uti prøvekjøringen, smeller det noe infernalsk. En oransje GT86 blir plantet i muren bare tjue meter fra Autofils utsendte. Delene spruter, airbager utløses og bilen forvandles umiddelbart til et ukjørbart vrak.

Etter å ha sopet opp restene, fyrer Fredric Aasbø opp SIN Toyota GT86. Eller, GT86 og GT86 fru blom - det er en sannhet med modifikasjoner. Bilen er riktignok den samme som vi kjørte opp fra Barcelona tidligere i år, men etter at Toyota Norge ga fra seg nøkkelen har det skjedd en del.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer