- HJELP, jeg har hatt 10 innbrudd på 9 måneder!

Hva er det med Kenneth Dokkebergs gamle Mazda 323? På bare 9 måneder har bilen blitt tuklet med 10 ganger. Den siste gangen ble bilen kondemnert...

"Hva er greia?" Kenneth Dokkeberg (31) er mildt sagt lei av stadige innbrudd i sin nå kondemnerte Mazda 323. Foto: Autofil
"Hva er greia?" Kenneth Dokkeberg (31) er mildt sagt lei av stadige innbrudd i sin nå kondemnerte Mazda 323. Foto: Autofil Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Antall bilinnbrudd er på vei nedover. Men Kenneth Dokkebergs (31) gamle Mazda 323 fra 1986 er ikke akkurat med på å trekke ned statistikken. I løpet av 9 måneder har han nemlig hatt innbrudd hele 10 ganger!
- Det er jo helt håpløst. Bilen har stått parkert på samme plassen alle gangene. Merkelig at de velger min bil hver gang. En ”gammal haug” av en Mazda kan da ikke være SÅ spennende?
For det er ikke mye tyvene har fått med seg når de bryter seg inn i bilen som har stått parkert i Thorvald Meyersgate på Grunerløkka i Oslo.
- De som var først ute, fikk med seg CD-spilleren. Etter det har utbyttet vært heller dårlig, sier Kenneth.
- De har fått med seg en Elvis-cd og et brett øl. Jeg savner spesielt CD'en, men de ødela i hvert fall ikke noe. Det hadde vært det verste.
Man er liksom ikke så interessert i å bruke så mye penger på å reparere en så gammel bil.

Har gitt opp
Nå er det ikke mer han kan gjøre for å forhindre innbrudd i Mazdaen.
- Jeg tømmer bilen for alt som kan være av interesse, låser den og lar alt av luker som hanskerom og askebeger være åpent slik at de ser at det ikke er noe å hente, sier Kenneth, som også har montert en rattlås.
- Det er jo nesten fantastisk at de gidder å bryte seg inn. Jeg veit ikke lenger om jeg skal le eller gråte. Når jeg skal ut for å ta meg en tur i bilen, håper jeg bare at tyvene har lukket døra ordentlig etter seg. Det er nemlig noe dritt når døra blir stående åpen. Da slår lyset i bilen seg på, så den tappes for strøm og dermed får jeg ikke starte, sier Kenneth.

Mazda 323 sedan er ikke akkurat et glis. Likevel trekkes tyvene mot den som møll mot ei tent lampe.  Foto: Autofil
Mazda 323 sedan er ikke akkurat et glis. Likevel trekkes tyvene mot den som møll mot ei tent lampe. Foto: Autofil Vis mer

Belastet strøk
- Det kan være to grunner til at de bryter seg inn. Enten prøver de å åpne bagasjeluka fra innsiden ellers er det noen som sover der. De blir sikkert skuffet uansett, for ikke er det noe av verdi i bilen og den er på ingen måte noe godt sted å sove i.
Men Kenneth er ikke alene om å ha hatt innbrudd i bilen på den plassen.
- Jeg har sett mye glasskår der. Jeg er glad til så lenge de ikke ødelegger noe. For å prøve stoppe dem har jeg gitt opp for lengst….

Rattlås er et effektivt botemiddel for å unngå at bilen forsvinner. Det hjalp dessverre ikke stort i Kenneths tilfelle. Foto: Autofil
Rattlås er et effektivt botemiddel for å unngå at bilen forsvinner. Det hjalp dessverre ikke stort i Kenneths tilfelle. Foto: Autofil Vis mer

Kondemnert etter tiende innbrudd
Etter hvert gikk det som det måtte gå. Bilen hadde hatt nærkontakt med biltjuver hele ni ganger og kommet fra det med skinnet i behold. Men den tiende gangen var det slutt.
- Bilen forsvant atter en gang fra Torvald Meyersgate, men denne gangen var det ikke mulig å finne den igjen.
Noen dager senere kommer en telefon fra politiet, som kan fortelle at Mazdaen har vært brukt i en rekke innbrudd rundt omkring på østlandet. Bompasseringer i Østfold er registrert, noe som betyr at de virkelig har vært ute og fartet.
- De hadde virkelig herjet med bilen. Det lå søppel og tjuvgods overalt, i tillegg til at den knapt var kjørbar etter ranstoktet. Her var det bare å gi opp, sier Kenneth som nå har skaffet seg en ny bil.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer