Lover en lysende Tesla-framtid

Vi fikk et eksklusivt intervju med Elon Musk, mannen bak Tesla Motors under årets bilutstilling i Genève. Her avslører han planene for utbygging av ladestruktur i Norge, samt detaljer rundt den nye el-SUV’en Model X.

Elon Musk har store planer for satsingen i Norge. Foto: Stein Inge Stølen
Elon Musk har store planer for satsingen i Norge. Foto: Stein Inge Stølen Vis mer

Autofil: - Har dere et tall på hvor mange nordmenn som har forhåndsbestilt Model S?EM: - Ja, det har vi …! Men vi har ikke tenkt å lufte det i media.

Autofil: - Vi har hørt et cirkatall på 1200–1300 kontrakter.EM:- Det høres ikke helt feil ut det tallet, nei. Det er alt jeg kan si.

Autofil: - Rekkevidden om vinteren er et viktig spørsmål for potensielle Model S-kunder i Norge. Hva mener du er realistisk i en normal norsk vinter?EM: - Med toppmodellen med størst batteripakke kan vi love en rekkevidde på 400 kilometer, selv i norsk vintervær. Model S Performance har en 450 kilometers rekkevidde i normal temperatur. Ved gjennomsnittlige vintertemperaturer kan en regne med 10 % lavere rekkevidde, og ved ekstrem kulde rundt 20 %.

Autofil: - Hva er planen med tanke på lade-infrastruktur i Norge? En Tesla vil jo kreve mye strøm ved hurtiglading. Hvordan løser dere dette?EM: - Vi skal sette opp superladere langs de største hovedfartsårene i Norge i tiden som kommer, slik at alle som kjører Tesla kan lade trygt og enkelt uansett hvor en kjører. Målet er å dekke inn hele landet slik at en Tesla-eier får kjørt hvor som helst uten å være bekymret for rekkevidden. I første omgang blir det mellom Oslo og Bergen, Trondheim, Stavanger og Stockholm. Disse skal stå klar når levering av Model S starter i løpet av sommeren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer