Muttertrekkere: Manuell eller elektrisk?

Nå hentes vinterdekkene fram atter en gang, og vi blir stilt med spørsmålet: god, gammeldags håndkraft eller lettvinte, elektroniske hjelpemidler? Vi tester begge deler!

Muttertrekkere: Elektrisk eller manuelt, dyrt eller billig - hva er egentlig best? Foto: Jamieson Pothecary
Muttertrekkere: Elektrisk eller manuelt, dyrt eller billig - hva er egentlig best? Foto: Jamieson Pothecary Vis mer

Det er dessverre sånn at flere og flere velger å la andre ta dekkskiftet for seg. Du kommer ofte langt med en 200-lapp når skolen på hjørnet stiller opp med mannskap for å tjene inn penger til Auschwitz-turen. Men hvordan vet du at jobben gjøres ordentlig?

Til og med autoriserte bilverksteder slurver med dette. Luftverktøy uten momentsperre sørger for at muttere og bolter sitter dønn fast, og i verste fall ødelegges bolter og nav. Selvgjort er velgjort, sier vi. Brett opp ermene, jekk opp bilen og sett i gang!

Vi tester med fagfolkFor å finne ut hvilket apparat som egner seg best til et enkelt hjulskift, har vi sanket inn verktøy fra 50-kronersklassen og opp til over det tidobbelte. Vi har fokusert på apparater som kan brukes i en hvilken som helst garasje uten ytterligere utstyr, og har derfor utelatt lufttrykkbasert verktøy. For å sørge for at alt blir gjort ordentlig, tar vi turen til Dekkpartner og låner ekte fagfolk for å utføre testen.

Hvert apparat blir testet etter tre kriterier. Brukervennlighet: Er den funksjonell og enkel å forstå? Muskelkraft: Hvor mye krefter må du bruke? Pris: Er den egentlig verdt pengene?Poengskalaen går fra 1 til 6, der 1 er dårligst og 6 er best.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer