Nå får du Subaru med diesel og automat!

Firehjulstrekk, diesel og automat - drømmekombinasjonen for norske bilkjøpere. Fram til nå har Subaru manglet sistnevnte, men fra mars vil du få en av Norges mest attraktive firehjulstrekkere med boxerdiesel og automatgir.

Den som venter lenge, venter på noe godt: Nå kan du kose deg med firehjulstrekk, diesel og automat i en Subaru. Foto: Subaru
Den som venter lenge, venter på noe godt: Nå kan du kose deg med firehjulstrekk, diesel og automat i en Subaru. Foto: Subaru Vis mer

Subaru kom lovlig sent på markedet med dieselmotor, etter å bare ha kunnet tilby bensin som drivstoffalternativ siden den første Subaruen så dagens lys i 1954. Ikke før i 2008 ble den ettertraktede boxerdieselen tilgjengelig, først på Legacy og Outback, og senere i Forester. Grunnen til dette, var at ingen noensinne hadde serieprodusert en personbil med boxerdiesel-motor tidligere. Derfor tok naturligvis utviklingen noe lenger tid enn for konvensjonelle motorer. (Volkswagen konstruerte riktignok to boxerdiesel-motorer uten turbo av eksperimentelle hensyn på 50-tallet, men disse ble aldri satt i produksjon. Så vet du det!)

Etter suksessen med diesel over hele Subarus modellrekke, ble fokuset så skiftet til norske bilkjøperes neste ønske: Automatgir. Ingenting slår kombinasjonen diesel og automat. Sleng firehjulstrekk inn i miksen, og vips - lettkjørt, suveren framkommelighet og lavt forbruk, en perfekt bil for nordiske forhold.

Outback får noen enkle aniktsløft i tillegg til oppdatert interiør. Foto: Subaru
Outback får noen enkle aniktsløft i tillegg til oppdatert interiør. Foto: Subaru Vis mer

Ikke bekreftet på andre Subaru-modeller
Den første dieselbilen som får Subarus CVT-kasse (kalt Lineartronic), er den forbedrede 2013-utgaven av Outback. Oppdateringen inkluderer også en ny grill, nye støtfangere og nytt felgutvalg. Interiøret får også noen små endringer.

Subaru vil ikke bekrefte om kombinasjonen boxerdiesel og automat vil bli tilgjengelig på andre modeller enda, men det hadde vært veldig merkelig om dette ikke ble tilfelle etter hvert. Vi vil ta bilen i nærmere øyesyn under Genève-utstillingen i mars, hvor også prisene vil bli offentliggjort.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer