Nå selges Norges artigste Volvo 240

Tony Camara fra Tønsberg hadde dilla på både Volvo og Chevrolet. Hans løsning ble Volvo med Gruppe-A look med Chevy motor. Nå er den til salgs.

Tony Camara bygget drømmebilen sin for et par år siden. Nå er Gruppe A-kopien med V8 til salgs. Foto: Camilla S. Tofterå
Tony Camara bygget drømmebilen sin for et par år siden. Nå er Gruppe A-kopien med V8 til salgs. Foto: Camilla S. Tofterå Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tony Camara fra Tønsberg hadde dilla på både Volvo og Chevrolet. Hans løsning ble Volvo med Gruppe-A look og Chevy motor. Nå er godbilen til salgs. Bilen på bildene er mer enn inspirert fra de siste gruppe A bilene Volvo kjørte i 1986. - Jeg leste alt jeg kom over av litteratur om Volvos korte eventyr i racing. Jeg har blant annet en 500 siders bok som inneholder all historie. Bilene ble ledd ut i begynnelsen, men kjørte fra alt en periode. De var til og med de første med justerbar camber både foran og bak i Gruppe A sirkuset.

HOT vareTony er fortsatt en Chevy-mann, så hva er vel bedre enn å slå sammen det beste av to verdener? V8 fra USA kombinert med europeiske kjøreegenskaper.- Da jeg så denne bilen til salgs, kjøpte jeg den med en gang. Den var blå, hadde en godkjent V8 under panseret, T-rød styling og USA-front. Jobben var bra utført og kul hvis du liker harry biler.Det interessante var godkjenningen til V8. Tidligere ga Volvo ut godkjenningspapirer til 240 med Chevrolet 350 smallblock opp til 220 hk, men papirene ble trukket tilbake for noen år siden. Det gjør bilen spesiell i dag.Bilen ser rimelig standard ut, men Tony har gjort om alt, og ingenting er tilfeldig. I Volvo-miljøet er nemlig 242 fra 1981 til 1985 heitest vare. Den har to dører, ”flat nose” panseret og de store støtfangerne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer