Når navnet absolutt ikke passer...

Navnet skjemmer ingen, heter det. Men hva når navnet totalt overgår produktet? Her er ti doninger som sliter tungt med å leve opp til navnet sitt.

Mitsubishi Carisma
Mitsubishi Carisma Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvor mange ganger har vi ikke sett det - en bilprodusent prøver å redde inn en rimelig døll modell ved å gi den et navn av en helt annen liga. Ambisjonene er store, men lekre bokstaver kan ikke skjule det faktum at disse bilene rett og slett faller hvers gjennom.

Dongfeng Crazy Soldier
I nyere tid har vi sett en liknende tenden i Kina, riktignok med et tillegg av uforståelige tall- og bokstavrekker. Modeller som Geely Beauty Leopard, Dongfeng EQ7240BP, Huanghai Faster, Geely PU Rural Nanny, Geely King Kong, Tang Hua Book Of Songs, Dongfeng Crazy Soldier og Tang Hua Detroit Fish har tatt oss med storm, i alle fall verbalt...

Men historien er spekket med glitrende eksempler på motoriserte overdrivelser. Her har du Autofils topp ti-liste!

1. Mitsubishi Carisma

Mitsubishi Carisma
Mitsubishi Carisma Vis mer

Martin Ljung, svensk komiker: "Jeg døpte min sønn Professor. Jeg får jo aldri råd til å la ham studere". Når'n ikke har det - får'n jo hete det, tenkte også Mitsubishi. Og fem års garanti sørget for at du ikke fikk et øyeblikks spenning i denne bilen.

2. Suzuki Liana Sport SUV

Suzuki Liana Sport SUV
Suzuki Liana Sport SUV Vis mer

Sportsbil for Senior Uten Venner. Her er bilen du kan gå rett inn gjennom venstre dør og ut gjennom høyre uten å bøye knær eller nakke. Linjene er inspirert av en grå rullator, så da passer de perfekt sammen.

3. Galloper Exceed

Galloper Exceed
Galloper Exceed Vis mer

Ingen OVERGIKK denne forhistoriske SUVen. Den var blant de eldste (oldefaren het Pajero), den var blant de tregeste, den var blant de mest firkantede, den var blant de mest uspennende. På topp i alt!

4. Plymouth Duster

Plymouth Duster
Plymouth Duster Vis mer

Oppfølgeren til Støvklut skal hete Mopp. Den blir bredere enn Støvklut og klistrer seg mye fastere til underlaget. Eksosrøret stikker mer enn én meter rett opp i været, råspreke saker.

5. Subaru Rex

Subaru Rex
Subaru Rex Vis mer

Kongebil på tre meter. Den japanske keiser beordret Subaru å bygge denne småbilen, for å vise at Keiser står langt over Konge. Rex har halvsylindret motor på 3,5 ccm, men greier likevel 70 km/t i fritt fall.

6. Pontiac Parisienne

Pontiac Parisienne
Pontiac Parisienne Vis mer

Nett pariserinne på seks meter. "Vi må følge med i motene, kalle opp bilen etter fikse, elegante damer... kanskje noe fransk", diskuterte GM-økonomene mens de gumlet Big Mac, gulpet cola og tenkte på åssen i all verden bilen skulle bli solgt.

7. Ford Edsel

Ford Edsel
Ford Edsel Vis mer

Tenk om Henry Fords sønn var døpt Ronny, ikke Edsel... Pent gjort å kalle opp en helt ny bil etter en sønn, selv om den ble historiens største fiasko. Eller var det nettopp det Henry tenkte? "Det blir aldri noe av det, Edsel, din feite slask!"

8. Chevrolet Celebrity

Chevrolet Celebrity
Chevrolet Celebrity Vis mer

...når så du sist en celebrity i en gammel Celebrity? En liten, stusselig og kantete amerikansk sedan med puslete motor og forhjulstrekk. Kom igjen, Britney og Paris! Parkér Bentleyen og vis litt mot!

9. Daihatsu Applause

Daihatsu Applause
Daihatsu Applause Vis mer

Daihatsu forlangte trampeklapp for sin helt enestående anonyme bil, hvis største særtrekk var at den var en kombi, men så ut som en sedan. Daihatsu betyr for øvrig Stort Framskritt.

10. Dodge Monaco

Dodga Monaco
Dodga Monaco Vis mer

For småbyamerikanere med store drømmer, yrke politi: "Tenk om jeg slapp å sitte her i Nord-Dakota og knipe fartssyndere - nei jeg skulle heller vært i Monaco og spilt inn millioner i gevinst... må stikke, der kommer et råskinn i 56 miles per hour..."

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer