Over 100 nordmenn har forhåndsbestilt Tesla Model X

Tesla har allerede overbevist mer enn tusen nordmenn til å legge fra seg penger for å sikre seg en Model S. Mye tyder også på at den kommende el-SUV'en Model X vil bli minst like populær her til lands...

Tesla Model X vil få måkevingedører, akkurat som vist på diverse messer. Foto: Tesla Motors
Tesla Model X vil få måkevingedører, akkurat som vist på diverse messer. Foto: Tesla Motors Vis mer

I disse dager skrives det side opp og side ned om Tesla Model S, verdens første premium-elbil. De norske eksemplarene av den overskrift-skapende doningen blir bygget i disse dager på Teslas fabrikk i Fremont utenfor San Fransisco, California. Levering skal begynne i august, samtidig som de nye superladerne settes opp langs viktige hovedfartsårer i Norge.

Men en ting har kommet litt i bakgrunnen: Hva skjer egentlig med Teslas neste modell, Model X? Offisielt sier Tesla at SUV’en basert på Model S-plattformen vil være klar for levering mot slutten av 2014 eller begynnelsen av 2015.

Model X vil bli bygget på samme plattform som Model S, men vil få et nytt firehjulstrekksystem. Foto: Tesla Motors
Model X vil bli bygget på samme plattform som Model S, men vil få et nytt firehjulstrekksystem. Foto: Tesla Motors Vis mer

Merker seg selv på digitalt kart
Derfor blir vi svært overasket da vi kikker på Tesla Motors Clubs hjemmesider, et forum der eksisterende og kommende eiere, samt Tesla-interesserte generelt samles for å utveksle meninger. Der har de satt opp et kart hvor folk kan merke seg selv med ventelistenummer for å vise hvor de bor og hvilken utgave de har bestilt. Ikke overraskende finner vi svært mange merker i Norge, med overvekt i storbyene.

Vi spurte Tesla-sjef Elon Musk om planene i Norge. Les mer her!

Men etter å ha sortert ut de forskjellige kategoriene, blir vi sittende igjen med et interessant syn: 31 personer fra Norge har merket seg selv som vordende Model X-eiere. Vi tar en rask telefon til Teslas kommunikasjonssjef for Skandinavia, Esben Pedersen:

Foto: Tesla Motors
Foto: Tesla Motors Vis mer

–Hvor mange bestillinger har dere fått inn på Model X fra nordmenn så langt?
–Vi kan dessverre ikke gå ut med disse tallene. Det er dårlig rutine å gå ut med salgstall på biler vi ennå ikke har levert. Men vi har blitt oppmerksomme på dette kartet som ligger ute på Tesla Motors Clubs sider, og som en generell ledetråd kan vi si at godt under halvparten av de som har forhåndsbestilt biler hos oss, merker seg selv her.
–Så det du sier er at antallet forhåndsbestilte Model X’er i Norge med høy sannsynlighet er tre ganger så stort som det vi ser her?
–Det vil være rimelig å anta, ja, avslutter Pedersen hemmelighetsfullt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer