Over 100 nordmenn har forhåndsbestilt Tesla Model X

Tesla har allerede overbevist mer enn tusen nordmenn til å legge fra seg penger for å sikre seg en Model S. Mye tyder også på at den kommende el-SUV'en Model X vil bli minst like populær her til lands...

Tesla Model X vil få måkevingedører, akkurat som vist på diverse messer. Foto: Tesla Motors
Tesla Model X vil få måkevingedører, akkurat som vist på diverse messer. Foto: Tesla Motors Vis mer

I disse dager skrives det side opp og side ned om Tesla Model S, verdens første premium-elbil. De norske eksemplarene av den overskrift-skapende doningen blir bygget i disse dager på Teslas fabrikk i Fremont utenfor San Fransisco, California. Levering skal begynne i august, samtidig som de nye superladerne settes opp langs viktige hovedfartsårer i Norge.

Men en ting har kommet litt i bakgrunnen: Hva skjer egentlig med Teslas neste modell, Model X? Offisielt sier Tesla at SUV’en basert på Model S-plattformen vil være klar for levering mot slutten av 2014 eller begynnelsen av 2015.

Merker seg selv på digitalt kartDerfor blir vi svært overasket da vi kikker på Tesla Motors Clubs hjemmesider, et forum der eksisterende og kommende eiere, samt Tesla-interesserte generelt samles for å utveksle meninger. Der har de satt opp et kart hvor folk kan merke seg selv med ventelistenummer for å vise hvor de bor og hvilken utgave de har bestilt. Ikke overraskende finner vi svært mange merker i Norge, med overvekt i storbyene.

Vi spurte Tesla-sjef Elon Musk om planene i Norge. Les mer her!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer