Se Formel 1-bil sette rekord på norsk bane for første gang!

Førstkommende helg er det duket for Norgeshistoriens største motorshow. Programmet til Rudskogen Motorfestival ble sluppet denne uka, og for et innhold! Her får du en rask oversikt...

Aldri før har en ekte Formel 1-bil gått for full maskin rundt en norsk bane.
Aldri før har en ekte Formel 1-bil gått for full maskin rundt en norsk bane. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du noensinne hørt lyden av en Formel 1-bil, glemmer du det aldri. Våre faste medarbeidere Lord Arnstein Landsem og Stein Inge Stølen fikk både se, høre og føle galskapen under årets Monaco Grand Prix. Nå er det DIN tur!

Red Bulls F1-team leder årets sesong så langt med over 50 poeng foran neste team, McLaren. Oppi alt sirkuset tar de seg likevel tid til å komme til Norge for å sette en standard på nye Rudskogen som sannsynligvis aldri vil kunne matches.

- Banerekorden per i dag er 1:24,369, satt av Christer Gislerud i en Stealth B6. Hvis vi er heldige med været og asfalten er tørr, kan Red Bulls Formel 1-bil klare en tid ned mot 1:10, forteller primus motor Harald Huysman. Hvis det regner, kan derimot rekorden henge i en tynn tråd. Dette blir spennende! Vi kan nevne i en bisetning at "normale" biler kan greie opp mot 270 km/t på den ene langstrekka. Hva greier en Formel 1-bil, mon tro?

VIP-taxi på den nye banenVår egen supersjåfør Tommy Rustad stiller også opp og kjører taxi i sin Volvo S60 TTA-racingbil. Hvis du ikke får sikret deg en plass i passasjersetet til Tommy, kan du trøste deg med at både en BMW M5 og en Artega tar med passasjerer rundt banen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer