Snasne småbiler til skillemynt!

På utsiden kan Fiat 500 og Nissan Micra ha mange likhetstrekk. Men til tross for tilsvarende dimensjoner og motorvolum er kjøperne svært ulike. Felles for begge, er gode priser på bruktmarkedet...

Trofast gråmus eller snerten italiener? Begge koster det samme... Foto: Stein Inge Stølen
Trofast gråmus eller snerten italiener? Begge koster det samme... Foto: Stein Inge Stølen Vis mer

La oss være ærlig fra første setning: Dette er ikke biler som oser maskulinitet. Duellantene er typiske nummer 2-biler, på godt norsk utpregede damebiler. Begge har sparebøsse-orientert motorisering, firesylindrede symaskiner på 1,2 liter. Maskinen Nissan Micra yter 80 hk, mens Fiat 500 klarer seg med 69. Begge har den typiske eggeskall-formen vi har blitt mer og mer vant til på små bybiler. Men der slutter også likhetene.

Sjekk hva du får for den gamle bilen din!

For Fiat 500 sikter seg klart inn på et ungt publikum (i alle fall unge til sinns). Med funky retro-detaljer både innvendig og utvendig går tankene fort til biler som Chrysler PT Cruiser og BMWs Mini, samtlige er doninger med et designspråk inspirert av tidligere generasjoner. Og samtlige har samme akilleshæl: plass.

Pent utseende, lite innvendig plassFor et retro-inspirert designspråk kan ikke både se bra ut, oppfylle alle sikkerhetskrav og konkurrere med andre moderne biler på sitte- og bagasjeplass. Noe må ofres, og da blir det som regel sistnevnte.

Trenger du mer plass? Hva med Volkswagen Golf eller Kia Cee'd?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer