Utfordring: 1000 kilometer i Nissan Leaf!

Vi i Autofil liker en utfordring. Når Marcussen slenger nøkkelen på pulten til Stølen og sier "kjør hjem til vestlandet med denne", så gjør han det.

Elbil på langtur kan bety trafikktrøbbel. Derfor tar vi forhåndsregler. Foto: Stein Inge Stølen
Elbil på langtur kan bety trafikktrøbbel. Derfor tar vi forhåndsregler. Foto: Stein Inge Stølen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ja, vi vet det. Elbil er ikke det mest sexy en kan farte rundt i. I alle fall ikke historisk sett. Men likevel har flere i Autofil-redaksjonen fått øynene opp for det som kan kalles den første ordentlige elektriske personbilen, Nissan Leaf.

For å finne ut om dette faktisk er noe tess, har vi bestemt oss for å gjøre en litt annerledes biltest. Det som framstår som en helt vanlig tur for biler flest, kan nemlig virke som et uoverkommelig hinder for de fleste elbiler. Vi snakker så klart om langturen.

Hva er en langtur?Det er et godt spørsmål. På stående fot må vi vel si at definisjonen er rimelig uklar, men det bør være en viss distanse involvert. Tresifrede antall kilometer er vel bortimot obligatorisk. Turen bør og være såpass lang at en i alle fall må ha en matpause, kanskje to.

Vi bestemte oss for at Nissan Leaf skulle få bryne seg på en slik langtur. Den skal krysse Norge på tvers på det tykkeste - fra Oslo i øst til Nordfjord-kysten i vest. Ferden skal være over 1000 kilometer lang, tur-retur. Og den skal foretas over et kortere tidsperspektiv...

Det er redaksjonens vestlending, Stein Inge Stølen, som får oppgaven. Han er lovet bort på 17. mai-feiring og konfirmasjon i Nordfjord og har fått ett stykk himmelblå Nissan Leaf til disposisjon. Og bare for å gjøre turen litt mer interessant: Han skal ha med seg kjærestens bunad som MÅ være på Sandane før 17. mai! Det er bare cirka 500 kilometer unna Oslo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer