Vokser aldri fra Flåklypa

Etter å ha leitet i over 18 måneder verden over og svidd av nærmere 15 000 kroner på lekebiler og dokker, har barnedrømmen gått i oppfyllelse for Jan Tore. Nå er Flåklypa-samlingen komplett.

Dette er Flåklypa-samlingen til Jan Tore Kopperud. Han har sporet opp, samlet og bygget komplett samling av bilene i Flåklypa Grand Prix.  Foto: Knut Arne Marcussen
Dette er Flåklypa-samlingen til Jan Tore Kopperud. Han har sporet opp, samlet og bygget komplett samling av bilene i Flåklypa Grand Prix. Foto: Knut Arne Marcussen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Jeg husker veldig godt da jeg så filmen for første gang. Jeg var rundt seks år og var på kino rett etter premièren med foreldrene mine. Det ble til at jeg kom tilbake og så den 13 ganger. De siste gangene orket ikke mamma og pappa å være med inn i kinosalen en gang, ler Jan Erik i dag.Han får nærmest stjerner i øynene når han innlevende forteller om sitt møte med det som i tillegg til å være den største kinosuksessen i Norge, også må sies å være den optimale filmen for alle autofile. Med sengetøy, LP-plate og puslespill fra filmen og Il Tempo Gigante som lekebil, spant bilinteressen videre for Jan Tore som i dag jobber som produktansvarlig hos bilimportøren Harald A. Møller.

For noen år siden begynte trangen til en gjenforening med Flåklypa å melde seg. - Når jeg går inn for noe, vil jeg gjøre det hundre prosent. Derfor ville jeg skaffe hele samlingen med alle bilene fra selve billøpet. Den oransje bilen, en Bertone Carabo, kjent som bilen til italieneren Ruffino Gassolini, var mest vrien å oppdrive.

Kjøpte på eBay- Til slutt fant jeg den hos ei dame i Tyskland. Bjarne Sandemose sto for rekvisittene og bygget Il Tempo Gigante fra scratch. Resten av bilene fra løpet i filmen er hovedsakelig Politoys-lekebiler Sandemose antakelig kjøpte inn hos leketøysbutikker. Men de er gjerne modifisert slik som italienerens bil er, sier Jan Tore og viser hvordan motorlokket på originalen er fjernet, motoren flyttet opp og Sandemose har laget til en diger hekkspoiler for å få bilen til å passe inn i løpet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer