Yacht på land

Når du synes vanlige SUVer blir for kjedelige.

BÅT_DESIGN: Når man bruker luksusbåter som inspirasjonskilde unter designprosessen, må resultatet nødvendigvis bli noe utenfor boksen.  Foto: LORD ARNSTEIN LANDSEM
BÅT_DESIGN: Når man bruker luksusbåter som inspirasjonskilde unter designprosessen, må resultatet nødvendigvis bli noe utenfor boksen. Foto: LORD ARNSTEIN LANDSEM Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stor luksus-SUV med høy prislapp og mye hestekrefter er det ultimate statussymbol i Norge. Men hvis Porsche Cayenne Turbo blir for folkelig og BMW X5 for tregt, finnes det et alternativ.

I Italia holder nemlig Fornasari til, og de lager verdens raskeste SUV (til de som påstår at et eller annet tysk tuningfirma har en raskere ombygd Porsche eller Mercedes: Det er ingen egenlaget bil, bare en ombygd annen bil, og således ingen produksjonsbil, ergo null interessant i slike diskusjoner).

Fornasari derimot lager sine egne biler for hånd, og har laget supereksklusive SUVer i ytterst små serier siden oppstarten i 1999. Tender er en todørs bil med et karosseri påfallende likt Porsche Cayenne (bare at Fornasari sitt design kom først).

MØBLERT: Fornasari holder høy klasse i alle detaljer. Foto: LORD ARNSTEIN LANDSEM
MØBLERT: Fornasari holder høy klasse i alle detaljer. Foto: LORD ARNSTEIN LANDSEM Vis mer

Men i motsetning til tyskeren skal akterenden ligne en båt, og det er flere prangende detaljer i teak. Legg til massevis av tykt skinn og aluminiumsdetaljer, og du får et særdeles eksklusivt uttrykk.

Under panseret lurer en Corvette V8 på alt fra 500 til 750 hk etter kundens ønske. Det holder til å gjøre 0-100 på 3,8 sekunder og en toppfart på 280 km/t. Skal du vekke oppsikt på hytta i påsken, er en Fornasari Tender så utvilsomt svaret.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer