1 av 4 har aldri kontrollert det elektriske anlegget

Norske el-anlegg blant de svakeste i Europa.

Det elektriske anlegget bør sjekkes jevnlig av fagfolk. Foto: Colourbox.com
Det elektriske anlegget bør sjekkes jevnlig av fagfolk. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hver fjerde nordmann har aldri fått en elektriker til å kontrollere det elektriske anlegget i boligen. Dette til tross for at en rekke branner skyldes nettopp feil i det elektriske, melder Newswire.

Eget ansvar

Det er også mange som ikke er klar over at de har ansvar for at det blir gjort ettersyn av det elektriske anlegget. Det viser en fersk undersøkelse TNS Gallup har gjennomført for If Skadeforsikring i forbindelse med Brannvernuka.

Ansvaret for det elektriske anlegget hviler på boligeier, men også boligbruker, det vil si at den som leier har ansvar for å sjekke at det er i orden, og å melde fra dersom det skulle oppstå problemer.

- Myndighetene har ikke informert godt nok om at det er boligeier som sitter med ansvaret for det elektriske anlegget, sier administrerende direktør Dagfinn Kalheim i Norsk brannvernforening til Newswire.

Det finnes lokale el-tilsyn, men de er kun forpliktet til å kontrollere fem prosent av nettkundene i året. I gjennomsnitt innebærer det at kontroll av elektriske anlegg kun foregår hvert 20. år i det lokale el-tilsynets regi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer