1 av 4 hytter mangler røykvarsler

- Jeg kan ikke begripe at folk tør legge seg for å sove i en hytte uten å ha brannvarslingen i orden, sier administrerende direktør i Brannvernforeningen, Dagfinn Kalheim.

Sjekk om det er røykvarsler når du kommer på hytta, og om den VIRKER!
Sjekk om det er røykvarsler når du kommer på hytta, og om den VIRKER! Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En undersøkelse utført av Norsk brannvernforening og TrygVesta avdekker at titusener av ferierende utsettes for unødig fare på norske hytter. Hver fjerde undersøkte hytte har ikke røykvarsler eller fungerende røykvarsler på plass.

Påsketurister oppfordres derfor til å ta med røykvarslerbatteri på tur. Og merk: Dette kan også i høyeste grad gjelde hytta du leier for ferien. Så vårt tips er å ta med denne reiserøykvarsleren for sikkerhets skyld!.

Røyk fra en brann i utvikling er så giftig at den kan slå ut sovende mennesker på svært kort tid, advarer Kalheim.

Mens du er igang: Sjekk også om pulverapparatet er ett av de som nå bør kontrolleres for feil.

Etter loven skal alle hytter (i likhet med bolighus) ha minst én fungerende brannvarsler i tillegg til brannslukningsutstyr.

I forbindelse med denne undersøkelsen går Direktoratet for samfunnssikkerhet (DSB) og Brannvernforeningen sammen om en informasjonskampanje, der de blant annet deler ut nesten 2.000 gratis røykvarslere.

Men ikke la deg lure av selgerne som sier at røykvarslere kun varer i fem år!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer