1. juli 2015 kommer de nye byggereglene

Da kan naboen din sette opp byggverk på inntil 50 kvadratmeter, kun 1 meter fra tomtegrensa. - Slikt kan det bli nabokrangler av.

ENKLERE Å BYGGE: Fra 1. juli 2015 kan du bygge mer på eiendommen din, uten å søke kommunen eller spørre naboen. Da trår de nye og forenklede reglene i plan- og bygningsloven i kraft. Foto: Colourbox.com
ENKLERE Å BYGGE: Fra 1. juli 2015 kan du bygge mer på eiendommen din, uten å søke kommunen eller spørre naboen. Da trår de nye og forenklede reglene i plan- og bygningsloven i kraft. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I januar i år gikk regjeringen ved kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner ut med en omfattende plan med forslag til enklere regler for plan- og byggesaker.

Målet med de annonserte endringene er at det skal bli enklere for folk flest ved bygging av små og enkle tilbygg.

Blant annet åpnes det for at man skal få bygge opptil 50 kvadratmeter store bygg inntil 1 meter fra tomtegrensa, uten å måtte søke eller spørre naboen.

Og slikt kan det bli nabokrangler av.

- At det nå blir mulig å bygge garasje eller uthus opptil 50 kvadratmeter inntil 1 meter inntil nabogrensen, er typisk et forhold som det kan blir konflikter av, sier Emma Elisabeth Vennesland, assisterende informasjonsdirektør i If Skadeforsikring, til Dinside.

Elleville nabokrangler: Dette krangler naboer mest om

- Forventer flere nabokrangler

Ifølge If, krangler vi som aldri før med naboen. Beregninger gjort av forsikringsselskapet, viser at det i løpet av ett år behandles rundt 4.000 nabotvister i rettssystemet, med en prislapp på til sammen 70 millioner kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer