10 milliarder til ungdom

BOLIGLÅN: Skal du kjøpe bolig for første gang neste år, må du huske å søke Husbanken om lån. Banken skal nemlig bli skreddersydd for boligetablerere.

Publisert
Sist oppdatert

I regjeringens nye boligmelding beskrives en stor, og av mange etterlengtet, snuoperasjon for Husbanken.

Nesten hele bankens låneramme skal nå rettes mot unge og nyetablerere.

I dag er det først og fremst ”Startlånet” som er statens tilbud til unge i etableringsfasen. Det utgjør i underkant av fire milliarder kroner av Husbankens låneramme.

Bank for unge og blakke

Nå vil regjeringen styrke innsatsen ytterligere overfor folk som ikke kommer seg inn på boligmarkedet. Går forslaget gjennom i Stortinget, skal også Husbankens grunnlån - som i fjor utgjorde nærmere 10 milliarder kroner - målrettes mot boligetablerende som ikke får lån eller som får dyre lån i andre kredittinstitusjoner.

- Vi er ferdige med utfordringen etter krigen, som var å sørge for at det ble bygget nok boliger, sier Einar Aarskog, prosjektleder for boligmeldingen, til DinSide.

- Husbanken skal bli en bank først og fremst for førstegangsetablerere, forklarer Aarskog. Han mener at også dagens grunnlån indirekte har vært til hjelp for denne gruppen.

- Med førstegangsetablerere mener vi ikke bare ungdom og førstegangs boligkjøpere, men også andre som kan ha vanskeligheter med å få etablert seg i boligmarkedet. Det inkluderer for eksempel folk som nylig har skilt seg, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer